Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Συστηθείτε, παρουσιάστε το σενάριο και κάθε ισχύον θέμα προς διευθέτηση. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΝΟΝΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ Κάντε ανασκόπηση των θεμελιωδών κανόνων της συζήτησης, οι οποίοι πρέπει να περιλαμβάνουν τον σεβασμό των εμπειριών των άλλων, την τήρηση της εμπιστευτικότητας όσων λέγονται, και τη δέσμευση για πλήρη συμμετοχή στη διάρκεια των συζητήσεων. ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:

2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ Αυτή η διαφάνεια «λέει μια ιστορία» την οποία εσείς ή κάποιος εθελοντής υπάλληλος πρέπει να διαβάσει δυνατά. ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ Ως συντονιστής, φροντίστε να εξετάσετε τα στοιχεία της κατάστασης του υπαλλήλου και τις επακόλουθες ενέργειες προτού προχωρήσετε στην επόμενη διαφάνεια. Βεβαιωθείτε ότι οι προσωπικές ιστορίες που οι υπάλληλοι επιθυμούν να μοιραστούν είναι ιστορίες που έχουν συνάφεια με το σενάριο που παρουσιάζεται. ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:

3 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Τι θα κάνατε αν ήσασταν ο Lars; Σημείωση για τον Συντονιστή: Αφήστε τους συμμετέχοντες να απαντήσουν ελεύθερα και να συζητήσουν στο πλαίσιο της ομάδας. Ήταν ορθές οι ενέργειες του Lars; Όχι. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πληρώσουμε για να ταξιδέψει η οικογένεια ενός πελάτη μαζί του ή για ένα ταξίδι στο Λας Βέγκας ή κάποιον άλλο προορισμό που δεν έχει σχέση με τις δραστηριότητες της Tyco. Η πληρωμή για το ταξίδι ενός πελάτη σε εργοστάσιο της Tyco μπορεί να είναι αποδεκτή με τις δέουσες προγενέστερες εγκρίσεις. Ο Lars πρέπει να αναφέρει το αίτημα αυτού του πελάτη στον προϊστάμενό του και στο Νομικό Τμήμα της Tyco. Ποια είναι τα πιθανά προβλήματα και οι συνέπειες που θα προκύψουν από τη συμφωνία για το ταξίδι; Αν συμφωνήσει να πληρώσει για το ταξίδι, ο Lars προβαίνει σε μια μορφή δωροδοκίας. Αυτό όχι μόνο απαγορεύεται από την πολιτική της Tyco, αλλά επίσης μπορεί να είναι παράνομο. Οι ενέργειες του Lars θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πειθαρχικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης ακόμα και της λύσης της εργασιακής σχέσης, καθώς επίσης σε ποινική δίωξη. Μήπως οι περιστάσεις θα ήταν διαφορετικές, αν: η οικογένεια του πελάτη δεν τον συνόδευε στο ταξίδι;If the customer is asking for a trip to Las Vegas, no, this is not acceptable. Travel must be directly related to the promotion, demonstration or explanation of the company’s products or services, such as a site review. Εάν ο πελάτης ζητήσει ένα ταξίδι στο Λας Βέγκας, όχι, αυτό δεν είναι αποδεκτό. Το ταξίδι πρέπει να συνδέεται άμεσα με την προώθηση, επίδειξη ή εξήγηση των προϊόντων ή υπηρεσιών της εταιρείας, όπως είναι η εξέταση κάποιου εργοστασίου. το ταξίδι ήταν σε κάποια εγκατάσταση της Tyco και όχι στο Λας Βέγκας; Όχι, το είδος αυτού του αιτήματος δεν διαφέρει αν ο πελάτης εξακολουθεί να ζητά από την Tyco να αναλάβει τα έξοδα της οικογένειάς του. Ωστόσο, θα ήταν διαφορετικά αν ο πελάτης δεν ζητούσε από την Tyco να αναλάβει τα έξοδα της οικογένειάς του. Διαβάστε τα σχόλια ανωτέρω. η μη ανάθεση του νέου συμβολαίου σήμαινε μηδενικά πριμ για τον κλάδο αυτό της Tyco; Όχι. Σε καμία περίπτωση, η Tyco δεν θα προβαίνει σε κάποια μορφή δωροδοκίας. Ενώ ο Lars μπορεί να έχει καλές προθέσεις, αν συμφωνήσει με αυτούς τους όρους, κινδυνεύει να εγερθεί αγωγή σε βάρος της Tyco και του ίδιου και μπορεί επίσης να επιφέρει πλήγμα στη φήμη της Tyco. ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:

4 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ: Παραπέμψτε στην Πολιτική για την Καταπολέμηση της Δωροδοκίας της Tyco. Υπενθυμίστε στους εργαζομένους ότι σε όλες τις συναλλαγές μας με ανταγωνιστές, πελάτες και προμηθευτές, είναι σημαντικό να ενεργούμε έντιμα, δίκαια και σύμφωνα με όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς. Επισημάνετε ότι οι δωροδοκίες μπορούν να προσλάβουν πολλές μορφές όπως: Χρήματα Δώρα ή δωρεές Αφανείς προμήθειες (μίζες) Μη εγγυημένες εκπτώσεις ή υπερβολικές προμήθειες Ασυνήθιστες ή συγκαλυμμένες εκπτώσεις, δαπάνες ή πολιτικές ή φιλανθρωπικές εισφορές Προσφορά εργασίας σε πελάτες, μέλη των οικογενειών τους ή φίλους Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο αξίας ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:

5 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ Κάντε οποιαδήποτε καταληκτική δήλωση κρίνετε κατάλληλη λαμβάνοντας υπόψη το ακροατήριο και τις αντιδράσεις του και τη συζήτηση σχετικά με το θέμα αυτό και τη μελέτη περίπτωσης. Συνοψίστε τις συζητήσεις που ακούσατε. Χρησιμοποιήστε αυτή την ευκαιρία για να ενισχύσετε τα σημεία που παρουσιάστηκαν νωρίτερα σχετικά με κάποιον υπάλληλο που ενεργεί σύμφωνα με τις αξίες και τη δεοντολογία της Tyco. Επαναλάβετε την Πολιτική για την καταπολέμηση της δωροδοκίας της Tyco όπως συνδέεται με τα προβλήματα και τις συνέπειες που συζητήθηκαν στη μελέτη περίπτωσης. ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΤΛΟΥΜΕΝΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:

6 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ Υπενθυμίστε στους υπαλλήλους ότι δεν είναι μόνοι τους όταν λαμβάνουν αποφάσεις και ότι είναι σημαντικό να θέτουν ερωτήσεις όταν έχουν απορίες. Ενισχύστε τους πόρους που διατίθενται σε όλους τους υπαλλήλους σε περίπτωση που κάποιος προβληματισμός πρέπει να αναφερθεί σε ανώτερα ιεραρχικά κλιμάκια. ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΕΙΡΟΝΤΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:


Κατέβασμα ppt "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google