Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το Επείγον και το Σοβαρό/Σημαντικό Το επείγον και το σοβαρό. Πώς το αντιλαμβάνεστε;

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το Επείγον και το Σοβαρό/Σημαντικό Το επείγον και το σοβαρό. Πώς το αντιλαμβάνεστε;"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το Επείγον και το Σοβαρό/Σημαντικό Το επείγον και το σοβαρό. Πώς το αντιλαμβάνεστε;

2 Το επείγον και το σοβαρό Κατά βάση, δαπανάμε το χρόνο μας κατά τέσσερις τρόπους. Oι δύο παράγοντες που καθορίζουν μια δραστηριότητα είναι το επείγον και το σημαντικό. Επείγον σημαίνει ότι κάτι απαιτεί άμεση προσοχή. Είναι το «τώρα»!Τα επείγοντα πράγματα ενεργούν πάνω μας. Ένα τηλέφωνο που χτυπάει είναι επείγον. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν ούτε τη σκέψη ότι θα αφήσουν το τηλέφωνο να χτυπάει. Κατά βάση, δαπανάμε το χρόνο μας κατά τέσσερις τρόπους. Oι δύο παράγοντες που καθορίζουν μια δραστηριότητα είναι το επείγον και το σημαντικό. Επείγον σημαίνει ότι κάτι απαιτεί άμεση προσοχή. Είναι το «τώρα»!Τα επείγοντα πράγματα ενεργούν πάνω μας. Ένα τηλέφωνο που χτυπάει είναι επείγον. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν ούτε τη σκέψη ότι θα αφήσουν το τηλέφωνο να χτυπάει.

3 Μπορεί να αφιερώσετε πολλές ώρες για να προετοιμαστείτε, να ντυθείτε στην εντέλεια, και να πάτε στο γραφείο κάποιου για να συζητήσετε ένα σημαντικό θέμα, αν όμως τύχει και χτυπήσει το τηλέφωνο την ώρα που είστε εκεί κατά πάσα πιθανότητα θα αποκτήσει προτεραιότητα απέναντι στην προσωπική σας επίσκεψη. Μπορεί να αφιερώσετε πολλές ώρες για να προετοιμαστείτε, να ντυθείτε στην εντέλεια, και να πάτε στο γραφείο κάποιου για να συζητήσετε ένα σημαντικό θέμα, αν όμως τύχει και χτυπήσει το τηλέφωνο την ώρα που είστε εκεί κατά πάσα πιθανότητα θα αποκτήσει προτεραιότητα απέναντι στην προσωπική σας επίσκεψη.

4 Τι εργαλείo πιστέυετε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να χωρίσουμε τις εργασίες μας;

5 Η βασική αρχή του μάνατζμεντ από πάντα ήταν η εξής: Οργανώσου και δούλεψε με βάση των προτεραιοτήτων. Η βασική αρχή του μάνατζμεντ από πάντα ήταν η εξής: Οργανώσου και δούλεψε με βάση των προτεραιοτήτων. Κάθε ενέργεια και δράση στην ζώή μπορεί να τοποθετείται σε μία από τις παρακάτω 4 περιοχές: Κάθε ενέργεια και δράση στην ζώή μπορεί να τοποθετείται σε μία από τις παρακάτω 4 περιοχές: ΣΟΒΑΡΟ/ΣΗΜ ΑΝΤΙΚΟ ΜΗ ΣΟΒΑΡΟ/ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΗ ΕΠΕΙΓΟΝ

6 Ποιά πιστεύετε είναι η σωστή διαχείριση των 4 περιοχών;

