Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΑΞΗ: Ε΄1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΑΞΗ: Ε΄1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΑΞΗ: Ε΄1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 «Ο πανηγυρικός της ημέρας» από τους μαθητές και μαθήτριες: Άννα - Μαρία Μπούρα, Σπύρο Μπουμπουράκο, Μανώλη Πρινιωτάκη, Μαρία - Νιόβη Μπριόλα, Γιάννη Κουλουμπρούκα και Βασίλη Γκόλφη. «Το Φλάμπουρο», τραγούδι από τη χορωδία. «Τόποι αγώνα και θυσίας», προβολή video. «Οι κλέφτες», αφήγηση από τον μαθητή Μανώλη Πρινιωτάκη. «Τα κλεφτόπουλα», τραγούδι από τη χορωδία. «Οι Σουλιώτισσες», αφήγηση από την μαθήτρια Μαρία - Νιόβη Μπριόλα «Ο χορός του Ζαλόγγου», τραγούδι από τη χορωδία και χορός από τις μαθήτριες της τάξης. «Οι Δάσκαλοι του Γένους» αφήγηση από τον μαθητή Γκέρμαν Γκοντάρ. «Ο Ρήγας Φεραίος», αφήγηση από την μαθήτρια Χριστίνα - Λευκοθέα Κουρκουρή. «Ο Θούριος», τραγούδι από τη χορωδία. «Η Φιλική Εταιρεία», αφήγηση από την μαθήτρια Αναστασία - Μαρία Γεωργίου. «Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», αφήγηση από τον μαθητή Σπύρο Μπουμπουράκο και προβολή video «Στα Τρίκορφα», τραγούδι από τη χορωδία και χορός από τους μαθητές της τάξης. «Διονύσιος Σολωμός», αφήγηση από τους μαθητές Ιωάννη Γκρίζη και Βασίλη Γκόλφη. «Ύμνος εις την Ελευθερίαν», απαγγέλουν τις 20 πρώτες στροφές οι μαθητές και οι μαθήτριες της τάξης. «Να ΄τανε το ΄21», τραγούδι από την χορωδία. «Εθνικός Ύμνος» Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης ξεσηκώνει την Μάνη

4

5 Ρήγας Βελεστινλής - Φεραίος

6 Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

7 Δημήτριος Πλαπούτας

8 Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης

9 Νικήτας Σταματελόπουλος (Νικηταράς)

10 Γεώργιος Καραϊσκάκης

11 Αθανάσιος Διάκος

12 Οδυσσέας Ανδρούτσος

13 Μάρκος Μπότσαρης

14 Γρηγόριος Δικαίος (Παπαφλέσσας)

15 Ιωάννης Μακρυγιάννης

16 Κωνσταντίνος Κανάρης

17 Λασκαρίνα Πινότση (Μπουμπουλίνα)

18 Ανδρέας Μιαούλης

19 Μαντώ Μαυρογένους

20 Οι μαθητές του Ε΄1 του 88ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών
Με αισθήματα άπειρης ευγνωμοσύνης ευχαριστούμε όλους εσάς τους γνωστούς αλλά και τους άγνωστους αγωνιστές της μεγάλης εθνεγερσίας του 1821, που παραδώσατε σε εμάς ελεύθερη πατρίδα . Είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγαθά που μπορεί να έχει ο άνθρωπος. Να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια, να μπορεί ανεμπόδιστα να επιδοθεί στα δημιουργικά του έργα , να καλλιεργεί και να αξιοποιεί τον πολιτισμό του , τις παραδόσεις του , τη θρησκεία του και να μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Για εμάς τους Έλληνες πάντα όλα αυτά ήταν αξίες αδιαπραγμάτευτες και αυτό το αποδεικνύουν οι αμέτρητες θυσίες που έχουν γίνει ανά τους αιώνες για την κατοχύρωσή τους ακόμα και σε ειρηνικούς καιρούς και που ευχόμαστε να μην χρειαστεί να επαναληφθούν. Οι μορφές σας θα μείνουν για πάντα χαραγμένες και ζωντανές στην μνήμη μας γιατί άλλωστε: «Του αντρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται»!!! Οι μαθητές του Ε΄1 του 88ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΑΞΗ: Ε΄1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google