Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Συστήματα CAD Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Θετικών Επιστημών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Συστήματα CAD Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Θετικών Επιστημών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Συστήματα CAD Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Θετικών Επιστημών
Ροή Πληροφορικής Δαδαλιάρης Αντώνιος:

2 Συνθήκες Αδιαφορίας Συνθήκες Αδιαφορίας: Συμβολίζονται με Χ και αντιστοιχούν σε συνδυασμούς εισόδων οι οποίοι δεν ορίζονται για κάποια συνάρτηση. Οι αδιάφοροι όροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως άσσοι είτε ως μηδενικά. Η χρήση άσσων ή μηδενικών έγκειται στο ποιά επιλογή οδηγεί στην μικρότερη / απλούστερη αναπαράσταση.

3 Συνθήκες Αδιαφορίας

4 Συνθήκες Αδιαφορίας

5 Συνθήκες Αδιαφορίας

6 Συνθήκες Αδιαφορίας

7 Binary Decision Diagrams
Ως binary decision diagram (BDD) ορίζουμε έναν κατευθυντικό ακυκλικό γράφο με μία αρχή, ο οποίος έχει έναν ή δύο τερματικούς κόμβους που αντιστοιχούν στο λογικό 0 ή στο λογικό 1, και ένα σύνολο από μη τερματικούς κόμβους από τους οποίους ξεκινούν δύο ακμές. Στις δύο αυτές ακμές αντιστοιχούν δύο συναρτήσεις Fx και Fx' από το θεώρημα Shannon:F(x1, x2, ...., xi, ...., xn) = xiF(x1, x2, ...., 1, ...., xn) + xi'F(x1, x2, ...., 0, ...., xn) Σε κάθε κόμβο αντιστοιχεί μία μεταβλητή. Ένα BDD χαρακτηρίζεται ως διατεταγμένο αν σε όλες τις διαδρομές μέσα στο γράφο οι μεταβλητές εμφανίζονται πάντα με την ίδια σειρά. Ένα BDD χαρακτηρίζεται ως ελαχιστοποιημένο αν: δεν υπάρχουν δύο κόμβοι που να αντιστοιχούν στην ίδια μεταβλητή και να έχουν τους ίδιους υπογράφους κανένας κόμβος δεν έχει τους ίδιους υπογράφους

8 Binary Decision Diagrams

9 Binary Decision Diagrams

10 Binary Decision Diagrams
Διαδικασία Απλοποίησης: Ενώνουμε τους ίδιους κόμβους. Αν και οι δύο ακμές που φεύγουν από έναν κόμβο Χ δείχνουν στον ίδιο κόμβο Υ, τότε αφαιρούμε τον κόμβο Χ και ενώνουμε απευθείας τον κόμβο της ανώτερης βαθμίδας με τον Υ. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι το σημείο όπου δεν μπορούμε πλέον να ενώσουμε ή να αφαιρέσουμε άλλους κόμβους.

11 Binary Decision Diagrams

12 Binary Decision Diagrams

13 Binary Decision Diagrams

14 Binary Decision Diagrams

15 Binary Decision Diagrams


Κατέβασμα ppt "Συστήματα CAD Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Θετικών Επιστημών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google