Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«Μες του κάστρου τη σιγή, ιστορία ν΄ ακουστεί» τάξη: Ε΄ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΑΣΤΡΟ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«Μες του κάστρου τη σιγή, ιστορία ν΄ ακουστεί» τάξη: Ε΄ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΑΣΤΡΟ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «Μες του κάστρου τη σιγή, ιστορία ν΄ ακουστεί» τάξη: Ε΄ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΑΣΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ)

2 Οργάνωση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος πριν από την επίσκεψη ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΑΣΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Μες του κάστρου τη σιγή, ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ιστορία ν΄ ακουστεί» Το κάθε σχολείο ενημερώνεται:  Για τη μέρα και την ώρα επίσκεψής του, μέσω της εγκυκλίου με θέμα: Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μουσειακής Αγωγής για τα δημοτικά σχολεία της πόλης και επαρχίας Λεμεσού, η οποία αναρτάται στην ιστοσελίδα του ΥΠΠ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.  Για τους στόχους και το περιεχόμενο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού: http://www.moec.gov.cy/dde/programs/mousiaki_agogi/index

3 ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΑΣΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Μες του κάστρου τη σιγή, ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ιστορία ν΄ ακουστεί»  Αναλαμβάνει τα έξοδα μεταφοράς των παιδιών.  Συνεννοείται έγκαιρα με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς σε περίπτωση οποιουδήποτε κωλύματος, έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις για εξεύρεση νέας ημερομηνίας επίσκεψης στο Μουσείο.  Σε περιπτώσεις μικρών σχολείων της υπαίθρου γίνεται συνδυασμός σχολείων για χρησιμοποίηση κοινού μεταφορικού μέσου με σκοπό τη μικρότερη οικονομική επιβάρυνση των μαθητών.

4 ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΑΣΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Μες του κάστρου τη σιγή, ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ιστορία ν΄ ακουστεί» Τα παιδιά του κάθε τμήματος θα πρέπει:  Να είναι χωρισμένα σε δύο ομάδες.  Να έχουν στο μπλουζάκι τους αυτοκόλλητη ετικέτα με το μικρό τους όνομα.  Να συνοδεύονται από μια /έναν τουλάχιστον εκπαιδευτικό. Εάν είναι εφικτό, να συμμετέχει στην επίσκεψη και ο/η δάσκαλος/α της Τέχνης.  Τα παιδιά με ειδικές ικανότητες να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα μαζί με τη / τον συνοδό.

5 «Το Κάστρο της Λεμεσού βρίσκεται στο δυτικό άκρο του ιστορικού κέντρου της πόλης και η αποστολή του ήταν η εποπτεία και η προστασία τόσο του λιμανιού όσο και της ίδιας της πόλης… Πληροφορίες για το Μεσαιωνικό Μουσείο Κύπρου (Κάστρο Λεμεσού) ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΑΣΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Μες του κάστρου τη σιγή, ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ιστορία ν΄ ακουστεί»

6 …Η σημερινή του μορφή χρονολογείται στην περίοδο της τουρκοκρατίας (1590) και σε αυτή την αρχιτεκτονική φάση ενσωματώθηκαν τα κατάλοιπα του παλαιότερου μεσαιωνικού κάστρου, που ήταν μεγαλύτερο σε έκταση. ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΑΣΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Μες του κάστρου τη σιγή, ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ιστορία ν΄ ακουστεί»

7 Η παλαιότερη αναφορά στο Κάστρο της Λεμεσού χρονολογείται στα 1228. Από αρχαιολογικές όμως ενδείξεις, η ύπαρξή του τεκμηριώνεται μάλλον από τη βυζαντινή περίοδο. Στο Κάστρο στεγάζεται σήμερα το Μεσαιωνικό Μουσείο Κύπρου. ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΑΣΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Μες του κάστρου τη σιγή, ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ιστορία ν΄ ακουστεί»

8 …Στο Κάστρο της Λεμεσού, που έχει τη σημαντική ιδιαιτερότητα να είναι ταυτόχρονα και Αρχαίο Μνημείο και Μουσείο, εκτίθενται αντικείμενα που αντανακλούν την πολιτική, οικονομική, κοινωνική και την καλλιτεχνική πορεία της Κύπρου, καθώς και την καθημερινή ζωή στο νησί από τον 3 ο μέχρι τον 19 ο αιώνα μ.Χ.» Πηγή: Ενημερωτικό τετράπτυχο Τμήματος Αρχαιοτήτων για το Κάστρο Λεμεσού- Μεσαιωνικό Μουσείο Κύπρου ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΑΣΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Μες του κάστρου τη σιγή, ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ιστορία ν΄ ακουστεί»

9 Οργάνωση και παρουσίαση ύλης: Τερέζα Λαμπριανού, Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης Διαμάντω Σολομωνίδου - Ζησιμίδη και Όλγα Οικονομίδου, Σύμβουλοι Μουσειακής Αγωγής 2014-2015 ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΑΣΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Μες του κάστρου τη σιγή, ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ιστορία ν΄ ακουστεί» Ελάτε για ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο …


Κατέβασμα ppt "«Μες του κάστρου τη σιγή, ιστορία ν΄ ακουστεί» τάξη: Ε΄ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΑΣΤΡΟ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google