7 Η ορθή διαχείριση των 4 ειδών εργασιών 1. Εργασία επείγουσα και σημαντική : Άμεση αντιμετώπιση 1. Εργασία επείγουσα και σημαντική : Άμεση αντιμετώπιση Max. χρόνου για να γίνει τέλεια Max. χρόνου για να γίνει τέλεια 2. Εργασία επείγουσα, όχι σημαντική : Άμεση αντιμετώπιση 2. Εργασία επείγουσα, όχι σημαντική : Άμεση αντιμετώπιση Μin. απαιτούμενου χρόνου Μin. απαιτούμενου χρόνου 3. Εργασία σημαντική, όχι επείγουσα : Θα προγραμματισθεί με ρέγουλα 3. Εργασία σημαντική, όχι επείγουσα : Θα προγραμματισθεί με ρέγουλα Max. χρόνου για να γίνει τέλεια Max. χρόνου για να γίνει τέλεια 4. Εργασία όχι σημαντική, όχι επείγουσα : Θα μπει στην σειρά της 4. Εργασία όχι σημαντική, όχι επείγουσα : Θα μπει στην σειρά της Min. απαιτούμενου χρόνου Min. απαιτούμενου χρόνου

8 Αναλύστε τις 4 περιοχές. Πώς τις καταλαβαίνετε;

9 Ανάλυση των 4 ων περιοχών Επείγον είναι κάτι που χρειάζεται άμεσα προσοχή. Το σοβαρό/σημαντικό έχει να κάνει με τα αποτελέσματα δηλαδή συνεισφέρει στις επιλογές, τις αξίες, τους στόχους. Στα επείγοντα απλά αντιδρούμε. Στα σοβαρά/σημαντικά χρειάζεται πρόνοια, πρόβλεψη, προ- δράση (proactiveness). Επείγον είναι κάτι που χρειάζεται άμεσα προσοχή. Το σοβαρό/σημαντικό έχει να κάνει με τα αποτελέσματα δηλαδή συνεισφέρει στις επιλογές, τις αξίες, τους στόχους. Στα επείγοντα απλά αντιδρούμε. Στα σοβαρά/σημαντικά χρειάζεται πρόνοια, πρόβλεψη, προ- δράση (proactiveness).

10 Περιοχή Ι: Περιλαμβάνει κρίσεις, πιεστικά προβλήματα, έργα με καταληκτική ημερομηνία, άγχος, στρες, κλπ. Όσο εστιάζεται η ζωή μας σε αυτά, το Ι τείνει να γίνεται μεγαλύτερο, μέχρι που κυριαρχεί πάνω μας. Όταν δουλεύουμε στο Ι κατά 90%, το υπόλοιπο 10% το στέλνουμε στο IV για να ξεκουραστεί. Η περιοχή Ι μαζεύει τα σημαντικά που δεν αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και με την προτεραιότητα που τους έπρεπε, και έτσι κατέληξαν επείγοντα. Είναι περιοχή κρίσεων και ίσως και προσωπικών αποτυχιών. Γι αυτό προσπαθούμε να αποφεύγουμε αυτή την περιοχή. Περιοχή Ι: Περιλαμβάνει κρίσεις, πιεστικά προβλήματα, έργα με καταληκτική ημερομηνία, άγχος, στρες, κλπ. Όσο εστιάζεται η ζωή μας σε αυτά, το Ι τείνει να γίνεται μεγαλύτερο, μέχρι που κυριαρχεί πάνω μας. Όταν δουλεύουμε στο Ι κατά 90%, το υπόλοιπο 10% το στέλνουμε στο IV για να ξεκουραστεί. Η περιοχή Ι μαζεύει τα σημαντικά που δεν αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και με την προτεραιότητα που τους έπρεπε, και έτσι κατέληξαν επείγοντα. Είναι περιοχή κρίσεων και ίσως και προσωπικών αποτυχιών. Γι αυτό προσπαθούμε να αποφεύγουμε αυτή την περιοχή.

