Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Α. ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ. Α. ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ Η Σχολή Αστυφυλάκων έχει ως αποστολή την εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων και αποβλέπει στην κατάλληλη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Α. ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ. Α. ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ Η Σχολή Αστυφυλάκων έχει ως αποστολή την εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων και αποβλέπει στην κατάλληλη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Α. ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ

3 Η Σχολή Αστυφυλάκων έχει ως αποστολή την εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων και αποβλέπει στην κατάλληλη προετοιμασία τους, ώστε να καταστούν ικανοί αστυνομικοί και ανακριτικοί υπάλληλοι. Είναι ισότιμη με τα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.).  Η διάρκεια φοίτησης είναι 5 εξάμηνα.   Η Σχολή Αστυφυλάκων έχει την έδρα της στο 7ο χλμ. της Εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης. Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων λειτουργούν στα Γρεβενά, στο Διδυμότειχο, στην Καρδίτσα, στην Κομοτηνή, στη Νάουσα, στην Ξάνθη, στο Ρέθυμνο και στη Σητεία. Βάση 2008 : Βάση 2009 :

4 (1η – 8η θέση σε Ολυμπιακούς αγώνες,
Στη σχολή Αστυφυλάκων εισάγονται χωρίς εξετάσεις , μέχρι 10 αθλητές που έχουν πετύχει διακρίσεις σύμφωνα με το Ν. 2725/1999. (1η – 8η θέση σε Ολυμπιακούς αγώνες, 1η – 6η θέση σε Παγκόσμια ή Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, παγκόσμιο ή ευρωπαϊκό ρεκόρ)

5 Β. ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

6 Η Σχολή Αξιωματικών έχει ως αποστολή την εκπαίδευση των Δοκίμων Υπαστυνόμων. Η εκπαίδευση αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση των εκπαιδευόμενων, ώστε να καταστούν ικανοί αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας. Η Σχολή Αξιωματικών είναι Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΕΙ) και ισότιμη με τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων. Η φοίτηση είναι διάρκειας 8 εξαμήνων. Η Σχολή Αξιωματικών έχει την έδρα της στις Αχαρνές Αττικής. Βάση 2008 : Βάση 2009 :

7 ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ειδ. κατ. Πολύτεκνων (10% του συνολικού αριθμού εισαγόμενων) Γονείς και τέκνα πολύτεκνων οικογενειών Παιδιά αναπήρων και θυμάτων πολέμου, καθώς και αναπήρων ή θυμάτων αστυνομικού προσωπικού ειρηνικής περιόδου. Παιδιά αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Παιδιά ή οι εν χηρεία σύζυγοι Αστυνομικών, που πέθαναν κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας ή εξαιτίας της υπηρεσίας. Ένα τέκνο θυμάτων τρομοκρατικής πράξης (Βάσεις 2009 : Αστυφ – Αξιωματ ) Ειδ. κατ. Τρίτεκνων (4% του συνολικού αριθμού εισαγόμενων) Γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών. (Βάσεις 2009 : Αστυφ – Αξιωματ ) Ειδ. κατ. Ελλήνων του εξωτερικού (3% του συνολικού αριθμού εισαγόμενων) Τέκνα Ελλήνων του εξωτερικού

8 ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Να είναι Έλληνες πολίτες ή ομογενείς από τη Βόρεια Ήπειρο , την Κύπρο και την Τουρκία. Να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ. Να μην υπερβαίνουν το 26ο έτος της ηλικίας τους. Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. Να είναι υγιείς, να έχουν άρτια σωματική διάπλαση και να έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα. Να μην πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες, που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους Να έχουν λευκό ποινικό μητρώο Να μην έχουν οποτεδήποτε στερηθεί των πολιτικών δικαιωμάτων τους.

9 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ
Δήλωση στο Λύκειο για συμμετοχή στις προκαταρκτικές και υγειονομικές εξετάσεις των Αστυνομικών σχολών. (1-20 Φεβρουαρίου) Υποβολή αυτοπροσώπως στα Αστυνομικά τμήματα αίτησης μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά (τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου) Συμμετοχή στις Προκαταρκτικές Εξετάσεις (Ιούνιος) Δήλωση των σχολών στο Μηχανογραφικό Δελτίο (Ιούλιος)

10 ΠΡΟΣΟΧΗ Οι αστυνομικές σχολές ανήκουν στο 5ο επιστημονικό πεδίο , οπότε ο υποψήφιος θα πρέπει να εξεταστεί πανελλαδικά στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και να έχει επιλέξει ως 6ο μάθημα τα Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής.

11 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ Αίτηση συμμετοχής. 2 φωτογραφίες.
Επικυρωμένη φωτοτυπία της ταυτότητας Υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν τα προσόντα που αναγράφονται σε συγκεκριμένες παραγράφους της προκήρυξης. Οι έγγαμοι με αλλοδαπούς υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση , με την υπηκοότητα του/της συζύγου. Δικαιολογητικά για τις ειδικές κατηγορίες.

12 ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες Tests προσωπικότητας για τη διαπίστωση της ψυχικής υγείας και καταλληλότητας των υποψηφίων Συνέντευξη ενώπιον των αρμόδιων Επιτροπών Υγειονομικές εξετάσεις Αθλητικές δοκιμασίες

13 Υγειονομικές Εξετάσεις
Οι υποψήφιοι λαμβάνουν από την Αστυνομία δελτίο υγειονομικής εξέτασης (με φωτογραφία) μαζί με παραπεμπτικό για Κρατικό ή Στρατιωτικό Νοσοκομείο στο οποίο υποβάλλονται σε υγειονομικές εξετάσεις. Στη συνέχεια παρουσιάζονται (σύμφωνα με πρόγραμμα που θα καταρτιστεί) στην αρμόδια επιτροπή κατάταξης της Αστυνομίας για να κριθούν ικανοί.

14 Όρια επίδοσης στις αθλητικές δοκιμασίες
Α/Α ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΟΡΙΟ 1 Δρόμος 100 μ. 16΄΄ 1 προσπάθεια 2 Δρόμος 1000 μ. 4΄ 20΄΄ 3 Άλμα σε ύψος 1,05 μ. 3 προσπάθειες 4 Άλμα σε μήκος 3,60 μ. 5 Σφαίρα 4,5 μ. 3 προσπάθειες ανά χέρι

15 ΠΡΟΣΟΧΗ ! Οι υποψήφιοι που υποβλήθηκαν στη δοκιμασία των προκαταρκτικών εξετάσεων των Στρατιωτικών Σχολών και κρίθηκαν ικανοί , ΔΕΝ προσέρχονται στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Αστυνομικών Σχολών

16 Καλή επιτυχία στις επιλογές σας
Δημιουργία-Επεξεργασία Υλικού Κοτζάμπασης Αθ. ΓΡΑΣΕΠ ΑΡΝΑΙΑΣ


Κατέβασμα ppt "Α. ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ. Α. ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ Η Σχολή Αστυφυλάκων έχει ως αποστολή την εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων και αποβλέπει στην κατάλληλη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google