Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΙΡΗΝΗ-ΠΟΛΕΜΟΣ. ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΙΡΗΝΗ-ΠΟΛΕΜΟΣ. ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΙΡΗΝΗ-ΠΟΛΕΜΟΣ. ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ.
Ο κάθε καλλιτέχνης αποτυπώνει την ειρήνη και τον πόλεμο άλλοτε ρεαλιστικά και άλλοτε σύμφωνα με την προσωπική του φαντασία. Το σίγουρο είναι ότι τα έργα τέχνης που ακολουθούν αποπνέουν τα συναισθήματα και τις προσωπικές απόψεις των δημιουργών τους. Κάθε πίνακας ανάλογα με το θέμα ΠΟΛΕΜΟΣ Ή ΕΙΡΗΝΗ απεικονίζει δυσάρεστες αλλά και ευχάριστες εμπειρίες της ανθρωπότητας με απώτερο σκοπό να διατηρηθούν στη μνήμη μας, να μας προβληματίσουν, να μας ευαισθητοποιήσουν, να μας κάνουν ίσως πιο συνειδητοποιημένους.

2 Pablo Picasso. Ένας πίνακας ο όποιος απεικονίζει τη δολοφονική μανία του πολέμου. Στο πέρασμα του σπείρει τη δυστυχία, τη φρίκη και το χάος. Σκορπίζει το σκοτάδι, κλονίζει την ευτυχία. Κομματιασμένα , παραμορφωμένα και άκαμπτα νεκρά κορμιά κείτονται ολούθε.

3 Francisco Goya Η εγκληματική τάση των ένοπλων δυνάμεων να ορίζουν τη μοίρα του άμαχου πληθυσμού ενσαρκώνει τον πόλεμο. Στρατιώτες που επιτίθενται στον ανυπεράσπιστο λαό που είναι άοπλος και αρνούνται να αφουγκραστούν τον πόνο τους. Διακρίνονται από άκρατη μισαλλοδοξία, αισθάνονται ότι αυτοί είναι οι δυνατοί που μπορούν να αφαιρέσουν τη ζωή του άλλου, να τη κάνουν δική τους ιδιοκτησία.

4 Paul Nash Η θηριωδία, η βαρβαρότητα και ο αποτροπιασμός του πολέμου μισεί ακόμα και τη μητέρα γη. Καταριέται την ομορφιά και την ευτυχία της ζωής. Καταδικάζει τα αθώα πλάσματα να έχουν μόνη τους συντροφιά τη θλίψη, το σκοτάδι, τη δυστυχία, την πίκρα, την μελαγχολία και τον πόνο. Ο ήλιος της ειρήνης ξεπροβάλλει από τη κρυψώνα του και προσπαθεί να φωτίσει το παραμελημένο τοπίο, όπου δεσπόζουν οι καμμένοι κορμοί δένδρων και το αναταραγμένο από τους βομβαρδισμούς έδαφος.

5 Otto Dix Η εφιαλτική κατάσταση του πολέμου προκαλεί τρόμο, φρίκη και ανατριχίλα. Το άγριο θεριό ξύπνησε και όλο διψάει για αίμα ,η κόλαση ζωντάνεψε. Λυσσασμένα πρόσωπα συνεχίζουν αδυσώπητα να δίνουν τροφή στο θάνατο, χωρίς να ξέρουν το γιατί. Έτσι απλά...Επειδή ΠΡΕΠΕΙ.

6 Τα πανικοβλημένα, τρομοκρατημένα βλέμματα, ο φόβος τους για θάνατο των ίδιων αλλά και των αγαπημένων τους προσώπων, ο καημός τους για την παραβίαση του δικαίου η μετάπτωσή τους από τη δυστυχία στην ευτυχία και πολλά άλλα συναισθήματα που περιπλανούνται στη σκέψη τους, παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε έναν πόλεμο. Ο πόλεμος συγκρούστηκε ανισότιμα με την ειρήνη, τη σκότωσε και ισχυρίζεται πως η βαρβαρότητα νίκησε την καλοσύνη. Όχι δεν είναι έτσι όπως νομίζει.

7 Ευγένιος Ντελακρουά Χώμα και ερείπια σκεπάζουν τα νεανικά κορμιά που λουλούδιζαν εν καιρώ ειρήνης. Η νεκρή ύλη και η ψυχή τους θα γίνουν ένα με το έδαφος την πατρίδας τους. Το απορημένο βλέμμα της γυναίκας αναρωτιέται γιατί οι άνθρωποι προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις. Απολαμβάνουν να αποκτούν μια περιοχή βουτηγμένη στο αίμα; Πως αντέχουν ψυχικά να ζουν σε ένα τέτοιον φρικτό κόσμο; Η βαρβαρότητα σε όλη της την ωμότητα.

8 Pablo Picasso Το όνειρο, η ελπίδα του παιδιού είναι η ειρήνη. Στα χέρια του την κρατά σφιχτά μη ανοίξει διάπλατα τα φτερά της και πετάξει και ξεφύγει, γιατί κυνηγοί που επιδιώκουν να την πληγώσουν θανάσιμα εκεί έξω στον κόσμο, υπάρχουν πολλοί. Την αγκαλιάζει, την προστατεύει, αγγίζει την καρδιά της και αντιλαμβάνεται την αίσθηση της αγάπης που της προσφέρει απλόχερα η ειρήνη.

9 Η ειρήνη σκορπίζει τα λουλούδια, η φύση ανθίζει, μας δίνει το δώρο της ζωντάνιας και του χρώματος στη ζωή μας, τα νεανικά κορμιά αγαλλιάζουν, πλημμυρίζουν από αγάπη και ευτυχία.

10

11

12 ΕΙΡΗΝΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

13 ΟΛΟΙ ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

14

15 ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ

16 Η ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΓΗ - ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΝΤΕΛΑΚΡΟΥΑ.

17 ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

18 Ανάμεσα στον πόλεμο και την ειρήνη. ΤΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ;
Ανάμεσα στον πόλεμο και την ειρήνη. ΤΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ;

19 Ο πόλεμος αποτελεί τη μεγαλύτερη θηριωδία του ανθρώπου
Ο πόλεμος αποτελεί τη μεγαλύτερη θηριωδία του ανθρώπου. Είναι σκληρός, βίαιος, απάνθρωπος. Η ειρήνη είναι το μεγαλύτερο αγαθό. Ταυτίζεται με την αγάπη , την ευτυχία τη συναδέλφωση , την ομόνοια, την ευημερία. Ας διδαχτούμε από την ιστορία και τα λάθη του παρελθόντος και ας κάνουμε τη σωστή επιλογή.

20 ΧΑΣΙΩΤΗ ΝΑΤΑΣΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΧΑΣΙΩΤΗ ΝΑΤΑΣΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ


Κατέβασμα ppt "ΕΙΡΗΝΗ-ΠΟΛΕΜΟΣ. ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google