11 Περιοχή ΙΙΙ: Πριλαμβάνει διακοπές, τηλέφωνα, κάποια αλληλογραφία, κάποιες συσκέψεις. Είναι αντιδράσεις σε θέματα που είναι επείγοντα και που τα θεωρεί κανείς σοβαρά/σημαντικά. Όμως, το επείγον αυτών των προβλημάτων συχνά βασίζεται σε προτεραιότητες ή προσδοκίες άλλων. Τα άτομα που ξοδεύουν πολύ χρόνο σε εργασίες της περιοχής ΙΙΙ εστιάζουν στο άμεσο μέλλον, τους ενδιαφέρει μόνο η εικόνα τους, Περιοχή ΙΙΙ: Πριλαμβάνει διακοπές, τηλέφωνα, κάποια αλληλογραφία, κάποιες συσκέψεις. Είναι αντιδράσεις σε θέματα που είναι επείγοντα και που τα θεωρεί κανείς σοβαρά/σημαντικά. Όμως, το επείγον αυτών των προβλημάτων συχνά βασίζεται σε προτεραιότητες ή προσδοκίες άλλων. Τα άτομα που ξοδεύουν πολύ χρόνο σε εργασίες της περιοχής ΙΙΙ εστιάζουν στο άμεσο μέλλον, τους ενδιαφέρει μόνο η εικόνα τους,

12 θεωρούν τα σχέδια και τους στόχους χωρίς αξία, νιώθουν ότι είναι θύματα, ότι βρίσκονται εκτός ελέγχου, και έχουν κακής ποιότητας σχέσεις με τους συναδέλφους τους. θεωρούν τα σχέδια και τους στόχους χωρίς αξία, νιώθουν ότι είναι θύματα, ότι βρίσκονται εκτός ελέγχου, και έχουν κακής ποιότητας σχέσεις με τους συναδέλφους τους. Περιοχή IV: Ευχάριστες δραστηριότητες, ρουτίνα, χωρίς αποδοτικότητα. Περιοχή IV: Ευχάριστες δραστηριότητες, ρουτίνα, χωρίς αποδοτικότητα.

13 Η περιοχή ΙΙ είναι η καρδιά του αποτελεσματικού προσωπικού Μανατζμεντ. Είναι δόμηση σχέσεων, αναζήτηση ευκαριών, προγραμματισμός, πρόβλεψη να μην συμβεί κάτι. Στο ΙΙ αποφασίζουμε για τα σοβαρά, για το σκοπό, τους στόχους, τον προορισμό. Προετοιμαζόμαστε έγκαιρα, προσέχουμε την υγεία μας έγκαιρα, χτίζουμε υγιείς σχέσεις. Κάνουμε όλα αυτά που όλοι ξέρουμε ότι είναι αυτά που πρέπει να κάνουμε αλλά τα αναβάλλουμε γιατί δεν είναι επείγοντα. Η περιοχή ΙΙ είναι η καρδιά του αποτελεσματικού προσωπικού Μανατζμεντ. Είναι δόμηση σχέσεων, αναζήτηση ευκαριών, προγραμματισμός, πρόβλεψη να μην συμβεί κάτι. Στο ΙΙ αποφασίζουμε για τα σοβαρά, για το σκοπό, τους στόχους, τον προορισμό. Προετοιμαζόμαστε έγκαιρα, προσέχουμε την υγεία μας έγκαιρα, χτίζουμε υγιείς σχέσεις. Κάνουμε όλα αυτά που όλοι ξέρουμε ότι είναι αυτά που πρέπει να κάνουμε αλλά τα αναβάλλουμε γιατί δεν είναι επείγοντα.

14 Οι περιοχές ΙΙΙ και IV είναι χώρος ανευθυνότητας, εργασιακής αποτυχίας, απόλυσης, εξάρτησης από άλλους. Οι αποτελεσματικοί άνθρωποι στέκονται έξω από το αυτές τις περιοχές, διότι είτε επείγον είναι κάτι είτε όχι, δεν είναι σημαντικό. Επίσης, συρρικνώνουν το Ι και αφιερώνουν τον περισσότερο τους χρόνο στο ΙΙ. Οι περιοχές ΙΙΙ και IV είναι χώρος ανευθυνότητας, εργασιακής αποτυχίας, απόλυσης, εξάρτησης από άλλους. Οι αποτελεσματικοί άνθρωποι στέκονται έξω από το αυτές τις περιοχές, διότι είτε επείγον είναι κάτι είτε όχι, δεν είναι σημαντικό. Επίσης, συρρικνώνουν το Ι και αφιερώνουν τον περισσότερο τους χρόνο στο ΙΙ.

