Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μανα, η γλυκυτερη λεξη. Τμήμα:Β1 Γ/σιου Νυδριού Γ’ Τρίμηνο 2016 Υπεύθυνη βιωματικής δράσης : Σαββίδου Τατιανή ΠΕ01.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μανα, η γλυκυτερη λεξη. Τμήμα:Β1 Γ/σιου Νυδριού Γ’ Τρίμηνο 2016 Υπεύθυνη βιωματικής δράσης : Σαββίδου Τατιανή ΠΕ01."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μανα, η γλυκυτερη λεξη. Τμήμα:Β1 Γ/σιου Νυδριού Γ’ Τρίμηνο 2016 Υπεύθυνη βιωματικής δράσης : Σαββίδου Τατιανή ΠΕ01

2 ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ: Χωριστήκαμε από την αρχή σε ομάδες και έγιναν παιχνίδια γνωριμίας στις πρώτες συναντήσεις και παρουσίαση του καθενός από τον διπλανό του. Προσεγγίσαμε το θέμα μας πολυπρισματικά: μέσα από κλασσικούς πίνακες ζωγραφικής, διαχρονικά αποφθέγματα διάσημων ανθρώπων για τη μάνα και άρθρα από το διαδίκτυο σχετικά με σύγχρονα περιστατικά μητέρων από διάφορα μέρη της γης που η ζωή τις έκανε ηρωίδες, Συγκινηθήκαμε με το γνωστό ποντιακό τραγούδι «Η μάνα εν κρύον νερόν» και γελάσαμε με τις κατά καιρούς δημοσιευμένες « ατάκες της Ελληνίδας μάνας» και σχετικά σκίτσα.

3 Μελετήσαμε φυλλάδια σχετικά με την εργαζόμενη μητέρα, την πολύτεκνη και την άγαμη μητέρα και συζητήσαμε για τη σημασία της εκκλησιαστικής (2 Φεβρουαρίου) και της παγκόσμιας (2η Κυριακή του Μαΐου) ημέρας της μητέρας. Σχολιάσαμε και τις δύο εκδοχές της διήγησης «Και ο Θεός έπλασε τη μητέρα» του Πάολο Κοέλιο καθώς και εικόνες της Παναγίας ως μάνας του Θεού. Δουλέψαμε κατά κύριο λόγο στη βιβλιοθήκη του σχολείου.

4 αναπαραστησαμε με ..χιουμορ και ρεαλισμο καθημερινεσ σκηνεσ που εκτυλισσονται στο σπιτι ενοσ εφηβου μεσα από δυο Αυθορμητα βιντεακια .

5 Το πιο σημαντικο για μασ:
Καταγράψαμε με ειλικρίνεια σκέψεις και συναισθήματα που βιώθηκαν στη διάρκεια του project και φωτογράφιζαν τη σχέση παιδιού και μάνας μέσα από ένα άτυπο ημερολόγιο. Προσπαθήσαμε έτσι να μπούμε στη θέση της μάνας ώστε να την κρίνουμε λιγότερο και να της δείξουμε περισσότερη κατανόηση και σέβασμό.


Κατέβασμα ppt "Μανα, η γλυκυτερη λεξη. Τμήμα:Β1 Γ/σιου Νυδριού Γ’ Τρίμηνο 2016 Υπεύθυνη βιωματικής δράσης : Σαββίδου Τατιανή ΠΕ01."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google