Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ. ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος σε τον Ήλιο πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Είναι το πιο λαμπρό αντικείμενο στον νυκτερινό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ. ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος σε τον Ήλιο πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Είναι το πιο λαμπρό αντικείμενο στον νυκτερινό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

2 ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος σε τον Ήλιο πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Είναι το πιο λαμπρό αντικείμενο στον νυκτερινό ουρανό μετά απόσταση από τον Ήλιο και τη καλύπτεται από πυκνά νέφη διοξειδίου του Σελήνη. Ονομάζεται από το λαό Αυγερινός ή Αποσπερίτης. Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος σε τον Ήλιο πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Είναι το πιο λαμπρό αντικείμενο στον νυκτερινό ουρανό μετά απόσταση από τον Ήλιο και τη καλύπτεται από πυκνά νέφη διοξειδίου του Σελήνη. Ονομάζεται από το λαό Αυγερινός ή Αποσπερίτης.ΉλιοπλανήτηςΗλιακού ΣυστήματοςΉλιοδιοξειδίου του ΣελήνηΉλιοπλανήτηςΗλιακού ΣυστήματοςΉλιοδιοξειδίου του Σελήνη

3 ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΙΔΥΜΗ ΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ ΓΗΣ [ 1 ] Η Αφροδίτη είναι το πλησιέστερο στη Γη ουράνιο σώμα μετά το δορυφόρο της τελευταίας, τη Σελήνη. Απέχουν κατά μέσο όρο 41 εκατομμύρια χιλιόμετρα ή τρεις μήνες ταξίδι με τη σημερινή ταχύτητα των διαστημοπλοίων. Η ακτίνα της Γης στον ισημερινό είναι 6.378,1 χιλιόμετρα, ενώ της Αφροδίτης 6.051,8. Η βαρυτική επιτάχυνση της Γης στην επιφάνεια είναι 9,8 ( m/s2 ), ενώ της Αφροδίτης 8,9 ( m/s2 ). Πραγματικά δίδυμες.

4 ΑΦΡΟΔΙΤΗ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ Κ΄ Η ΔΙΔΥΜΗ ΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ [2] Όπως συνέβη και στη Γη, η βροχή ξέπλυνε το διοξείδιο του άνθρακακαι το θείο από την ατμόσφαιρα της Αφροδίτης, και ενδέχεται τα πρώτα βακτήρια να έκαναν την εμφάνιση τους. Όταν η Αφροδίτη υπερθερμάνθηκε και οι ωκεα­ νοί που υπήρχαν στην επιφάνεια τηςεξατμίστηκα ν, αυτές οι μορφές ζωής, σύμφωνα με τους επι­ στήμονεςπου υποστηρίζουν αυτό το σενάριο, πιθ ανόν κατάφεραν ναπροσαρμοστούν στη δια­ βίωση σε πιο ψυχρές περιοχές, ψηλά στην ατμόσφαιρα. Όπως συνέβη και στη Γη, η βροχή ξέπλυνε το διοξείδιο του άνθρακακαι το θείο από την ατμόσφαιρα της Αφροδίτης, και ενδέχεται τα πρώτα βακτήρια να έκαναν την εμφάνιση τους. Όταν η Αφροδίτη υπερθερμάνθηκε και οι ωκεα­ νοί που υπήρχαν στην επιφάνεια τηςεξατμίστηκα ν, αυτές οι μορφές ζωής, σύμφωνα με τους επι­ στήμονεςπου υποστηρίζουν αυτό το σενάριο, πιθ ανόν κατάφεραν ναπροσαρμοστούν στη δια­ βίωση σε πιο ψυχρές περιοχές, ψηλά στην ατμόσφαιρα.

5 Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ Η θερμότητα αύξησε την ποσότητα υδρατμών στην ατμόσφαι ρα τηςΑφροδίτης. Το ίδιο συνέβη και στη Γη, αλλά στην Αφροδίτη τοφαινόμενο ήταν πολύ πιο έντο νο, καθώς το νερό, περνώντας στηνατμόσφαιρα, λειτούργησε ως ισχυρό αέριο θερμοκηπίου, και μετάεξαφανίστηκε σχεδόν ολοκληρωτικά. Σήμερ α, η Αφροδίτη είναι έναςπολύ «στεγνός» πλανή­ της, με 10.000 φορές λιγότερο νερό απόαυτό πο υ υπάρχει στη Γη. Αν όλο το νερό της Αφροδίτης συγκεντρωνόταν στην επιφάνεια της, δε θα ξεπε ρ­νούσε το βάθος των2 εκατοστών. Η θερμότητα αύξησε την ποσότητα υδρατμών στην ατμόσφαι ρα τηςΑφροδίτης. Το ίδιο συνέβη και στη Γη, αλλά στην Αφροδίτη τοφαινόμενο ήταν πολύ πιο έντο νο, καθώς το νερό, περνώντας στηνατμόσφαιρα, λειτούργησε ως ισχυρό αέριο θερμοκηπίου, και μετάεξαφανίστηκε σχεδόν ολοκληρωτικά. Σήμερ α, η Αφροδίτη είναι έναςπολύ «στεγνός» πλανή­ της, με 10.000 φορές λιγότερο νερό απόαυτό πο υ υπάρχει στη Γη. Αν όλο το νερό της Αφροδίτης συγκεντρωνόταν στην επιφάνεια της, δε θα ξεπε ρ­νούσε το βάθος των2 εκατοστών.

