Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πολιτική Διεθνούς Ανάπτυξης & Βοήθειας της Ε.Ε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πολιτική Διεθνούς Ανάπτυξης & Βοήθειας της Ε.Ε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πολιτική Διεθνούς Ανάπτυξης & Βοήθειας της Ε.Ε.
Αρβανιτάκη Αναστασία Ασλανίδη Βίκυ Παρδάλη Μαρκέλλα

2 Γιατί χρειαζόμαστε μια Ευρωπαϊκή πολιτική ανάπτυξης και συνεργασίας;
Ευρωπαϊκή Ένωση : Ο μεγαλύτερος χορηγός επίσημης αναπτυξιακής βοήθειας. Το 2013 δέσμευσε 14,86% δις ευρώ για εξωτερική αναπτυξιακή βοήθεια προς τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες. Υπερεθνική διάσταση (ανταποκρίνεται σε προκλήσεις παγκόσμιας κλίμακας).

3 Η ΕΕ είναι παρούσα σε 140 χώρες διαθέτοντας αξιοπιστία , ουδετερότητα και εμπειρογνωσία στους παρακάτω τομείς: Ανθρώπινα Δικαιώματα Παρατήρηση εκλογικών διαδικασιών Διακυβέρνηση & επίλυση κρίσεων Περιβάλλον , Ασφάλεια και Εμπορική Πολιτική

4 Συνθήκη Ρώμης (1957) Προβλέπεται η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης. Πρόκειται για το κυριότερο μέσο για την παροχή βοήθειας ,μέσω χορήγησης συνδρομής , στις χώρες ΑΚΕ.

5 Συμφωνία Κοτονού Είναι η πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα συμφωνία εμπορικών συναλλαγών και παροχής βοήθειας,ανάμεσα στην ΕΕ και στις χώρες ΑΚΕ. Οι κύριοι στόχοι της συμφωνίας είναι: Η μείωση και μακροπρόθεσμα η εξάλειψη της φτώχειας Η προοδευτική ενσωμάτωση των κρατών της Αφρικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού (ΑΚΕ) στην παγκόσμια οικονομία, τηρουμένων πάντα των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης.

6 Η συμφωνία έχει έντονη πολιτική διάσταση, η οποία αντικατοπτρίζεται κυρίως στα ακόλουθα:
Στον τακτικό πολιτικό διάλογο Στις πολιτικές εδραίωσης της ειρήνης, πρόληψης και επίλυσης των συγκρούσεων.  Στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δημοκρατικών αρχών και τη διαφανή και υπεύθυνη διαχείριση των δημόσιων υποθέσεων. Στον προσδιορισμό των ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος.  Στη θέσπιση στρατηγικών συνεργασιών. Στην προσοχή που δόθηκε στο θέμα της ασφάλειας.

7 Στρατηγικές ανάπτυξης και επικέντρωση στη μείωση της φτώχειας
Η οικονομική ανάπτυξη επικεντρώνεται: Στις πολιτικές και στις μακροοικονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Στις τομεακές πολιτικές. Στην ανάπτυξη των επενδύσεων και του ιδιωτικού τομέα.

8 Η κοινωνική & ανθρώπινη ανάπτυξη επικεντρώνονται σε:
κοινωνικές τομεακές πολιτικές, σχετικά με τη βελτίωση των συστημάτων παιδείας, υγείας και διατροφής. Τα θέματα που αφορούν τους νέους. Την υγεία και την πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες και την καταπολέμηση των ασθενειών που συνδέονται με τη φτώχεια. Την πολιτιστική ανάπτυξη.

9 Συνθήκη Λισαβόνας Ενίσχυσε περαιτέρω τη νομική βάση της αναπτυξιακής συνεργασίας της ΕΕ. Ορίζει ξεκάθαρα ότι οι πρωταρχικοί στόχοι της πολιτικής της Ένωσης είναι η μείωση και η εξάλειψη της φτώχειας.

