Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΟΔΗΓΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΟΔΗΓΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΟΔΗΓΟΥ
Ο Δ Η Γ Ι Κ Α Λ Α Θ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΟΔΗΓΟΥ Η παρακάτω έρευνα αναφέρεται σε εκρήξεις οργής και απώλεια ηρεμίας κατά την διάρκεια της οδήγησης. Τυπικά παραδείγματα της καθημερινής ρουτίνας είναι οι χειρονομίες ,οι διαφωνίες και οι τσακωμοί με ή χωρίς ξυλοδαρμό. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους υπάρχουν δύο τύποι οργής που σχετίζονται με την οδήγηση.

2 Ο Δ Η Γ Ι Κ Α Λ Α Θ Η Ο πρώτος τύπος αναφέρεται στην οργή που αποδίδεται σε επιθετική ερμηνεία ασήμαντων γεγονότων όπως ένα τυχαίο κλείσιμο στο δρόμο το οποίο μεταφράζεται από τον Έλληνα οδηγό σαν προσωπική επίθεση που σκοπό είχε από τον άλλο οδηγό την πρόκληση ατυχήματος και την επίδειξη κυριαρχίας.

3 <<ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ>>.
Ο Δ Η Γ Ι Κ Α Λ Α Θ Η Ο δεύτερος προέρχεται από τον εκνευρισμό ενός οδηγού όταν αυτός θέλει να επιτύχει κάποιο στόχο με την οδήγηση. Όπως π.χ. όταν ένας οδηγός καθυστερεί να προλάβει μία συνάντηση λόγω έργων Παρόμοιες αναλύσεις της ψυχολογίας των οδηγών έχουν πραγματοποιηθεί και στο εξωτερικό. Η σημαντικότητα ανάλυσης αυτής της συμπεριφοράς φαίνεται από το γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί ένας καινούργιος κλάδος της ψυχολογίας που ονομάζεται. <<ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ>>.

4 καταλήγει στην αύξηση κινδύνου πρόκλησης ατυχήματος .
ΟΔΗΓΙΚΑ ΛΑΘΗ Η επιθετική οδήγηση είναι αρκετά συνηθισμένη στην Ελλάδα και μπορεί να περιγραφεί ως οδήγηση επηρεασμένη από την συναισθηματική φόρτιση η οποία έχει αποτέλεσμα τέτοιου είδος οδήγηση που καταλήγει στην αύξηση κινδύνου πρόκλησης ατυχήματος . Η συμπεριφορά του μέσου Έλληνα περιλαμβάνει επιθετικότητα αφού όποιος θεωρητικά είναι καλύτερος ή μπορεί να είχε πρόθεση να μας ενοχλήσει είναι και εχθρός, έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας η οποία καμιά φορά εκφράζεται με φράσεις του τύπου «εμένα θα πουν για αλυσίδες δεν είναι και η πρώτη φορά που οδηγώ σε κακό καιρό» μεγάλη αντίσταση στην αλλαγή συμπεριφοράς.

5 Ο Έλληνας αρέσκεται στο να πιστεύει ότι είναι ένα εξωτικό είδος,
ΟΔΗΓΙΚΑ ΛΑΘΗ Ο Έλληνας αρέσκεται στο να πιστεύει ότι είναι ένα εξωτικό είδος, περηφανεύεται που ο υπόλοιπος κόσμος τρίβει τα μάτια του με το επίπεδο που έχει επιτύχει. Νομίζει ότι για την ψυχική του υγεία χρειάζεται ένα βαθμό ελευθερίας στην συμπεριφορά του που αγγίζει τα όρια του εγκλήματος . Είμαστε όλοι τόσο συνδεδεμένοι με την ιδέα της «γλυκιάς αναρχίας», που δεν κράζουμε ούτε κατακρίνουμε τα λάθη μας. Αποτελούμε ίσως το μοναδικό φαινόμενο λαού που ξέρει να κάνει κριτική «επί παντός του επιστητού» αλλά έχει διαγράψει από το λεξικό του την λέξη αυτοκριτική και ίσως εκεί βρούμε κάποιες αλήθειες.

