Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

KOM 201(1η-2η εβδ) ΣΤΗΦΑΡΙΣΜΑ ή ΜΟΡΤΑΝΣΑΖ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "KOM 201(1η-2η εβδ) ΣΤΗΦΑΡΙΣΜΑ ή ΜΟΡΤΑΝΣΑΖ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 KOM 201(1η-2η εβδ) ΣΤΗΦΑΡΙΣΜΑ ή ΜΟΡΤΑΝΣΑΖ
Το Στηφάρισμα το κάνουμε -όταν έχουμε δύσκολη ρίζα 2 πόντων -όταν υπάρχει μεγάλο ποσοστό λευκών μαλλιών -όταν βάφουμε μαλλιά για πρώτη φορά

2 KOM201(week 1-2)ΣΤΗΦΑΡΙΣΜΑ
Εφαρμογή : Ξεμπερδεύουμε και χτενίζουμε καλά τα μαλλιά . Σε ένα πλαστικό μπώλ βάζουμε οξυζενέ των 20V για φυσικά και λεπτά μαλλιά και οξυζενέ των 30V για δύσκολα μαλλιά . Σε άλουστα μαλλιά και με τη βοήθεια ενός σφουγγαριού ή ενός πινέλου περνάμε ταυτόχρονα ρίζα – άκρια ή μόνο ρίζα αν έχουμε βαμμένες άκριες. Περιμένουμε 10-15 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίζουμε τα μαλλιά με μια πετσέτα χωρίς να ερεθίσουμε το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής. Κατόπιν προχωράμε κανονικά στο πέρασμα της βαφής .

3 ΚΟΜ201(1-2 εβδ) ΣΤΑΡΩΜΑ Στάρωμα: είναι μια τεχνική εργασία βαφής η οποία γίνεται όταν θέλουμε να σκουρήνουμε αποχρωματίσουμε τα μαλλιά , για να πετύχουμε ομοιόμορφο χρώμα σε ξεθωριασμένες άκριες για ένα ενιαίο χρώμα όπου υπάρχουν ανταύγειες και όταν θέλουμε να εξουδετερώσουμε σαντρέ αποχρώσεις .

4 KOM201(week 1-2)ΣΤΑΡΩΜΑ Εφαρμογή :
Γίνεται σε σκέτη βαφή σε ελαφρώς νωπά μαλλιά συνήθως στο χρώμα που στη συνέχεια θα βάψουμε ή Με βαφή και νερό σε ίσες ποσότητες σε στεγνά μαλλιά ένα τόνο πιο σκούρο από τον τόνο επιλογής . Αποφεύγουμε τις ψυχρές αποχρώσεις

5 KOM201(week 1-2) ΣΤΑΡΩΜΑ Το πέρασμα γίνεται στα σημεία που χρειάζεται. Περιμένουμε 20 λεπτά και χωρίς να ξεβγάλουμε Συνεχίζουμε με το πέρασμα της βαφής στο τόνο επιλογής του πελάτη .