10 ΕΥΕΔ Οικοδομεί την ειρήνη , μέσω πολιτικής , οικονομικής & πρακτικής στήριξης. Εγγυάται την ασφάλεια , στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας. Διατηρεί καλές σχέσεις με τους άμεσους γείτονες της ΕΕ μέσω της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας. Παρέχει αναπτυξιακή και ανθρωπιστική βοήθεια στην αντιμετώπιση κρίσεων. Αντιμετωπίζει ζητήματα κλιματικής αλλαγής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

11 Αναπτυξιακοί στόχοι της χιλιετίας
Εξάλειψη της ακραίας φτώχειας και της πείνας. Εξασφάλιση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για όλους. Προώθηση της ισότητας των φύλων. Μείωση της παιδικής θνησιμότητας. Βελτίωση της μητρικής υγείας. Καταπολέμηση του HIV/AIDS,της ελονοσίας και άλλων ασθενειών. Ανάπτυξη της παγκόσμιας συνεργασίας.

12 «Πρόγραμμα δράσης για αλλαγή» (2011)
Η ΕΕ δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις πιο ευάλωτες χώρες και διοχετεύει το ήμισυ της αναπτυξιακής της βοήθειας σε ασταθή κράτη Στηρίζει την ομαλή μετάβαση από την ανθρωπιστική βοήθεια στη διατηρήσιμη ανάπτυξη και στη βελτίωση του μεταξύ τους συντονισμού με σκοπό την αποκατάσταση της σταθερότητας.

13 Πώς συμβάλλει η ΕΕ; Η βοήθεια διατίθεται κυρίως μέσω: Προγραμμάτων
Επιχορηγήσεων Συμβάσεων Τομεακής & δημοσιονομικής στήριξης

14 «Μηχανισμός Αναπτυξιακής Συνεργασίας»
Στοχεύει σε: Προστασία του περιβάλλοντος Ρόλο των μη κρατικών φορέων Επισιτιστική Ασφάλεια Μετανάστευση Ανθρώπινη & Κοινωνική Ανάπτυξη

15 Ο μηχανισμός Αναπτυξιακής Συνεργασίας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης συμπληρώνουν τη δράση τους με : Ευρωπαϊκό Μέσο για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Γειτονίας. Μηχανισμό συνεργασίας για πυρηνική ασφάλεια.

16 Ρόλος της ΕΕ ως μέλος της Επιτροπής Αναπτυξιακής Βοήθειας :
Διαθέτει ενεργό συμμετοχή σε διεθνή φόρουμ για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της αναπτυξιακής συνεργασίας. Αναλαμβάνει το ρόλο του συντονιστή και του διαμεσολαβητή.

17 Η ΕΕ συνεργάζεται με Διεθνείς Οργανισμούς :
Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. ΟΟΣΑ. Παγκόσμια Τράπεζα. G8 & G20. Επιπλέον μέσω τακτικού διαλόγου και επαφών που αναπτύσσει η ΕΕ , επιτυγχάνει τη συμμετοχή και άλλων σημαντικών χορηγών βοήθειας (ΗΠΑ,Ιαπωνία,Κορέα).

18 Τι κάνει η ΕΕ Σύμφωνα με την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών του στόχοι που έχουν ήδη επιτευχθεί: το ποσοστό των ατόμων που ζουν σε συνθήκες έσχατης φτώχιας μειώθηκε κατά το ήμισυ το ποσοστό των ατόμων που δεν έχουν πρόσβαση σε καλύτερη ποιότητα νερού μειώθηκε κατά το ήμισυ Βελτιώθηκε η ζωή περισσότερων από 200 εκατ. ατόμων που ζουν σε παραγκουπόλεις Το ποσοστό των εγγραφών κοριτσιών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι ίσο με των αγοριών Σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος στην μείωση της παιδικής και μητρικής θνησιμότητας

19 Η ουσιαστική παρέμβαση της ΕΕ
Δημοκρατική διακυβέρνηση Γεωργία και επισιτιστική ασφάλεια Εμπόριο Νερό και ενέργεια Περιβάλλον και φυσικοί πόροι

20 Βιώσιμη ενέργεια για όλους
Ακολουθώντας την πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών «Βιώσιμη Ενέργεια για όλους» η ΕΕ έδωσε στο στόχο αυτό απόλυτη προτεραιότητα στο πλαίσιο της αναπτυξιακής της πολιτικής. Για το 2030 έχει ορίσει ένα τριπλό στόχο: Καθολική πρόσβαση σε σύγχρονες ενεργειακές υπηρεσίες Διπλασιασμό του ρυθμού βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης Διπλασιασμό του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παγκόσμια σύνθεση των ενεργειακών πηγών

21 Επισιτιστική Ασφάλεια στην Αϊτή
Η Αϊτή είναι μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου και όταν επλήγη από σεισμό η καταστροφή επέτεινε την ήδη υπάρχουσα επισιτιστική κρίση που αντιμετώπιζε. Η κατάσταση βελτιώθηκε χάρη σε ένα έργο που χρηματοδότησε η ΕΕ στο βορειοανατολικό τμήμα της Αϊτή. Τα μέτρα αφορούσαν την ενίσχυση και την διαφοροποίηση της γεωργίας καθώς και τη βελτίωση της διαχείρισης των υδάτων. Η πρωτοβουλία αυτή επέφερε τεράστια οφέλη για τον τοπικό πληθυσμό.