6 ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ Υπολογισμοί που βασίζονται σε πληροφορίες από τα διαστημόπλοια ΒΕΡΕΝΑ ( 4,5… έως 16 ) και Vega 1& 2 της Ε.Σ.Σ.Δ., τα οποίαεστάλησαν στην Αφροδίτη από το 1967 ως το 1984, δείχνουν πως οπλανήτης κάποτε ενδέχεται να είχε παρόμοια αποθέματα νερού με τηΓη. Αυτό, όμως, άλλαξε ριζικά, καθώς ο Ήλιος άρχισε να εκπέμπειπερισ­ σότερη θερμότητα. Από ένα επίπεδο εκπομπής 30%μικρό τερο από αυτό που έχει σήμερα, ο νεα­ ρός Ήλιος άρχισε ναθερμαίνεται αργά, για μια περίοδο περίπου 2 δισεκατομμυρίων ετών,μέχρι να φτάσει στο σημερινό επίπεδο. Υπολογισμοί που βασίζονται σε πληροφορίες από τα διαστημόπλοια ΒΕΡΕΝΑ ( 4,5… έως 16 ) και Vega 1& 2 της Ε.Σ.Σ.Δ., τα οποίαεστάλησαν στην Αφροδίτη από το 1967 ως το 1984, δείχνουν πως οπλανήτης κάποτε ενδέχεται να είχε παρόμοια αποθέματα νερού με τηΓη. Αυτό, όμως, άλλαξε ριζικά, καθώς ο Ήλιος άρχισε να εκπέμπειπερισ­ σότερη θερμότητα. Από ένα επίπεδο εκπομπής 30%μικρό τερο από αυτό που έχει σήμερα, ο νεα­ ρός Ήλιος άρχισε ναθερμαίνεται αργά, για μια περίοδο περίπου 2 δισεκατομμυρίων ετών,μέχρι να φτάσει στο σημερινό επίπεδο.

7 ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Η μελλοντική εγκατάσταση μόνιμου επανδρωμένου ερευνητικού σταθμού στην επιφάνεια της Αφροδίτης είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει να αποκομίσουμε οριστικές απαντήσεις για την εξέλιξη του κλίματος στον πλανήτη. Σαν πρώτο βήμα θα μπορούσε να σταλεί ένα εξελιγμένο ρομποτικό όχημα νεότερης γενιάς το οποίο να προετοιμάσει το έδαφος και αργότερα ένας επανδρωμένος διαστημικός σταθμός σε τροχιά, παρόμοιος με αυτόν που τώρα περιστρέφεται γύρω από τη Γη. Για τη μεταφορά ανθρώπων και εφοδίων μεταξύ των δυο διαστημικών σταθμών θα χρειαστούν δέκα φορές ταχύτερα διαστημόπλοια από τα σημερινά. Η μελλοντική εγκατάσταση μόνιμου επανδρωμένου ερευνητικού σταθμού στην επιφάνεια της Αφροδίτης είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει να αποκομίσουμε οριστικές απαντήσεις για την εξέλιξη του κλίματος στον πλανήτη. Σαν πρώτο βήμα θα μπορούσε να σταλεί ένα εξελιγμένο ρομποτικό όχημα νεότερης γενιάς το οποίο να προετοιμάσει το έδαφος και αργότερα ένας επανδρωμένος διαστημικός σταθμός σε τροχιά, παρόμοιος με αυτόν που τώρα περιστρέφεται γύρω από τη Γη. Για τη μεταφορά ανθρώπων και εφοδίων μεταξύ των δυο διαστημικών σταθμών θα χρειαστούν δέκα φορές ταχύτερα διαστημόπλοια από τα σημερινά.

8 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΙΡΙΣ ΚΟΝΤΟΥ ΙΡΙΣ ΚΟΝΤΟΥ ΛΙΝΑ ΣΚΟΡΔΑΚΗ ΛΙΝΑ ΣΚΟΡΔΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ ΚΑΝΤΖΗ ΖΩΗ ΚΑΝΤΖΗ

9

10


Κατέβασμα ppt "Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ. ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος σε τον Ήλιο πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Είναι το πιο λαμπρό αντικείμενο στον νυκτερινό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google