Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ε.Π.Α.Λ. Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΣΧ.Έτος Project:ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ε.Π.Α.Λ. Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΣΧ.Έτος Project:ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ε.Π.Α.Λ. Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΣΧ.Έτος 2014-15 Project:ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑ
Μαθητές:ΑΕΦ2 Υπεύθυνη Καθηγήτρια:Ζουμπουλίδου Ελένη

2

3 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με αυτό το θέμα για να ερευνήσουμε την ανάπτυξη του ανθρώπου από την εγκυμοσύνη μέχρι και τα βαθιά του γεράματα με θέμα την διατροφή του. Αφού χωριστήκαμε σε ομάδες ασχολήθηκε η κάθε ομάδα με τη διατροφή σε συγκεκριμένη ηλικία.

4 Διατροφή στην Εγκυμοσύνη
Οι 10 σούπερ τροφές που χρειάζεστε στην εγκυμοσύνη. Εάν έπρεπε να επιλέξουμε 10 μόνο τροφές που σας προσφέρουν τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός σας για να νιώθετε ευεξία και εξασφαλίζουν στ`ο μωρό ό,τι χρειάζεται για να αναπτυχθεί σωστά, θα ήταν σίγουρα αυτές: 1. Άπαχο κρέας, 2. Φρέσκα φρούτα, 3. Γιαούρτι, 4. Βρόμη, 5 Πράσινη σαλάτα, 6. Σολομός 7. Αυγά, 8. Πατάτες , 9. Ξηροί καρποί, 10. Όσπρια.

5 ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΒΡΕΦΩΝ Τι στερεά τροφή θα δώσω στο μωρό μου; 1:χορτόσουπα
2:πατάτα 3:καρότο,4:κολοκύθι 5:αρακά 6:κοτόπουλο 7:φρούτα 8:Κρεατοχορτόσουπα 9:λαχανικά 10:Γάλα 11:Κρέμα 12:Αυγό.

6 Διατροφή εφήβων Οι βασικές συστάσεις της Ένωσης Ελλήνων Διαιτολόγων για την ηλικία αυτή είναι : 1. Να μην παραλείπονται κύρια γεύματα 2. Το πρωινό είναι από τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας 3. Να μην καταναλώνονται μεταξύ των γευμάτων πρόχειρες τροφές. Οι πρόχειρες τροφές περιέχουν αρκετό λίπος, αλάτι και κενές θερμίδες. Γι αυτό πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο. 4. Λιγότερα λίπη και ζάχαρη 5. Κατανάλωση περισσότερων τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες 6. Άφθονα φρούτα και λαχανικά 7. Κατανάλωση ποικιλίας τροφών καθημερινά 8. Διατήρηση κανονικού σωματικού βάρους 9. Αργό μάσημα 10. Άφθονο νερό 11. Να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά 12. Να αποφεύγεται η υπερκατανάλωση γλυκών και αναψυκτικών 13. Να αποφεύγεται το πολύ αλάτι 14. Άσκηση καθημερινά Ένασωστό διατροφικό πρόγραμμα κατά την εφηβεία αποτελεί το θεμέλιο λίθο ενόςγενικότερα ισορροπημένου τρόπου ζωής που εξασφαλίζει υγεία, καλαισθησία, ευχαρίστηση, καλές ανθρώπινες σχέσεις και μακροζωϊα.

7 Κανόνες σωστής διατροφής για κάθε ηλικία
Για μια σωστή και υγιεινή διατροφή δεν αρκεί μόνο να προσέχουμε τι τρώμε αλλά και πώς, πότε και πόσο. Μερικοί κανόνες είναι: 1)Τρώμε πάντοτε καθιστοί στο τραπέζι, 2)Τρώμε πρωινό κάθε μέρα, 3)Τρώμε σε ατμόσφαιρα ηρεμίας, 4)Τρώμε αργά. Δεν καταβροχθίζουμε τα γεύματα μας, 5)Αποφεύγουμε να βλέπουμε τηλεόραση ταυτόχρονα με τα γεύματα, 6)Αποφεύγουμε τα αεριούχα αναψυκτικά, 7)Τρώμε ΄΄μεσογειακά΄΄ δηλαδή λαδερά, λαχανικά,όσπρια,σούπες,ψωμί,

