Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εύρεση τοποθέσεων των διαστημόπλοιων Apollo.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εύρεση τοποθέσεων των διαστημόπλοιων Apollo."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εύρεση τοποθέσεων των διαστημόπλοιων Apollo.

2 Ένα καλό "τεστ" για τους παρατηρητές της
Σελήνης (όπως εγώ) είναι να βρουν όλες τις  τοποθεσίες των διαστημοπλοίων Apollo. Σαφώς η πρώτη αποστολή που πήγε στην Σελήνη είναι το Apollo 11. Το πλήρωμα αποτελούνταν από τον Neil Armstrong, Edwin Aldrin και Michael Collins.Η προσεδάφιση έγινε στις 20 Ιουλίου 1969 και η απόσταση που διένυσαν ήταν 100 με 250 μέτρα. Η τοποθεσία μπορεί να εντοπιστεί αρκετά εύκολα καθώς βρίσκεται στο μέσο της απόστασης των κρατήρων Delambre και Maskelyne. 

3 προσεδάφιση στην Σελήνη και αποτελούνται
Apollo 12 Το Apollo 12 ήταν η δεύτερη αστροναυτών προσεδάφιση στην Σελήνη και αποτελούνται από τον διοηκητή της αποστολής P.Conrad,τον πιλότο της σεληνακάτου Alan L.Bean και τον πιλότο του δορυφόρου που ήταν σε τροχιά γύρω απ'την Σελήνη Richard F.Gordon. Προσεδαφίστηκε τον Νοέμβριο του 1969 και η συνολική απόσταση που διένυσαν οι αστροναύτες ήταν 1350 μέτρα!!!

4 Apollo 14 Το Apollo 14 ήταν η τρίτη προσεδάφιση αστροναυτών στην Σελήνη και αποτελούνται από τον διοηκητή Alan Shepard ο οποίος ήταν ο πρώτος Αμερικανός που πήγε στο Διάστημα, τον πιλότο της σεληνακάτου Stuart Roosa και τον πιλότο του δορυφόρου Edgar Mitchell. Η προσεδάφιση έγινε στις 31 Ιανουαρίου 1971 και ο τόπος προσεδάφισης ήταν ο κρατήρας Fra Mauro ο οποίος αποτελούσε μέρος προσεδάφισης για το Apollo 13, αλλά μια βλάβη ανάγκασε το πλήρωμα να γυρίζουν πίσω στην  Γη. Η τοποθεσία φαίνεται αρκετά εύκολα διότι βρίσκεται λίγο βόρεια του μεγάλου κρατήρα  Fra Mauro. Οι αστροναύτες συνέλεξαν συνολικά 42.9 kg πετρώματα!!!! 

5 Το Apollo 15 ήταν η τέταρτη προσεδάφιση
αστροναυτών στην Σελήνη και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ένα ηλεκτροκίνητο «τζιπ» το οποίο θα βοηθούσε τους αστροναύτες να κινούνται σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Το πλήρωμα αποτελούνταν από τον διοικητή David R. Scott,τον πιλότο της σεληνακάτου Alfred Worden και τον πιλότο του δορυφόρου ο οποίος βρίσκονταν σε τροχιά  γύρω απ'την Σελήνη James B. Irwin. Η εκτόξευση έγινε στις 26 Ιουλίου Η τοποθεσία εντοπίζεται αρκετά εύκολα διότι βρίσκεται δίπλα στο Μοns Hadley, μια κορυφή της οροσειράς των Απεννίνων. 

6 Apollo 16 Το Apollo 16 είναι η προτελευταία αποστολή του προγράμματος Apollo και αποτελούνται από τον διοικητή της αποστολής John Young, τον πιλότο της σεληνακάτου Thomas Mattingly και τον πιλότο του δορυφόρου Charles Duke. Η εκτόξευση έγινε στις 16 Απριλίου 1972 και με το ηλεκτροκίνητο "τζιπ" καλύφθηκε απόσταση 3,9 χιλιομέτρων. Ο εντοπισμός του  σημείου προσεδάφισης είναι δύσκολος διότι δεν υπάρχουν εξέχοντα σημεία στην περιοχή. Πιο συγκεκριμένα,βρίσκεται ανάμεσα στους κρατήρες Albategnius και Τheofilus. 

7 Apollo 17 To Apollo 17 αποτελεί όχι μόνο το τελευταίο διαστημόπλοιο του προγράμματος Apollo αλλά και την τελευταία επανδρωμένη αποστολή!!!! Το πλήρωμα αποτελούνταν από τον Harisson Schmitt ο οποίος ήταν ο πρώτος ειδικευμένος γεωλόγος που πήγε στην Σελήνη!!!! Τα άλλα 2 μέλη του πληρώματος ήταν ο Alfred Worden και ο David Scott. Η εκτόξευση έγινε στις 7 Δεκεμβρίου 1972 και ο εντοπισμός του σημείου προσεδάφισης είναι μέτριος διότι βρίσκεται δίπλα στον κρατήρα Littrow.


Κατέβασμα ppt "Εύρεση τοποθέσεων των διαστημόπλοιων Apollo."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google