22 Αφρική Οι τέσσερις από τις πέντε λιγότερο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου , είναι χώρες ΑΚΕ και οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται στην Αφρική. Η χρηματοδότηση που χορηγεί η ΕΕ σε αυτό το μέρος του κόσμου προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης. Η στρατηγική εταιρική σχέση Αφρικής-ΕΕ παρέχει το πλαίσιο για την συνεργασία μεταξύ των δύο ηπείρων καθορίζοντας σημεία κλειδιά για κάθε τομέα (συμβολή στους στόχους χιλιετίας)

23 Μικρά Δάνεια – Μεγάλα Οφέλη
Η μικροχρηματοδότηση βοηθά τους φτωχούς να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις με σκοπό να αξιοποιήσουν πλήρως το δυναμικό τους ως μέσο οικονομικής ανάπτυξης της Αφρικής Τα ιδρύματα χρηματοδότησης πρέπει να αναβαθμίσουν τα πρότυπα τους όσο αναφορά την διαχείριση των κινδύνων και την διαφάνεια.

24 Πρόγραμμα Smartrac Το πρόγραμμα εστιάζει στα εξής : Βιωσιμότητα
Διαχείριση Υπευθυνότητα Διαχείριση των κινδύνων Διαφάνεια Διασφάλιση και Συμμόρφωση

25 ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ(ΣΕ ΔΙΣ.ΕΥΡΩ)

26 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΕ Η ΕΕ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟ 2012

27 Ανθρωπιστική Βοήθεια Η ΕΕ είναι ο κύριος δωρητής ανθρωπιστικής βοήθειας στο κόσμο. Είναι παρούσα σε όλες τις περιοχές σοβαρών κρίσεων. Παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια από το 1992 σε περισσότερες από 140 χώρες παρόλο που ο ετήσιος προϋπολογισμός που διαθέτει ανέρχεται σε λιγότερα από 1δισ.ευρώ.

28 Κανονιστικό Πλαίσιο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια
Η «Ευρωπαϊκή συναίνεση για την ανθρωπιστική βοήθεια» (2007) υπογράφτηκε από τρία θεσμικά όργανα της ΕΕ (Επιτροπή, Συμβούλιο και Κοινοβούλιο). Η συναίνεση αυτή καθορίζει το κοινό όραμα της ΕΕ, τους στόχους πολιτικής και τις αρχές για σειρά θεμάτων. Το σχέδιο δράσης της συναίνεσης έληξε το 2013 και ένα νέο σχέδιο υποβλήθηκε το 2015.

29 Υπηρεσία Ανθρωπιστικής Βοήθειας Και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO)
Είναι το κεντρικό όργανο για την παροχή και τον συντονισμό ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχειρίζεται την βοήθεια που χρηματοδοτεί η ΕΕ. Η ανθρωπιστική βοήθεια διοχετεύεται μέσω 200 περίπου οργανώσεων και οργανισμών όπως για παράδειγμα μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), διεθνείς οργανώσεις, οργανώσεις του Ερυθρού Σταυρού και οργανώσεις του ΟΗΕ.

30 Καταμερισμός Πιστώσεων ECHO 2014

31 Περιοχές χορήγησης πιστώσεων ECHO 2014

32 Προϋπολογισμός ECHO Το 2014 διέθεσε 1,273 δισεκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια και πολιτική προστασία σε 121 εκατομμύρια ανθρώπους σε πάνω από 80 χώρες. Το 2016 ο αρχικός προϋπολογισμός είχε καθοριστεί στα 1,175 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 150 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον από το αποθεματικό επείγουσας βοήθειας.