8 8)παίρνουμε πάντα «κολατσιό» στο σχολείο από το σπίτι ώστε να αποφεύγουμε τα ``έτοιμα`` του κυλικείου, 9)τρώμε συχνά ψάρι, 10)τρώμε φρούτα, είναι σύμμαχοι της υγείας, 11)τρώμε άφθονα φρέσκα λαχανικά κυρίως εποχής, 12)πρoτιμάμε το ψωμί ολικής άλεσης στα γεύματα μας, 13)πίνουμε πολύ νερό κάθε μέρα, 14)αποφεύγουμε τα οινοπνευματώδη ποτά, 15)αποφεύγουμε την ζάχαρη και όλα τα προιόντα που την περιέχουν 16)προτιμάμε το ελαιόλαδο στα φαγητά μας.

9 ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Η ισορροπημένη διατροφή βοηθάει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων, καθώς οι βασικότερες αλλαγές στον οργανισμό τους είναι η επιβράδυνση του μεταβολικού ρυθμού, εξαιτίας της μείωσης των ενεργειακών τους αναγκών κατά 2-3% ανά δεκαετία, μετά τα 30, η μείωση της άπαχης σωματικής μάζας και η ελάττωση της φυσικής δραστηριότητας.

10 Με την πάροδο των ετών, στη ζωή ενός ανθρώπου παρατηρείται συνήθως μείωση στην πρόσληψη τροφής και ενέργειας. Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως στη μείωση της σωματικής δραστηριότητας καθώς και στη μείωση της μυϊκής μάζας αλλά και σε προβλήματα μάσησης και κατάποσης. Στα σημαντικότερα θρεπτικά συστατικά για τους ηλικιωμένους περιλαμβάνονται τα εξής:  Η βιταμίνη D,βιταμίνη C,Βιταμίνη Α, Βιταμίνη Ε,Βιταμίνη Κ,Βιταμίνη Β12.

11

12 Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή ορίστηκε με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
Αφθονες φυτικές ίνες(φρούτα λαχανικά, ψωμί /δημητριακά, όσπρια, καρποί) Ελάχιστα επεξεργασμένα προίόντα Γαλακτοκομικά σε μικρές ποσότητες καθημερινά(κυρίως τυρί και γιαούρτι) ψάρια και πουλερικά σεμικρές και μέτριες ποσότητες Κόκκινο κρέας 2 φορές το μήνα Ελαιόλαδο ως κύρια πηγή λιπαρών που περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

13 ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ

14 ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

15 ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

16 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ Ερωτήθηκαν 55 νέοι 15-25 ετών.
Από την έρευνα προκύπτει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων τρώει 3,4 γεύματα ημερησίως,οι 4 στους 10 δεν τρώνε πρωινό ενώ ο 1 στους 5 τρώει βραδινό μετά τις 22.00μ.μ.,και οι 5 στους 10 δεν ασκείται σωματικά.

17 ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ILLUMINATI:Σιδηρόπουλος Παντελής, Λιόλιος Κώστας, Μπίμπα Άρνολντ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ:Πασχαλάκης Κώστας, Πολυζώης θανάσης, Σαρίδης Χαράλαμπος ΑΘΑΝΑΤΟΙ:Σίνκο Μάριο, Παρσινάς Νίκος, Τσάκας Κώστας, Παρασκευόπουλος Χρίστος ΛΥΚΟΙ:Κωσταντάρας Στέλιος, Ντόντσιος Δημήτρης, Ορούτσι Ελίζ, Μπουλάρι Άλμπι ΑΘΛΗΤΕΣ:Τσεκούρας Γιώργος, Μουζενίδης Οδυσέας, Κοκονόζι Ίγκλι DEAP OR ALIVE:Μπίκου Κλεάνθης, Μπόντε Μέκου Μπράτζος Γιώργος. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ:Μπίκου Κλεάνθης Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.


Κατέβασμα ppt "Ε.Π.Α.Λ. Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΣΧ.Έτος Project:ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google