6 Ντεκολορασιόν: Αντίστοιχη διαδικασία με το ντεκαπάζ, αλλά για τον αποχρωματισμό της φυσικής τρίχας.
Ρεφλέ: Οι συμπληρωματικές αποχρώσεις που παρεμβάλλονται ανάμεσα στους 10 βασικούς χρωματικούς τόνους των μαλλιών – οι οποίοι αρχίζουν από το ανοιχτό ξανθό και καταλήγουν στο μαύρο. Τα κυριότερα ρεφλέ είναι το σαντρέ (σταχτί), το χάλκινο, το ντορέ (χρυσαφί) και το ακαζού (βαθύ κόκκινο). Οταν συνδυάζονται με ένα από τα βασικά χρώματα, δίνουν μια νέα απόχρωση. Βαφές με... ονοματεπώνυμο Οταν έρχεται ο πελάτης στο κομμωτήριο μας συνήθως αφήνει την ευθύνη για τα υλικά της βαφής στα χέρια του κομμωτή /τριας. Μπρορεί να ρωτήσει για να μαθαίνει μερικά πράγματα για την τεχνική που εφαρμόζει, για το όνομα και τα χαρακτηριστικά της βαφής, για την εταιρεία με την οποία συνεργάζεται. Πιθανότατα οι ερωτήσεις τους να μας διευκολύνουν στις επιλογές μας. Για παράδειγμα, αν τους ενοχλεί η μυρωδιά, μπορούμε να τους προτείνουμε την Inoa της L’Oréal Professionnel, μια μόνιμη βαφή εντελώς άοσμη και χωρίς αμμωνία. Αν πάλι φοβάστε μήπως ερεθιστεί το δέρμα του κεφαλιού, η Igora Senea του Schwarzkopf, η πρώτη μόνιμη βαφή που συνιστάται από δερματολόγους, είναι η λύση που σας ταιριάζει.  Βαφή ή ανταύγειες; Σύμφωνα με τους επαγγελματίες κολορίστ, αν σας αρέσει το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας και δεν έχετε λευκά, καλύτερα να επιλέξετε τις ανταύγειες και όχι τη βαφή. Το αποτέλεσμά τους είναι πιο φυσικό -ιδίως αν ο κομμωτής εφαρμόσει την τεχνική του μπαλεγιάζ- και διαρκεί έως και 3 μήνες, σε αντίθεση με τη βαφή, που χρειάζεται ανανέωση κάθε 4-6 εβδομάδες.

7 Ανταύγειες: Τεχνική με την οποία μπορούν να συνδυαστούν 2 ή περισσότεροι χρωματικοί τόνοι. Ξεχωρίζουμε λεπτές τούφες, τις απομονώνουμε από τα υπόλοιπα μαλλιά με αλουμινόχαρτο και ξανοίγουμε ή σκουραίνουμε το φυσικό τους χρώμα (δημιουργούμε highlights ή lowlights). Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσπροσφέρει έντονα κοντράστ. Ντεκαπάζ: Αποχρωματισμός της βαμμένης τρίχας με τη βοήθεια οξειδωτικού παράγοντα, ώστε στη συνέχεια να εφαρμοστεί ανοιχτόχρωμη βαφή. Η διαδικασία αυτή είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τα μαλλιά (επειδή η τρίχα γίνεται πορώδης, ξηρή και εύθραυστη) και έτσι η μετά τη βαφή φροντίδα τους με μάσκες και έλαια επανόρθωσης είναι απαραίτητη. Πάντως η νέα γενιά προϊόντων αποχρωματισμού προστατεύει πιο ικανοποιητικά την τρίχα και παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στην όλη διαδικασία. Μπαλεγιάζ: Τεχνική γαλλικής προέλευσης, συγγενική με τις ανταύγειες, με την οποία ξανοίγουμε λεπτές τούφες 1-2 τόνους χωρίς να αλλοιώσουμε το φυσικό χρώμα των μαλλιών. Ειδικότερα, απλώνουμε το χρώμα πολύ απαλά κοντά στη ρίζα και εντονότερα όσο πλησιάζει προς τις άκρες. Ετσι, στο τέλος τα μαλλιά δείχνουν εντελώς φυσικά, σαν να έχουν ξανοίξει από τον ήλιο.

8 Ντεκαπάζ: Αποχρωματισμός της βαμμένης τρίχας με τη βοήθεια οξειδωτικού παράγοντα, ώστε στη συνέχεια να εφαρμοστεί ανοιχτόχρωμη βαφή. Η διαδικασία αυτή είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τα μαλλιά (επειδή η τρίχα γίνεται πορώδης, ξηρή και εύθραυστη) και έτσι η μετά τη βαφή φροντίδα τους με μάσκες και έλαια επανόρθωσης είναι απαραίτητη. Πάντως η νέα γενιά προϊόντων αποχρωματισμού προστατεύει πιο ικανοποιητικά την τρίχα και παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στην όλη διαδικασία. Μπαλεγιάζ: Τεχνική γαλλικής προέλευσης, συγγενική με τις ανταύγειες, με την οποία ξανοίγουμε λεπτές τούφες 1-2 τόνους χωρίς να αλλοιώσουμε το φυσικό χρώμα των μαλλιών. Ειδικότερα, απλώνουμε το χρώμα πολύ απαλά κοντά στη ρίζα και εντονότερα όσο πλησιάζει προς τις άκρες. Ετσι, στο τέλος τα μαλλιά δείχνουν εντελώς φυσικά, σαν να έχουν ξανοίξει από τον ήλιο.

