Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διαχρονικά επαγγέλματα Κ.Βαίτση Project Σ.Ε.Π. Ομάδα 3 Χάρης Μακρής Τριαντάφυλλος Λιάλιος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διαχρονικά επαγγέλματα Κ.Βαίτση Project Σ.Ε.Π. Ομάδα 3 Χάρης Μακρής Τριαντάφυλλος Λιάλιος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διαχρονικά επαγγέλματα Κ.Βαίτση Project Σ.Ε.Π. Ομάδα 3 Χάρης Μακρής Τριαντάφυλλος Λιάλιος

2

3

4 Aυτά είναι τα επαγγέλματα που αντέχουν στην κρίση Τους επαγγελματικούς κλάδους που παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, την ύφεση και την ανεργία ακόμη αντιστέκονται και προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης καταγράφε ι η νέα τριμηνιαία έκθεση των Οικονομικών Εξελίξεων του ΚΕΠΕ. Οπως προκύπτει από την Έκθεση του ΚΕΠΕ προς το παρόν δείχνουν ακόμη να αντέχουν τα επαγγέλματα υψηλής κατάρτισης αλλά και οι αγροτοεργάτες, οι πλανόδιοι πωλητές και οι οικιακοί βοηθοί.

5 Φυσικοί, μαθηματικοί, βιολόγοι, κλπ κυρίως σε κλάδους υπηρεσιών όπως δραστηριότητες ανθρώπινης υγείας – μέριμνας. Αύξηση απασχόλησης κατά 7% μετά το 2008. Επιστήμονες με αύξηση 3%. Αρχιτέκτονες μηχανικοί κυρίως σε χρηματοοικονομικές δραστηριότητες, κατασκευές και άλλες εταιρείες (0,6%). Βιολόγοι, γεωπόνοι με 1,2% Εκπαιδευτικοί με αύξηση 1,8% Ειδικευμένοι πωλητές (πχ χρηματιστές) με 0,8% Ανειδίκευτοι εργάτες και αλιεργάτες με 32,7% Λογιστές και στελέχη επιχειρήσεων (0,3) Πλανόδιοι πωλητές και οικιακοί βοηθοί με 4,8% αύξηση. Νομικά επαγγέλματα με 1,4% Οδηγοί μέσων μεταφοράς (2,4%).

6 Τεχνικοί συντήρησης οχημάτων (0,3%). Γεωργοί ειδικευμένοι στην καλλιέργεια δέντρων (αύξηση 10% της απασχόλησης ενώ μεγάλη πτώση παρατηρείται σε γεωργούς με ετήσιες καλλιέργειες). Τεχνίτες επεξεργασίας ξύλου (0,4%). Χύτες και συγκολλητές (1%). Ειδικευμένοι πτηνοτρόφοι και κτηνοτρόφοι (9,7%) Γεωργοί πολυκαλλιεργητές με 7% άνοδο της απασχόλησης μετά το

7 περιζήτητα επαγγέλματα της επόμενης δεκαετίας

8 Οσο η οικονομική κρίση βαθαίνει και οι θέσεις εργασίας μειώνονται τόσο το επαγγελματικό μέλλον, κυρίως για τους νέους ανθρώπους, γίνεται θολό και δύσκολο. Οσο η οικονομική κρίση βαθαίνει και οι θέσεις εργασίας μειώνονται τόσο το επαγγελματικό μέλλον, κυρίως για τους νέους ανθρώπους, γίνεται θολό και δύσκολο. Ομως τα νέα παιδιά που σήμερα σχεδιάζουν το μέλλον τους θα πρέπει να ξέρουν ότι τόσο σε αυτή τη χώρα όσο και παγκοσμίως η οικονομική κρίση δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο. Και στο παρελθόν υπήρξαν μεγάλα χρονικά διαστήματα δύσκολα για τις κοινωνίες αλλά η κατάσταση βελτιώθηκε.