33 Παγκόσμια Ανθρωπιστική Διάσκεψη Κορυφής
Πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2016 στην Κωνσταντινούπολη. Η ΕΕ ανέλαβε 100 δεσμεύσεις, προκειμένου να συνεισφέρει στο «Ανθρωπιστικό Θεματολόγιο», που παρουσιάστηκε στη Διάσκεψη Κορυφής από το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, προκειμένου να υλοποιήσει τη «Μεγάλη Συμφωνία», Είναι μια νέα καινοτόμος συμφωνία μεταξύ διάφορων παραγόντων στο τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας, με στόχο την αύξηση της οικονομικής αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας.

34 Η βοήθεια της ΕΕ περιλαμβάνει τρεις ακόμη δομές:
Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Ένωσης Ιδρύθηκε αρχικά το 2001 Περιλαμβάνει πάνω από 33 κράτη, τα 28 κράτη μέλη συν την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας, την Ισλανδία, το Μαυροβούνιο, τη Νορβηγία και τη Σερβία. Η απόφαση που εγκρίθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2013, ορίζει το άρθρο 196 της ΣΛΕΕ για την πολιτική προστασία ως νομική βάση και εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση για το μηχανισμό μέχρι το 2020.

35 Ο μηχανισμός της Ένωσης στηρίζεται σε διάφορα μέσα:
Στην Ευρωπαϊκή ικανότητα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (EERC). Στο κέντρο συντονισμού αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (ERCC). Στο κοινό σύστημα επικοινωνίας και πληροφόρησης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (CECIS). Σε ένα δίκτυο άμεσα διαθέσιμων εκπαιδευμένων εμπειρογνωμόνων.

36 Άρθρο 196 Η δράση της Ένωσης έχει ως στόχο:
1. Η Ένωση ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών προκειμένου να ενισχύεται η αποτελεσματικότητα των συστημάτων πρόληψης των φυσικών ή ανθρωπογενών καταστροφών και προστασίας από αυτές. Η δράση της Ένωσης έχει ως στόχο: Να υποστηρίζει και να συμπληρώνει τη δράση των κρατών μελών σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο όσον αφορά την πρόληψη των κινδύνων, την προετοιμασία των φορέων πολιτικής προστασίας στα κράτη μέλη και την επέμβαση σε περιπτώσεις φυσικών ή ανθρωπογενών καταστροφών εντός της Ένωσης. Να προωθεί την ταχεία και αποτελεσματική επιχειρησιακή συνεργασία στο εσωτερικό της Ένωσης μεταξύ εθνικών υπηρεσιών πολιτικής προστασίας. Να εννοεί τη συνοχή των δράσεων που αναλαμβάνονται σε διεθνές επίπεδο στο τομέα της πολιτικής προστασίας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, αποφασίζοντας σύμφωνα με τη συνήθη νομοθετική διαδικασία, θεσπίζουν τα μέτρα που είναι αναγκαία για να επιτευχθούν οι στόχοι της §1, αποκλειόμενης οποιασδήποτε εναρμόνισης των νομοθετικών και κανονιστικών διατάξεων των κρατών μελών.

37 2)Ευρωπαϊκό Σώμα Εθελοντών Ανθρωπιστικής Βοήθειας
Θεσπίστηκε ως μια πρωτοβουλία εθελοντών παροχής βοήθειας της ΕΕ το Μάρτιο του 2014. Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να ενισχύσει το δυναμικό της ΕΕ προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανθρωπιστικές κρίσεις και να αυξήσει την ανθεκτικότητα των ευάλωτων κοινοτήτων σε τρίτες χώρες. Ο προϋπολογισμός ύψους 147,9 εκατομμυρίων ευρώ θα επιτρέψει σε περίπου 4000 εθελοντές να εκπαιδευτούν, να δραστηριοποιηθούν, ενώ θα καταστεί δυνατή η πρόληψη και η απασχόληση ίσου αριθμού εργαζομένων επιτοπίως μεταξύ 2014 και

