Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
«ΜΙΚΡΟ ΕΙΝ’ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΟΥ!» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

2 ΣΥΝΟΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Στη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία: Να γνωριστούν μεταξύ τους και να εργαστούν σε ομάδες. Να εξοικειωθούν με τη χρήση του μικροσκοπίου. Να παρατηρήσουν έτοιμα και νωπά παρασκευάσματα. Να παρασκευάσουν φυτικό και ζωικό υλικό για μικροσκοπική παρατήρηση. Να οργανώσουν και να πραγματοποιήσουν εργαστηριακή άσκηση παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα από νωπή και ξηρή μαγιά και ανίχνευσής του με τη βοήθεια ασβεστόνερου. Να παρακολουθήσουν ταινίες μικρού μήκους σχετικές με ενδιαφέροντες μονοκύτταρους οργανισμούς, σημαντικές κυτταρικές λειτουργίες, και χαρακτηριστικές ενδοκυτταρικές δομές. Να επισκεφθούν το Ευγενίδειο Ίδρυμα και να παρακολουθήσουν την ταινία περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος «Ζωντανός Πλανήτης». Να συλλέξουν πληροφοριακό υλικό και να συντάξουν εργασίες. Να παρουσιάσουν σημαντικές κυτταρικές δομές μέσα από παιχνίδι ρόλων και παντομίμα. Να κατασκευάσουν μοντέλα κυττάρων και κυτταρικών δομών από πλαστελίνη και να τα παρουσιάσουν σε έκθεση που έγινε στο σχολείο.

3 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε περίπου 7 μήνες, από τις 19/11/2013 μέχρι τις 21/05/2014. Οι συναντήσεις των ομάδων γίνονταν κάθε Τρίτη, μετά τη λήξη των μαθημάτων. Σε κάθε συνάντηση οι μαθητές συμπλήρωναν ομαδικά φύλλα εργασίας, καθώς και ατομικά φύλλα απολογισμού. Μέρος της εργασίας (παντομίμα με θέμα: Ριβόσωμα και την Πρωτεϊνοσύνθεση) παρουσιάστηκε στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο: «Ενεργός Πολίτης» στις 25/06/2014.

4 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Στην αρχική φάση συμμετείχαν 23 μαθητές (17 από τη Β΄ Γυμνασίου και 6 από τη Γ΄). Το πρόγραμμα ολοκλήρωσαν 7 μαθητές: ΒΟΝΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑ (Γ΄), ΖΕΝΤΕΦΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (Β΄), ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ (Β΄), ΜΗΤΣΟΥ ΕΛΕΝΗ (Β΄), ΜΠΖΟΒΙ ΑΛΜΠΕΝΑ (Γ΄), ΟΚΟΛΙΣΤΑ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ (Γ΄) και ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΕΙΡΗΑΝΝΑ (Β΄). Σε ορισμένες δραστηριότητες του προγράμματος (παιχνίδι ρόλων, παντομίμα, κατασκευή μοντέλων και σύνταξη εργασιών), οι μαθητές του προγράμματος συνεργάστηκαν με τους συμμαθητές τους: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΙΩΑΝΝΗ(Γ΄), ΕΥΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΛΛΑ (Β΄), ΚΥΔΩΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ (Β΄), ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ (Γ΄), ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΙΩΑΝΝΗ (Β΄) και ΦΕΤΑΛΙΔΟΥ ΦΟΙΒΗ (Γ΄), μέλη του προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής «ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΗΜΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ» που διεξαγόταν παράλληλα στο 57ο Γυμνάσιο. Υπεύθυνη καθηγήτρια: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΠΕ 04, ΒΙΟΛΟΓΟΣ Συμμετέχουσα καθηγήτρια: ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΠΕΤΣΑ ΠΕ 11.

5 ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

6 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΠΝΟΗ

7 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ
βακτήρια σπιρογύρα παραμήκιο μύκητες ευγλήνη

8 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΝΔΟΚΥΤΤΑΡΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

9 ΜΟΝΤΕΛΑ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΚΥΤΤΑΡΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ
ΜΟΝΤΕΛΑ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΚΥΤΤΑΡΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

10 ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ

11 ΡΙΒΟΣΩΜΑ, ΠΡΩΤΕΪΝΟΣΥΝΘΕΣΗ

12 ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ GOLGI

13 ΦΥΤΙΚΟ ΚΥΤΤΑΡΟ


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google