9 Διαδίκτυο περίθαλψη και ασφάλεια Όλες οι έρευνες αλλά και μια απλή περιήγηση σε ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας φαίνεται ότι οι κλάδοι που αναμένεται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο είναι εκείνοι που ασχολούνται με τα οικονομικά, λογιστικά, με την ανακύκλωση και τη διαχείριση αποβλήτων και γενικότερα με τις νέες μορφές ενέργειας. Επίσης με την υγειονομική περίθαλψη, με τις ξένες γλώσσες, τις ασφάλειες, το διαδίκτυο, τη δημιουργία ιστοσελίδων κ.ά.

10 Διαδίκτυο και ιστοσελίδες: Το διαδίκτυο έχει μπει οριστικά στη ζωή των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο. Ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις εξαρτώνται άμεσα από αυτό προκειμένου να διακινήσουν τα προϊόντα τους, όποια και να είναι αυτά. Η τεχνολογία κινείται με ταχύτατους ρυθμούς και θα συνεχίσει να το κάνει δημιουργώντας συνεχώς νέες ανάγκες και συνεπώς νέες θέσεις εργασίας. Για παράδειγμα, υπάρχει ήδη μια νέα ειδικότητα που σε Ευρώπη και Αμερική έχει τεράστια ζήτηση. Πρόκειται για τον social sitter, o οποίος αναλαμβάνει να ενημερώνει και να τρέχει τους προσωπικούς λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter) ενός επαγγελματία όταν εκείνος δεν διαθέτει ελεύθερο χρόνο γι’ αυτό. λογιστές θα είναι εκεί και θα μας περιμένουν!!

11 Διαχειριστές αποβλήτων: Καθώς η ανακύκλωση μπαίνει στην καθημερινότητά μας και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί επιτακτική ανάγκη, οι κανονισμοί για τη διαχείριση αποβλήτων γίνονται όλο και πιο αυστηροί. Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη βιομηχανία θα παρουσιάσει μίαν ανάπτυξη και θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας. Οι εργαζόμενοι που ασχολούνται με οτιδήποτε αφορά τον τομέα αυτό, από τη συλλογή, την επεξεργασία και την περαιτέρω παρακολούθηση των σκουπιδιών, θα είναι περιζήτητοι. Επιπλέον, οι συνεχώς μεταβαλλόμενες πρακτικές αειφορίας και οι νέοι πιο, οικολογικοί τρόποι για την αντιμετώπιση των αποβλήτων μπορεί να προσφέρουν μια δυναμική καριέρα, με υψηλούς μισθούς στο επιστημονικό προσωπικό που δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό.

12 Αποκατάσταση: Εξειδικευμένοι θεραπευτές, λογοθεραπευτές και φυσικοθεραπευτές θα καλύπτουν ανάγκες που δημιουργούνται συνεχώς σε ιατρεία, σχολεία, κέντρα αποκατάστασης κ.α.

13 Κατασκευή αυτοκινήτων: Μπορεί ο κλάδος του αυτοκινήτου να ήταν από τους πρώτους που βίωσε την κρίση και όλες οι γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες να προχώρησαν σε μαζικές απολύσεις, ωστόσο η ανάπτυξή του θα συνεχιστεί καθώς οι άνθρωποι έλκονται πάντα από τα καινούργια αυτοκίνητα

14 Προσωπικοί χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι: Προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη φορολογία, τις επενδύσεις και την ασφάλιση. Στο μέλλον όλο και περισσότεροι σύμβουλοι θα χρειάζονται για να βοηθήσουν τα εκατομμύρια των εργαζομένων που αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν στα επόμενα 10 χρόνια. Οσο αφορά τις ΗΠΑ τουλάχιστον μέχρι το 2018, ο αριθμός των προσωπικών χρηματικοοικονομικών συμβούλων αναμένεται να αυξηθεί κατά 30%.

