Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ενότητα 6: Μιλάμε για την 28η Οκτωβρίου 1940

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ενότητα 6: Μιλάμε για την 28η Οκτωβρίου 1940"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ενότητα 6: Μιλάμε για την 28η Οκτωβρίου 1940
Διδασκαλία και Μάθηση στο Νηπιαγωγείο: Σχεδιασμός Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων Ι Ενότητα 6: Μιλάμε για την 28η Οκτωβρίου 1940 Διδάσκουσα: Βασιλική Φωτοπούλου Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία

2 Περιεχόμενα ενότητας Περιγραφή: Αναφορά στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και στην υλοποίηση σχετικών δραστηριοτήτων Λέξεις κλειδιά: γιορτή, σημαία, κατασκευή, 28η Οκτωβρίου

3 Μιλώντας για την 28/10 Προσκομίζουμε εικόνες και φωτογραφίες εκείνης της εποχής με στιγμιότυπα της καθημερινότητας (κυρίως) όπου θα αποτυπώνονται μέσω αυτών οι συνθήκες του πολέμου. Υλικά: Εικόνες (έντυπες ή ηλεκτρονικές), λευκώματα με φωτογραφίες.

4 Παρατηρούμε με τα παιδιά το υλικό μας και επιδιώκουμε να γίνει συζήτηση (μπορούμε να εντάξουμε και συναισθήματα). Τι βλέπουν, πως το αντιλαμβάνονται; Τι γνωρίζουν ή τι έχουν ακούσει για εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα; Πως νοιώθουν; Λίγα λόγια για τον πόλεμο, τις συνέπειες και τα δεινά που προκαλεί.

5 Μπορούμε να επεκτείνουμε και τη συζήτηση και να αναζητήσουμε διαφορές της εποχής εκείνης με τη σημερινή. Μουσική υπόκρουση με θέμα σχετικό με την γιορτή. Ενδεικτική δραστηριότητα: κατασκευές- σημαιάκια, στεφάνια ή χαρτοκοπτική με ένα έτοιμο σχέδιο.

6 Τέλος Ενότητας

7 Χρηματοδότηση Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό έχει αναπτυχθεί στo πλαίσιo του εκπαιδευτικού έργου του διδάσκοντα. Το έργο «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών» έχει χρηματοδοτήσει μόνο την αναδιαμόρφωση του εκπαιδευτικού υλικού. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

8 Σημείωμα Αναφοράς Copyright Πανεπιστήμιο Πατρών, Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, Βασιλική Φωτοπούλου, «Διδασκαλία και Μάθηση στο Νηπιαγωγείο: Σχεδιασμός Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων Ι». Ενότητα 6: Μιλάμε για την 28η Οκτωβρίου Έκδοση: 1.0. Πάτρα Διαθέσιμο από τη δικτυακή διεύθυνση:

9 Σημείωμα Αδειοδότησης
Το παρόν υλικό διατίθεται με τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Αναφορά, Μη Εμπορική Χρήση Παρόμοια Διανομή 4.0 [1] ή μεταγενέστερη, Διεθνής Έκδοση. Εξαιρούνται τα αυτοτελή έργα τρίτων π.χ. φωτογραφίες, διαγράμματα κ.λ.π., τα οποία εμπεριέχονται σε αυτό και τα οποία αναφέρονται μαζί με τους όρους χρήσης τους στο «Σημείωμα Χρήσης Έργων Τρίτων». [1] Ως Μη Εμπορική ορίζεται η χρήση: που δεν περιλαμβάνει άμεσο ή έμμεσο οικονομικό όφελος από την χρήση του έργου, για το διανομέα του έργου και αδειοδόχο που δεν περιλαμβάνει οικονομική συναλλαγή ως προϋπόθεση για τη χρήση ή πρόσβαση στο έργο που δεν προσπορίζει στο διανομέα του έργου και αδειοδόχο έμμεσο οικονομικό όφελος (π.χ. διαφημίσεις) από την προβολή του έργου σε διαδικτυακό τόπο Ο δικαιούχος μπορεί να παρέχει στον αδειοδόχο ξεχωριστή άδεια να χρησιμοποιεί το έργο για εμπορική χρήση, εφόσον αυτό του ζητηθεί.


Κατέβασμα ppt "Ενότητα 6: Μιλάμε για την 28η Οκτωβρίου 1940"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google