6 ΟΔΗΓΙΚΑ ΛΑΘΗ Μερικά παραδείγματα :
ΟΔΗΓΙΚΑ ΛΑΘΗ Μερικά παραδείγματα : 1. Τα όρια ταχύτητας είναι αυθαίρετοι αριθμοί που δίνονται μόνο ως πρόταση και δεν είναι προφανώς εκτελέσιμα στην Ελλάδα. 2. Ο γνήσιος Έλληνας οδηγός, ελαττώνει πάντα ταχύτητα για να περιεργαστεί οτιδήποτε του κινήσει το ενδιαφέρον. Αυτό μπορεί να είναι από βιτρίνα μέχρι και γκόμενα (εντός πόλεως) και από ατύχημα μέχρι και αλλαγή λάστιχου (εκτός πόλεως).. 3. Μάθετε να αλλάζετε λωρίδες με γρήγορους χειρισμούς. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη πίστα με τρύπες-κλειδιά οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία για να ελέγξουν τα αντανακλαστικά σας. 4. Οι Ελληνίδες γυναίκες οδηγοί, μπορούν να πλένουν, μαγειρεύουν, πλέκουν, μιλούν στο τηλέφωνο αλλά ΔΕΝ μπορούν να οδηγήσουν. 5. Βρίσκεστε στην αριστερή λωρίδα με τρελό μποτιλιάρισμα και δεν υπάρχει χώρος να κινηθείτε ούτε εκατοστό. Ο οδηγός του οχήματος που βρίσκετε ακριβώς από πίσω σας, ο οποίος κορνάρει και αναβοσβήνει τα φώτα, είναι πεπεισμένος πως μπορεί να τα πάει καλύτερα από εσάς, αν ήταν στην θέση σας.

7 ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΟΔΗΓΟΥ
Ο Δ Η Γ Ι Κ Α Λ Α Θ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΟΔΗΓΟΥ Η νοοτροπία των ελλήνων οδηγών είναι η εξής : 1) Κολλάνε το χέρι στην κόρνα και με κάθε ευκαιρία αρχίζει η ηχορρύπανση.. 2) Είσαι στημένος 10 λεπτά στο φανάρι για να κάνεις αριστερά και έρχεται ο άλλος που είναι από την δεξιά λωρίδα που είναι για ευθεία και στρίβει. Είναι έξυπνος ; Όχι απλά δεν σέβεται τους συνανθρώπους του. 3) Ας περάσουμε στο παρκινγκ. Αναρωτιέμαι γιατί κάποιοι δεν βλέπουν την διαγράμμιση στους χώρους στάθμευσης και απλά βάζουν κάπου το αυτοκίνητο και φεύγουν ; 4) Τρακάρεις ένα σταθμευμένο όχημα, άφησε ένα σημείωμα, γι αυτό υπάρχουν οι ασφαλιστές για να καλύψουν τα έξοδα

8 Ο Δ Η Γ Ι Κ Α Λ Α Θ Η 5) Βάζουν μικρά παιδιά στο μπροστινό κάθισμα.
Ο Δ Η Γ Ι Κ Α Λ Α Θ Η 5) Βάζουν μικρά παιδιά στο μπροστινό κάθισμα. Έχω δει γυναίκα οδηγό να κρατάει το παιδάκι στη θέση του συνοδηγού, το χρησιμοποιεί δηλαδή ως αερόσακο για τον εαυτό της Έχω δει πατέρα που βάζει το παιδί του να οδηγάει και αισθάνεται περήφανος. 6) Οι Έλληνες για μαγκιά τρέχουν πολύ, κάνουν προσπεράσεις και δεν σέβονται λίγο την ζωή τους που πρόκειται να την χάσουν επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τρακάρουν. 7) Πάντα όταν πίνουν , οδηγούν και όταν καπνίζουν ή έχουν σκουπίδια τα πετάνε έξω από το παράθυρο. 8) Δεν υπακούουν στα σήματα ποτέ και κάνουν ότι θέλουν.


Κατέβασμα ppt "ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΟΔΗΓΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google