15 Αν τηλεφωνήσετε σε κάποιον, λίγοι είναι εκείνοι που θα σας πουν: «Κλείσε, θα σου τηλεφωνήσω εγώ σε ένα τέταρτο». Κι όμως, οι ίδιοι που θα σας απαντήσουν αμέσως είναι εκείνοι που θα σας αφήσουν να τους περιμένετε στο γραφείο μέχρι να τελειώσουν την τηλεφωνική τους συνδιάσκεψη με κάποιον άλλο. Αν τηλεφωνήσετε σε κάποιον, λίγοι είναι εκείνοι που θα σας πουν: «Κλείσε, θα σου τηλεφωνήσω εγώ σε ένα τέταρτο». Κι όμως, οι ίδιοι που θα σας απαντήσουν αμέσως είναι εκείνοι που θα σας αφήσουν να τους περιμένετε στο γραφείο μέχρι να τελειώσουν την τηλεφωνική τους συνδιάσκεψη με κάποιον άλλο.

16 Τα επείγοντα θέματα συνήθως είναι φανερά. Μας πιέζουν, επιμένουν να ενεργήσετε. Η σημαντικότητα, έχει να κάνει με τα αποτελέσματα. Αν κάτι είναι σημαντικό συνεισφέρει στην αποστολή μας, στις αξίες μας, στους στόχους υψηλής προτεραιότητας. Τα επείγοντα θέματα συνήθως είναι φανερά. Μας πιέζουν, επιμένουν να ενεργήσετε. Η σημαντικότητα, έχει να κάνει με τα αποτελέσματα. Αν κάτι είναι σημαντικό συνεισφέρει στην αποστολή μας, στις αξίες μας, στους στόχους υψηλής προτεραιότητας. Στα επείγοντα θέματα αντιδρούμε. Τα σημαντικά θέματα που δεν είναι τόσο επείγοντα απαιτούν μεγαλύτερη πρωτοβουλία, μεγαλύτερη επιδραστικότητα. Πρέπει να δράσουμε για να αρπάξουμε την ευκαιρία, να θέσουμε σε κίνηση τα πράγματα. Εάν δεν εξασκηθούμε, εάν δεν έχουμε ξεκάθαρη ιδέα τι είναι σημαντικό, ποια αποτελέσματα επιθυμούμε στη ζωή μας, είναι εύκολο να περισπαστούμε και να αντιδράσουμε στο επείγον. Στα επείγοντα θέματα αντιδρούμε. Τα σημαντικά θέματα που δεν είναι τόσο επείγοντα απαιτούν μεγαλύτερη πρωτοβουλία, μεγαλύτερη επιδραστικότητα. Πρέπει να δράσουμε για να αρπάξουμε την ευκαιρία, να θέσουμε σε κίνηση τα πράγματα. Εάν δεν εξασκηθούμε, εάν δεν έχουμε ξεκάθαρη ιδέα τι είναι σημαντικό, ποια αποτελέσματα επιθυμούμε στη ζωή μας, είναι εύκολο να περισπαστούμε και να αντιδράσουμε στο επείγον.

