Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 6).

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 6)."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 6)

2 Δεύτερο στάδιο θεραπείας της ακμής Διάνοιξη φλυκταινών Πολλοί δερματολόγοι και αισθητικοί, διαφωνούν στην διάνοιξη των φλυκταινών, γι’ αυτό πρέπει πάντα να έχουμε την άδεια του δερματολόγου πριν κάνουμε οτιδήποτε. Συνήθως όταν η ακμή είναι πολύ φλεγμονώδης, ο δερματολόγος θα αφήσει να περάσει ένα χρονικό διάστημα με αντιβίωση πριν μας επιτρέψει να περιποιηθούμε τις φλύκταινες. Τοποθετούμε το πρόσωπο στον ατμό και το όζον για 15΄ περίπου, αφού το καθαρίσουμε. Αφαιρούμε τους φαγέσωρες που είναι πολύ κοντά σε φλύκταινες. Διανοίγουμε τις φλύκταινες Για να ανοίξουμε την φλύκταινα πρέπει αυτή να είναι «ώριμη». Θα τρυπήσουμε την άκρη της, με μια πολύ λεπτή βελόνα και κατόπιν θα πιέσουμε προς τα κάτω και έξω ώστε πρώτα να αφαιρέσουμε το πύον και μετά το βύσμα του φαγέσωρα.

3 Εδώ πρέπει να προσέξουμε πολύ, γιατί αν δεν καθαρίσουμε καλά την φλύκταινα θα υποτροπιάσει. Κατόπιν θα τοποθετήσουμε στο σημείο εκείνο αντισηπτική κρέμα και θα προχωρήσουμε στην επόμενη, αλλάζοντας γάζα ή βαμβάκι. Αν οι φλύκταινες είναι πολλές προτιμάμε να μην ερεθίσουμε το δέρμα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία σε δύο μέρες μέχρι να τελειώσουμε τις φλύκταινες.

4 Υψίσυχνα ρεύματα Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε τον στυλό των υψίσυχνων ρευμάτων προσέχοντας έτσι ώστε η ένταση να είναι 7- 10, ανάλογα με την ευαισθησία του δέρματος. Κρατάμε το στυλό κάθετα και σε απόσταση περίπου 0,01m-1εκ από το δέρμα και κατευθύνουμε τον σπινθήρα περίπου 5΄΄ σε κάθε φλύκταινα. Τοποθετούμε τη μάσκα, όπως είπαμε και παραπάνω. Συμβουλές στην πελάτισσα για την αγωγή που θα ακολουθήσει στο σπίτι. Θα χρησιμοποιήσει την ίδια αγωγή, μόνο που αυτή τη φορά δεν θα χρησιμοποιήσει τίποτα στυπτικό και για το βράδυ μια κρέμα καλμαντική, συνήθως με βάση την Βιταμίνη Α.

5 Τρίτο στάδιο θεραπείας της ακμής Ουσιαστικά η θεραπεία της ακμής σταμάτησε στο δεύτερο στάδιο, αλλά τώρα, θέλουμε να επαναφέρουμε το δέρμα στην αρχική του κατάσταση, γι’ αυτό σ’ αυτή τη φάση θα εφαρμόσουμε τα κερατολυτικά απολεπιστικά (peelings). Στο εμπόριο, κυκλοφορούν ειδικά peelings για ακμή τριβής ή αποσπάσεως με βάση την Βιταμίνη Α και εκχυλίσματα από βότανα, όπως θυμάρι, χαμομήλι κ.ά. Στην περίπτωση που θα χρησιμοποιήσουμε peelings τριβής, θα πρέπει οι κινήσεις μας να είναι προσεγμένες και όσο το δυνατόν πιο ελαφρές, ούτως ώστε να μην ερεθίσουμε το δέρμα. Στο στάδιο αυτό, μπορεί να χρειαστούν περισσότερα από ένα peeling. Σ’ αυτήν την περίπτωση, μπορούμε να τα εφαρμόζουμε δύο την εβδομάδα, αλλά να μη συνεχίσουμε την περιποίηση, πάνω από τρία peelings. Εάν κρίνουμε, πως το δέρμα χρειάζεται περισσότερα, τότε θα κάνουμε ένα κάθε 20 μέρες ή ένα κάθε μήνα με τον τακτικό καθαρισμό του δέρματος.

6 Τέταρτο στάδιο θεραπείας της ακμής Χρήση υπεριωδών ακτινών Επειδή οι δερματολόγοι είδαν την βελτίωση που γίνεται κατά κανόνα στον ακνεϊκό δέρμα με την έκθεσή του στον ήλιο, εφάρμοσαν στο ακνεϊκό δέρμα τις υπεριώδεις ακτίνες. Σαν τεχνητές πηγές χρησιμοποιούμε τις λυχνίες υπεριωδών ακτινών (ατμών υδραργύρου). Οι υπεριώδεις ακτίνες είναι ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Το μήκος τους είναι πάνω από το μήκος κύματος των ιωδών (136-3900Α). Το μήκος κύματος που βρίσκεται μεταξύ του ορατού φωτός και των ακτινών χ. Είναι αόρατες στο γυμνό μάτι και όταν σ’ αυτές προστεθεί το λευκό φως, φαίνονται σαν είναι λευκό φθορίζον φως. Έχουν μικροβιοκτόνο δράση. Αυξάνουν την αντίσταση του οργανισμού και στις μικροβιακές μολύνσεις, έχουν τονωτική δράση στο δέρμα και ακόμη βελτιώνουν την ισορροπία στους σμηγματογόνους αδένες και προκαλούν απολέπιση. Είναι απαραίτητες για την σύνθεση της βιταμίνης D και την προβιταμίνη της, και είναι αυτές που όπως ξέρουμε, προκαλούν την έκκριση μελανίνης.

