Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιδιότητες των πρωτείνων Η ΥΔΡΟΛΥΣΗ Πρωτείνη ΠΡΩΤΕΟΛΥΤΙΚΑ ΕΝΖΥΜΑ Πεπτίδια, Αμινοξέα Ή ΟΞΕΑ ( HCl ) Η ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ : καταστροφή της τρισδιάστατης δομής της.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιδιότητες των πρωτείνων Η ΥΔΡΟΛΥΣΗ Πρωτείνη ΠΡΩΤΕΟΛΥΤΙΚΑ ΕΝΖΥΜΑ Πεπτίδια, Αμινοξέα Ή ΟΞΕΑ ( HCl ) Η ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ : καταστροφή της τρισδιάστατης δομής της."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ιδιότητες των πρωτείνων Η ΥΔΡΟΛΥΣΗ Πρωτείνη ΠΡΩΤΕΟΛΥΤΙΚΑ ΕΝΖΥΜΑ Πεπτίδια, Αμινοξέα Ή ΟΞΕΑ ( HCl ) Η ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ : καταστροφή της τρισδιάστατης δομής της πρωτείνης, που συνεπάγεται : απώλεια βιολογικών ιδιοτήτων αλλαγή στις φυσικοχημικές ιδιότητες Παράγοντες που προκαλούν μετουσίωση : Θέρμανση, ακραίες τιμές pH, οργανικοί διαλύτες, βαρέα μέταλλα, απορρυπαντικά, η ουρία και η γουανιδίνη.

2 HΛΕΚΤΡΟΛΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ : Το φορτίο μιας πρωτείνης εξαρτάται από το pH Ισοηλεκτρικό Σημείο (pI) μιας πρωτείνης είναι το pH στο οποίο το ολικό φορτίο της είναι μηδέν. Δεν μετακινείται σε ηλεκτρικό πεδίο. Αν pH > pI η πρωτείνη είναι ανιόν (-). Κινείται προς την άνοδο σε ηλεκτρικό πεδίο. Αν pH < pI η πρωτείνη είναι κατιόν (+). Κινείται προς την κάθοδο. ΠΙΝΑΚΑΣ : Ισοηλεκτρικά σημεία ορισμένων πρωτεινών Πρωτείνη pI Πεψίνη 1.0 Μυοσφαιρίνη 7.0 Λευκωματίνη 4.8 Αιμοσφαιρίνη 7.07 Ινσουλίνη 5.35 Ριβονουκλεάση 7.8 γ-σφαιρίνες 6.4-7.2 Κυτόχρωμα c 10.6

3 Ηλεκτροφόρηση Μέθοδος διαχωρισμού των πρωτεινών με βάση το ηλεκτρικό τους φορτίο και την ταχύτητα μετακίνησης σε ηλεκτρικό πεδίο Η Ηλεκτροφόρηση σε πηκτή SDS- πολυακρυλαμιδίου διαχώρίζει τις πρωτείνες με βάση τις μάζες τους. Ο Ισοηλεκτρικός Εστιασμός διαχωρίζει τις πρωτείνες με βάση το ισοηλεκτρικό τους σημείο

4 Ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης 8 διαφορετικών ατόμων Σχέδιο της ηλεκτροφόρησης αιμογλοβίνης από 8 διαφορετικά άτομα. Οι 1 και 5 είναι πρότυπα αιμογλοβίνης. Η 2 είναι κανονικός ενήλικος. Η 3 είναι κανονικό νεογνό. Η 4 είναι ομοζυγώτη άτομο HbS. Οι πάροδοι 6 και 8 είναι ετερογυζυγώτικά άτομα δρεπανοκυτταρικής αναιμίας.. Η 7 είναι άτομο ασθενειας Sc.

5

6


Κατέβασμα ppt "Ιδιότητες των πρωτείνων Η ΥΔΡΟΛΥΣΗ Πρωτείνη ΠΡΩΤΕΟΛΥΤΙΚΑ ΕΝΖΥΜΑ Πεπτίδια, Αμινοξέα Ή ΟΞΕΑ ( HCl ) Η ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ : καταστροφή της τρισδιάστατης δομής της."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google