17 Κοιτάξτε για μια στιγμή τα τέσσερα τεταρτημόρια διαχείρισης του χρόνου. Το Τεταρτημόριο Ι είναι επείγον και σημαντικό. Σχετίζεται με σημαντικά αποτελέσματα που απαιτούν άμεση προσοχή. Τις δραστηριότητες του Τεταρτημορίου Ι τις αποκαλούμε συνήθως ‘κρίσεις’ ή ‘προβλήματα’. Όλοι μας έχουμε στη ζωή μας κάποιες δραστηριότητες του 1ου Τεταρτημορίου. Αλλά το 1ο τεταρτημόριο κατατρώει πολλούς ανθρώπους. Εννοώ τους μόνιμους διαχειριστές κρίσεων, τους ανθρώπους που έχουν το μυαλό τους καρφωμένο στα προβλήματα, τους παραγωγούς που άγονται και φέρονται από τις προθεσμίες. Κοιτάξτε για μια στιγμή τα τέσσερα τεταρτημόρια διαχείρισης του χρόνου. Το Τεταρτημόριο Ι είναι επείγον και σημαντικό. Σχετίζεται με σημαντικά αποτελέσματα που απαιτούν άμεση προσοχή. Τις δραστηριότητες του Τεταρτημορίου Ι τις αποκαλούμε συνήθως ‘κρίσεις’ ή ‘προβλήματα’. Όλοι μας έχουμε στη ζωή μας κάποιες δραστηριότητες του 1ου Τεταρτημορίου. Αλλά το 1ο τεταρτημόριο κατατρώει πολλούς ανθρώπους. Εννοώ τους μόνιμους διαχειριστές κρίσεων, τους ανθρώπους που έχουν το μυαλό τους καρφωμένο στα προβλήματα, τους παραγωγούς που άγονται και φέρονται από τις προθεσμίες.

18 Όσο περισσότερο εστιάζεστε στο 1ο Τεταρτημόριο, τόσο αυτό μεγαλώνει και διογκώνεται μέχρι που σας καταδυναστεύει. Είναι σαν τον κολυμβητή που παλεύει με τα κύματα. Ένα τεράστιο πρόβλημα έρχεται και σας ρίχνει κάτω και σας εξουθενώνει. Με χίλιους τρόπους κατορθώνετε να ξανασταθείτε στα πόδια σας, μόνο και μόνο για να βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα άλλο που σας ρίχνει κάτω και σας ξαπλώνει στο έδαφος. Όσο περισσότερο εστιάζεστε στο 1ο Τεταρτημόριο, τόσο αυτό μεγαλώνει και διογκώνεται μέχρι που σας καταδυναστεύει. Είναι σαν τον κολυμβητή που παλεύει με τα κύματα. Ένα τεράστιο πρόβλημα έρχεται και σας ρίχνει κάτω και σας εξουθενώνει. Με χίλιους τρόπους κατορθώνετε να ξανασταθείτε στα πόδια σας, μόνο και μόνο για να βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα άλλο που σας ρίχνει κάτω και σας ξαπλώνει στο έδαφος.

19 Ορισμένοι άνθρωποι χτυπιούνται κυριολεκτικά από προβλήματα όλη τη μέρα κάθε μέρα. Η μόνη ανακούφιση που βρίσκουν είναι να δραπετεύουν στις όχι σημαντικές και όχι επείγουσες δραστηριότητες του 4ου Τεταρτημορίου. Να πώς ζουν οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τη ζωή τους μέσα σε διαδοχικές κρίσεις. Ορισμένοι άνθρωποι χτυπιούνται κυριολεκτικά από προβλήματα όλη τη μέρα κάθε μέρα. Η μόνη ανακούφιση που βρίσκουν είναι να δραπετεύουν στις όχι σημαντικές και όχι επείγουσες δραστηριότητες του 4ου Τεταρτημορίου. Να πώς ζουν οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τη ζωή τους μέσα σε διαδοχικές κρίσεις. Οι άνθρωποι που περνούν το χρόνο τους σχεδόν αποκλειστικά στο 3ο και το 4ο τεταρτημόριο ζουν ανεύθυνη ζωή. Οι άνθρωποι που περνούν το χρόνο τους σχεδόν αποκλειστικά στο 3ο και το 4ο τεταρτημόριο ζουν ανεύθυνη ζωή.