15 Παθολόγοι και χειρουργοί Οι ειδικότητες αυτές θα έχουν μεγάλη ζήτηση, κάτι που ήδη φαίνεται αν κοιτάξει κάποιος με προσοχή τις σχετικές αγγελίες που ζητούν προσωπικό προκειμένου να στελεχώσουν νοσοκομεία, κλινικές κ.ά., τόσο σε Ευρώπη όσο και σε ΗΠΑ

16 Υγιεινή δοντιών Πρόκειται για ειδικούς που εργάζονται μαζί με οδοντιάτρους για τον καθαρισμό των δοντιών και παρέχουν βοήθεια σε χειρουργικές επεμβάσεις. Πολλά κολέγια της Αμερικής έχουν προγράμματα υγιεινής οδοντιατρικής, τα περισσότερα από τα οποία ολοκληρώνονται σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια. Αναμένεται ότι η ζήτηση για οδοντιατρικές υπηρεσίες θα αυξηθεί λόγω της γήρανσης του πληθυσμού.

17 Αναλυτές αγοράς Οι αναλυτές της αγοράς βοηθούν τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες της αγοράς. Κατά την επόμενη δεκαετία, τα άτομα αυτά αναμένεται να είναι σε μεγάλη ζήτηση.

18 Μιχανικοί λογισμικού Στην εποχή των εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας και του cloud computing, λίγες θέσεις είναι τόσο σημαντικές όσο προγραμματιστές εφαρμογών λογισμικού. Σύμφωνα με τη μελέτη της BLS, όσον αφορά τις προοπτικές απασχόλησης για τους προγραμματιστές λογισμικού, η αύξηση της απασχόλησης θα είναι ταχεία.

19 Σύμβουλοι επιχειρήσεων Λειτουργούν ως σύμβουλοι για τις επιχειρήσεις βοηθώντας στο management, στην αποτελεσματική λειτουργία τους, και τη διατήρηση βέλτιστου αποθεμάτων. Οι έρευνες δείχνουν ότι η αύξηση της ζήτησης στην ειδικότητα αυτή θα είναι κατακόρυφη.

20 ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ 1. Αναλυτής Αειφόρου Ανάπτυξης 2. Διαχειριστής Πράσινων Επιχειρήσεων

21 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ 3. Βιολόγος Διατήρησης 4. Δασολόγος 5. Χημικός Περιβαλλοντολόγος

22 ΒΙΟ-ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ/ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 6. Διαχειριστής αγροκτήματος οργανικής παραγωγής 7. Επιθεωρητής Γεωργικής Παραγωγής 8. Καλλιεργητής

23 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ/ΜΗΧΑΝΙΚ ΟΙ 9. Βιο-Μηχανολόγος (Μιμητές Φύσης ή Bio- Mimicry Engineers) 10. Μηχανικός Ελέγχου Μόλυνσης ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 11. Κατασκευαστής Κτιρίων Ενεργειακής Απόδοσης 12. Περιβαλλοντικός Αρχιτέκτονας 13. «Πράσινος» Σχεδιαστής Εσωτερικού Χώρου

24 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ/ΜΟΛΥΝΣΗΣ 14. Σύμβουλος Αποβλήτων/ Άχρηστων Υλικών 15. Τοξικολόγος 16. Τεχνικός Ελέγχου Μόλυνσης

25 ΟΙ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 17.Ειδικός Ανάπτυξης Συστημάτων Αειφόρου Ανάπτυξης 18. Διαχειριστής Ανανεώσιμης Ενέργειας 19. Κλιματολόγος. 20. Περιβαλλοντολόγος 21. Μετεωρολόγος 22.Υδρολόγος 23. Περιβαλλοντολόγος Μηχανικός 24. Αστικός & Περιφερειακός Σχεδιαστής 25. Εμπορικός/Βιομηχανικός Σχεδιαστής 26. Δικηγόρος Περιβαλλοντικού Δικαίου

26 ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "Διαχρονικά επαγγέλματα Κ.Βαίτση Project Σ.Ε.Π. Ομάδα 3 Χάρης Μακρής Τριαντάφυλλος Λιάλιος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google