7 Μπορούμε να εκθέσουμε οποιοδήποτε άτομο σε ελεγμένη υπεριώδη ακτινοβολία εκτός: Εάν μας το έχει απαγορεύσει γιατρός Αν έχουμε δέρμα με φωτοευαισθησία ή γενικά υπερευαίσθητο. Αν έχουμε διαταραχές στη μελανίνη ως προς την χρώση του δέρματος, ή σε έκζεμα ή δερματίτιδα. Σε περίπτωση καρδιακών νοσημάτων, ή νοσημάτων των πνευμόνων ή σε πυρετό. Όταν κάποιος παίρνει ορισμένα φάρμακα και παρουσιάζει ευαισθησία στις υπεριώδεις. Τέτοια φάρμακα είναι, σουλφαμίδες, ινσουλίνη, κινίνη, εκχυλίσματα θυρεοειδούς και ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΤΕΤΡΑΚΥΚΛΙΝΕΣ, εκτός φυσικά αν το επιτρέψει ο γιατρός.

8 Η χρήση υπεριωδών ακτινών απαιτεί πολλή προσοχή. Μπορούμε να φθάσουμε μέχρι 15 εφαρμογές. Η απόσταση και ο χρόνος ρυθμίζονται σταδιακά. Η απόσταση αρχίζει από το 1 μέτρο και σταματά στα 60 εκατοστά και ο χρόνος αρχίζει από 1΄- 3΄ και φθάνει τα 10΄ της ώρας. Οι υπεριώδεις ακτίνες εφαρμόζονται ανά δύο ημέρες σε καθαρό δέρμα πάντα από σαπούνι ουδέτερο, τα δε μάτια φροντίζουμε να τα προστατεύουμε με τα ειδικά γυαλιά που φιλτράρουν τις υπεριώδεις ακτίνες και είναι απαραίτητο να ακολουθούν τη συσκευή.

9 Πέμπτο στάδιο θεραπείας της ακμής Σε αυτό το σημείο, θα προσφέρουμε στον ακνεϊκό μας πελάτη τις τελευταίες αισθητικές περιποιήσεις. Θα προσφέρουμε δηλαδή υδατικά στοιχεία έτσι ώστε να δώσουμε λάμψη και φρεσκάδα στο δέρμα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την μάσκα πρόπλασμα, με μια πολύ υδατική κρέμα ή με τη χρήση ιοντοφόρεσης υδατικών στοιχείων. Και στις δύο περιποιήσεις, μπορούμε να τις επαναλάβουμε ανά δεύτερη ημέρα, αλλά όχι πάνω από μια εβδομάδα.

10 Συζήτηση με την πελάτισσα Τώρα θα τονίσουμε στην πελάτισσά μας πως το δέρμα της θα εμφανίσει πάλι ελάχιστες φλύκταινες, σε κάποια φάση που το δέρμα της θα ταλαιπωρηθεί ή κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης. Τότε εάν προσπαθήσει να τις αφαιρέσει μόνη της, μπορεί να φέρει το δέρμα της σε χειρότερη κατάσταση από ότι ήταν πριν από τη θεραπεία. Θα πρέπει να κάνει ένα καθαρισμό μια φορά τον μήνα και να περιποιείται το δέρμα της καθαρίζοντάς το προσεκτικά δίνοντας μεγάλη προσοχή στην επιλογή των καλλυντικών της.

11 Ακμή ράχης στέρνου και χεριών Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε με τον πελάτη μας που παρουσιάζει ακμή τα αίτια. Συχνά πρόκειται για μια ακμή τριβής ή απλής επαφής με μάλλινα ρούχα, οπότε θα πρέπει να του συστήσουμε να φοράει κάτω από τα μάλλινα ένα ρούχο βαμβακερό. Θα περιποιηθούμε την ακμή όπως και στο πρόσωπο με την διαφορά ότι θα πιέζουμε τους φαγέσωρες και τις φλύκταινες από μεγαλύτερη απόσταση, ή και ανασηκώνοντας ελαφρά το δέρμα. Σε περίπτωση που θα χρειαστούμε υπεριώδεις ακτίνες στην περιοχή του στέρνου, θα πρέπει να καλύψουμε την περιοχή του στήθους ή αν υπάρχει και εκεί ακμή, την περιοχή των θηλών.


Κατέβασμα ppt "201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 6)."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google