Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ανακύκλωση και Αειφόρος κατανάλωση

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ανακύκλωση και Αειφόρος κατανάλωση"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ανακύκλωση και Αειφόρος κατανάλωση
Άντρια Χριστοφή και Χρυσταλλένη Ζαχαρίου

2 Επίσκεψη περιβαλλοντικής ομάδας στο ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.(30/11/16)
Το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε βρίσκεται στην επαρχία Λεμεσού. <<Η Αειφόρος κατανάλωση>> είναι ένα από τα θέματα των πραγμάτων του κέντρου που μας βοηθά να μάθουμε σημαντικές πληροφορίες για την ανακύκλωση και για πολλά άλλα θέματα που συσχετίζονται με αυτήν.

3 Στόχοι Οι στόχοι του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είναι μαθητές/τριες: Να μάθουν για την παραγωγή διαφορετικών προϊόντων αξιοποιούνται διαφορετικές πρώτες ύλες οι οποίες προέρχονται από διάφορα φυσικά οικοσυστήματα. Να αναπτύξουν , τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους καθώς αναζητούν και ανακαλύπτουν διαφορετικές κατασκευές και τρόπους χρήσης ενός αντικειμένου. Να μάθουν πώς να διαχωρίζουν τα σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης και να γνωρίσουν τη διαδικασία της ανακύκλωσης. Να μάθουν να απορρίπτουν την αγορά ενός προϊόντος εάν το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο δεν είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Να συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα για εύρεση εναλλακτικών επιλογών μέσα από τις οποίες θα ελαττωθεί ο όγκος των σκουπιδιών.

4 Ανακύκλωση Ένα σημαντικό θέμα που ασχοληθήκαμε στο κέντρο ήταν η ανακύκλωση. Όπως όλοι γνωρίζουμε η ανακύκλωση είναι ένα θέμα που απασχολεί όλο τον κόσμο. Δυστυχώς στις μέρες ο κόσμος αγνοεί την ανακύκλωση γιατί έχει την πεποίθηση ότι κάποιος άλλος θα προστατεύσει την γη . Στο κέντρο μάθαμε πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ανακύκλωση και όχι μόνο .

5 Εντυπώσεις Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης είναι πολύ ενδιαφέρον , διασκεδαστικό αλλά παράλληλα και σημαντικό . Μάθαμε πολλές σημαντικές πληροφορίες που θα μείνουν πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας . Περάσαμε εκπληκτικά και φανταστικά . Σίγουρα θα θέλαμε να ξαναεπισκευθούμε το κέντρο για να περάσουμε μια ευχάριστη μέρα!!!

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16


Κατέβασμα ppt "Ανακύκλωση και Αειφόρος κατανάλωση"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google