38 Άρθρο 214 Οι δράσεις της Ένωσης στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας διεξάγονται στο πλαίσιο των αρχών και των στόχων της εξωτερικής δράσης της Ένωσης. Οι εν λόγω δράσεις αποσκοπούν, κατά περίπτωση, να παρέχουν εγκαίρως συνδρομή και βοήθεια στους πληθυσμούς τρίτων χωρών που πλήττονται από φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές και να τους προστατεύουν ώστε να αντιμετωπίσουν τις ανθρωπιστικές ανάγκες που προκύπτουν από τις διάφορες αυτές καταστάσεις. Οι δράσεις της Ένωσης και των κρατών μελών αλληλοσυμπληρώνονται και αλληλοενισχύονται. Οι δράσεις παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας της Ένωσης διεξάγονται σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου και τις αρχές της αμεροληψίας, της ουδετερότητας και της απαγόρευσης των διακρίσεων. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, αποφασίζοντας σύμφωνα με τη συνήθη νομοθετική διαδικασία θεσπίζουν τα μέτρα για τον καθορισμό του πλαισίου εφαρμογής των ανθρωπιστικών δράσεων της Ένωσης.

39 Η Ένωση μπορεί να συνάπτει με τρίτες χώρες και αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς κάθε συμφωνία που είναι λυσιτελής για την επίτευξη των στόχων της παραγράφου 1 και του άρθρου 21 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρώτο εδάφιο δεν θίγει την αρμοδιότητα των κρατών μελών να διεξάγουν διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών και να συνάπτουν συμφωνίες. 5. Προκειμένου να δημιουργηθεί πλαίσιο για την κοινή συνεισφορά των νέων της Ευρώπης στις δράσεις παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας της Ένωσης, συγκροτείται Ευρωπαϊκό Σώμα Εθελοντών Ανθρωπιστικής Βοήθειας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, αποφασίζοντας μέσω κανονισμών σύμφωνα με τη συνήθη νομοθετική διαδικασία, καθορίζουν το νομικό καθεστώς και τους λεπτομερείς κανόνες για τη λειτουργία του. Η Επιτροπή μπορεί να αναλαμβάνει κάθε πρωτοβουλία που είναι ωφέλιμη για την προαγωγή του συντονισμού των δράσεων της Ένωσης με τις δράσεις των κρατών μελών, με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της συμπληρωματικότητας των μηχανισμών παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας της Ένωσης και των κρατών μελών.  Η Ένωση μεριμνά ώστε οι δράσεις της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας να είναι συντονισμένες και συνεπείς με τις δράσεις των διεθνών οργανώσεων και οργανισμών, ιδίως όσων αποτελούν μέρος του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών.

40 3) Νομικό πλαίσιο για την παροχή έκτακτης στήριξης εντός της Ένωσης.
Στις 15 Μαρτίου 2016 εγκρίθηκε ένας νέος κανονισμός του Συμβουλίου σχετικά με την παροχή έκτακτης ανάγκης εντός της Ένωσης, με στόχο την αντιμετώπιση της δυσχερούς ανθρωπιστικής κατάστασης που οφείλεται στη κρίση του προσφυγικού. Από το 2016 έως το 2018 θα καταστούν διαθέσιμα έως και 700 εκατομμύρια ευρώ από πόρους της ΕΕ μέσων οργανώσεων εταίρων, όπως είναι οι οργανώσεις του ΟΗΕ, ο Ερυθρός Σταυρός και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

41 Βασικές προτεραιότητες:
Προοπτικές Βασικές προτεραιότητες: Διαμόρφωση συμφωνίας που θα αντικαταστήσει τη Συμφωνία του Κοτονού ανάμεσα στην ΕΕ και τα κράτη ΑΚΕ, καθώς και η ενδυνάμωση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης της ΕΕ με την Αφρική. Το 2015 έχει ανακηρυχθεί σε Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης με το σύνθημα “Ο κόσμος μας, η αξιοπρέπεια μας, το μέλλον μας”. Τα όργανα της ΕΕ και τα κράτη μέλη θα αναπτύξουν δραστηριότητες με στόχο να ενημερώσουν το ευρύ κοινό για την αναπτυξιακή συνεργασία της ΕΕ και των κρατών μελών και να ενθαρρύνουν την κριτική σκέψη και συμμετοχή.

42 Συμπέρασμα Η φτώχεια δεν είναι το μόνο σημαντικό ζήτημα. Πρόσφατες εξεγέρσεις ,ιδίως στην περιοχή της Μεσογείου, έδειξαν ότι η ανάπτυξη πρέπει να συμβαδίζει με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η ΕΕ ενσωματώνει τα θέματα αυτά σε όλες τις πτυχές της αναπτυξιακής πολιτικής της.

43 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "Πολιτική Διεθνούς Ανάπτυξης & Βοήθειας της Ε.Ε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google