Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Συστηθείτε, παρουσιάστε το σενάριο και κάθε ισχύον θέμα προς διευθέτηση. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΝΟΝΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ Κάντε ανασκόπηση των θεμελιωδών κανόνων της συζήτησης, οι οποίοι πρέπει να περιλαμβάνουν τον σεβασμό των εμπειριών των άλλων, την τήρηση της εμπιστευτικότητας όσων λέγονται, και τη δέσμευση για πλήρη συμμετοχή στη διάρκεια των συζητήσεων. ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΓΟΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:

2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ Αυτή η διαφάνεια «λέει μια ιστορία» την οποία εσείς ή κάποιος εθελοντής υπάλληλος πρέπει να διαβάσει δυνατά. ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ Ως συντονιστής, φροντίστε να επανεξετάσετε τα στοιχεία της κατάστασης του υπαλλήλου και τις επακόλουθες ενέργειες προτού προχωρήσετε στην επόμενη διαφάνεια. Βεβαιωθείτε ότι οι προσωπικές ιστορίες που οι υπάλληλοι επιθυμούν να μοιραστούν είναι ιστορίες που έχουν συνάφεια με το σενάριο που παρουσιάζεται. ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΓΟΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:

3 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Τι θα κάνατε αν ήσασταν ο Vincent; Σημείωση για τον Συντονιστή: Αφήστε τους συμμετέχοντες να απαντήσουν ελεύθερα και να συζητήσουν μεταξύ της ομάδας. Είναι σωστό το αίτημα του Stephen; Δεν είναι. Ο Stephen ζητά από τον Vincent να κατανείμει την επικράτεια σε περιοχές στις οποίες δεν θα ανταγωνίζονται. Η κατανομή της αγοράς παραβιάζει την πολιτική κατά των μονοπωλίων της Tyco καθώς και τους νόμους περί θεμιτού ανταγωνισμού. Ποια είναι τα πιθανά προβλήματα και οι συνέπειες που θα προκύψουν από τη συμφωνία για την κατανομή της επικράτειας; Η κατανομή της επικράτειας έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική κατά των μονοπωλίων της Tyco και παραβιάζει το νόμο. Θα μπορούσε να προσφέρει στον Vincent και τον Stephen ένα αθέμιτο πλεονέκτημα στην αγορά έναντι των ανταγωνιστών τους περιορίζοντας τις αγοραστικές δυνατότητες των πελατών. Εάν συμφωνήσει με αυτό, ο Vincent θέτει την Tyco σε νομικό και χρηματοοικονομικό κίνδυνο, και διακινδυνεύει να του επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης ακόμα και της λύσης της εργασιακής σχέσης. Μήπως οι περιστάσεις θα ήταν διαφορετικές αν: ο προϊστάμενος του Vincent ενέκρινε τη συμφωνία; Όχι. Ακόμα και αν ο Vincent εξετάζει αυτό το είδος ρύθμισης, θα πρέπει να ζητήσει την έγκριση του προϊσταμένου του. Ο προϊστάμενος θα πρέπει να αποτρέψει αυτές τις ενέργειες. Ωστόσο, αν δεν το πράξει, και οι δύο θα υποστούν πειθαρχικές κυρώσεις για την απόφαση αυτή. ο Stephen και ο Vincent συμφωνούσαν να κατανείμουν την επικράτεια εξετάζοντας ποιου τα προϊόντα καλύπτουν καλύτερα τις ανάγκες των πελατών; Όχι. Ακόμα και αν οι προθέσεις είναι καλές, οι συντονισμοί αυτού του είδους μεταξύ των ανταγωνιστών είναι απαγορευμένοι. Ο Stephen ανέφερε τυχαία ότι από γεωγραφικής πλευράς του ήταν δύσκολο να φθάσει στη Βορειοδυτική περιοχή της επικράτειας και ότι δεν βλέπει πελάτες ούτε κάνει προσφορές εκεί τόσο συχνά όσο θα έπρεπε. Θα μπορούσε άραγε ο Vincent να επικεντρωθεί λίγο περισσότερο στους πιθανούς πελάτες στην περιοχή αυτή, γνωρίζοντας ότι πιθανόν δεν θα χρειάζεται να ανταγωνίζεται τον Stephen γι' αυτό το εμπορικό κομμάτι; Όχι. Παρότι δεν πρόκειται για παραβίαση του νόμου, αναμένουμε από όλους τους υπαλλήλους να ενεργούν σύμφωνα με τις αξίες μας και να μην εκμεταλλεύονται πληροφορίες που δημιουργούν αθέμιτο πλεονέκτημα στην αγορά. ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΓΟΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:

4 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ: Παραπέμποντας στην πολιτική κατά των μονοπωλίων της Tyco, υπενθυμίστε στους εργαζομένους ότι σε όλες τις συναλλαγές μας με ανταγωνιστές, πελάτες και προμηθευτές, είναι σημαντικό να ενεργούμε έντιμα, δίκαια και σύμφωνα με όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς. Επισημάνετε στη διαφάνεια τις δραστηριότητες τις οποίες οι εργαζόμενοι της Tyco πρέπει να αποφεύγουν. Σύμφωνα με το τελευταίο εδάφιο (bullet), ζητήστε από τους υπαλλήλους να επικοινωνούν με το Νομικό Τμήμα της Εταιρείας όποτε έχουν απορίες για πιθανά ζητήματα θεμιτού ανταγωνισμού. ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΓΟΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:

5 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ Κάντε οποιαδήποτε καταληκτική δήλωση κρίνετε κατάλληλη λαμβάνοντας υπόψη το ακροατήριο και τις αντιδράσεις του και τη συζήτηση σχετικά με το θέμα αυτό και τη μελέτη περίπτωσης. Συνοψίστε τις συζητήσεις που ακούσατε. Χρησιμοποιήστε αυτή την ευκαιρία για να ενισχύσετε τα σημεία που παρουσιάστηκαν νωρίτερα για τη διατήρηση ενός χώρου εργασίας χωρίς παρενοχλήσεις. Επαναλάβετε την πολιτική κατά των μονοπωλίων της Tyco όπως συνδέεται με τα προβλήματα και τις συνέπειες που συζητήθηκαν στη μελέτη περίπτωσης. ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΓΟΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΝΤΛΟΥΜΕΝΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:

6 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ Υπενθυμίστε στους υπαλλήλους ότι δεν είναι μόνοι τους όταν λαμβάνουν αποφάσεις και ότι είναι σημαντικό να θέτουν ερωτήσεις όταν έχουν απορίες. Ενισχύστε τους πόρους που διατίθενται σε όλους τους υπαλλήλους σε περίπτωση που κάποιος προβληματισμός πρέπει να αναφερθεί σε ανώτερα ιεραρχικά κλιμάκια. ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΓΟΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΓΕΙΡΟΝΤΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:


Κατέβασμα ppt "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google