9 KOM201 (Week 2-3) BLOCK COLOURING

10 ΚΟΜ 201(6η εβδ) ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ
ΚΟΜ 201(6η εβδ) ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ Αφρός : απλώνεται γρήγορα και ομοιόμορφα. Ο αφρός περιέχει επαρκή ποσότητα τασιενεργών για αυτό ξεπλένεται μόνο με νερό. Κρέμα : το γαλάκτομα λαδιού σε νερό έχει κρεμώδη υφή . Διευκολύνει το άπλωμα και εμποδίζει τη ροή του υλικού . Τα υλικά αυτά απλώνονται με την τεχνική της δημιουργίας χωρισμάτων στα μαλλιά.

11 ΚΟΜ201(6η εβδ) ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ
ΚΟΜ201(6η εβδ) ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ BALSAM : το υλικό αυτό έχει παρόμοια σύσταση με τη κρέμα. Συχνά , στο φορέα βαφής περιέχεται και ένα μείγμα από γαλάκτωμα λαδιού σε νερό και τζελ. Έτσι , το υλικό γίνεται πιο ρευστό και απλώνεται ευκολότερα.

12 ΚΟΜ201(6η εβδ) Υλικά για τη δημιουργία τόνου με ιδιαίτερη επίδραση
ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ : πρόκειται για σταθεροποιητές σε υγρή μορφή ή μορφή αφρού, στους οποίους διαλύονται οι χρωστικές ουσίες . Απλώνονται όπως οι κανονικοί σταθεροποιητές . Χρησιμοποιούνται για την ανανέωση ή για απλή διόρθωση του χρώματος.

13 ΚΟΜ201 (6η εβδ) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΝΟΥ
ΛΟΣΙΟΝ ΤΟΝΟΥ : περιέχει , εκτός από τις ουσίες περιποίησης , υψηλότερο ποσοστό χρωστικών ουσιών απ΄ότι ο σταθεροποιητής χρώματος. Χρησιμοποιείται για εντονότερη αλλαγή χρώματος.

14 ΚΟΜ201 (6η εβδ) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΝΟΥ
ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΤΟΝΟΥ: Πρόκειται για σαμπουάν με περιορισμένο ποσοστό χρωστικών ουσιών. Με αυτό επιτυγχάνεται μια ελαφριά ανανέωση του τόνου . Περιέχει ήπιες τασιενεργές ουσίες , οι οποίες , οι οποίες δεν απομακρύνουν τις χρωστικές που έχουν απορροφήσει τα μαλλιά. ΣΠΡΕΙ ΧΡΩΜΑΤΟς ΜΑΣΚΑΡΑ ΜΑΛΛΙΩΝ

15 ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΕΛΑΝΙΝΗ ΦΑΙΟΜΕΛΑΝΙΝΗ
ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΕΛΑΝΙΝΗ ΦΑΙΟΜΕΛΑΝΙΝΗ Τα μαλλιά οφείλουν το χρώμα τους στα χρωματισμένα κοκκία που βρίσκονται στα κύτταρα του στελέχους της τρίχας. Ο φλοιός αποτελείται κύρίως από την χρωστική αλλά κοκκία χρωστιικής συναντάμε και στη μυελώδη ουσία της τρίχας δηλ στο εσωτερικό της τριχας. Η χρωστική των μαλλιών παράγεται απο τα μελανοκύτταρα. Οι αποχρώσεις των μαλλιών δίνονται απο την ευμελανίνη που είναι καφέ και μαυρη και θα αποδώσει την ανάλογη απόχρωση και την φαιομελανίνη που είναι κίτρινη και κοκκινωπή και θα αποδώσει αντίστοιχα τις ανάλογες αποχρώσεις


Κατέβασμα ppt "KOM 201(1η-2η εβδ) ΣΤΗΦΑΡΙΣΜΑ ή ΜΟΡΤΑΝΣΑΖ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google