20 Οι αποτελεσματικοί άνθρωποι μένουν μακριά από τα Τεταρτημόρια 3και 4 επειδή επείγοντα, ή όχι, δεν είναι σημαντικά. Επίσης συρρικνώνουν το 1ο Τεταρτημόριο όσο μπορούν, αφιερώνοντας χρόνο στο 2ο Τεταρτημόριο. Οι αποτελεσματικοί άνθρωποι μένουν μακριά από τα Τεταρτημόρια 3και 4 επειδή επείγοντα, ή όχι, δεν είναι σημαντικά. Επίσης συρρικνώνουν το 1ο Τεταρτημόριο όσο μπορούν, αφιερώνοντας χρόνο στο 2ο Τεταρτημόριο.

21 Ποια πιστεύετε είναι η περιοχή (τα θέματα της περιοχής) που μπορεί να επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην ζωή σας;

22 Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν είναι η περιοχή ΙΙ αλλά όταν υπολογίσουν τον χρόνο που διαθέτουν στα θέματα της περιοχής αυτής συνηδητοποιούν πόσο λίγος είναι. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν είναι η περιοχή ΙΙ αλλά όταν υπολογίσουν τον χρόνο που διαθέτουν στα θέματα της περιοχής αυτής συνηδητοποιούν πόσο λίγος είναι. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την περιοχή Ι, απλώς πρέπει να την συρρικνώσουμε. Καθώς θα ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο σε πρόβλεψη και προετοιμασία για να πούμε ΝΑΙ στις εργασίες της περιοχής ΙΙ πρέπει να πούμε ΟΧΙ σε άλλες. Ακόμη και το καλό μπορεί να γίνει εμπόδιο για το πολύ καλό. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την περιοχή Ι, απλώς πρέπει να την συρρικνώσουμε. Καθώς θα ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο σε πρόβλεψη και προετοιμασία για να πούμε ΝΑΙ στις εργασίες της περιοχής ΙΙ πρέπει να πούμε ΟΧΙ σε άλλες. Ακόμη και το καλό μπορεί να γίνει εμπόδιο για το πολύ καλό.

23 Ποιά ικανότητα πιστεύετε πως σας λείπει; α) Να βάζετε προτεραιότητες, β) να οργανώνεστε γύρω από αυτές ή γ) να αυτοπειθαρχήσετε στην εκτέλεση τους και να μείνετε εκεί.

24 Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως από τις 3 αυτές ικανότητες τους λείπει η αυτοπειθαρχία (το τρίτο) αλλά η πραγματικότητα είναι ότι λείπουν οι συγκεκριμένοι στόχοι και προτεραιότητες, δηλαδή δεν έχουν φυτέψει στο για τα καλά μέσα τους έναν προορισμό και τις αντίστοιχες προτεραιότητες. Ο ημερήσιος και βραχυχρόνιος προγραμματισμός, που δεν εντάσσεται σε κάτι ευρύτερο, είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο της επιτυχίας. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως από τις 3 αυτές ικανότητες τους λείπει η αυτοπειθαρχία (το τρίτο) αλλά η πραγματικότητα είναι ότι λείπουν οι συγκεκριμένοι στόχοι και προτεραιότητες, δηλαδή δεν έχουν φυτέψει στο για τα καλά μέσα τους έναν προορισμό και τις αντίστοιχες προτεραιότητες. Ο ημερήσιος και βραχυχρόνιος προγραμματισμός, που δεν εντάσσεται σε κάτι ευρύτερο, είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο της επιτυχίας.

25 Ο στοχος της περιοχής ΙΙ είναι να διαχειριστούμε την ζωή μας αποδοτικά με αρχές, με την γνώση του προορισμού μας, εστιάζοντας στο σημαντικο/σοβαρό. Αυτό σημαίνει ότι εστιάζουμε και στην απόδοση αλλά και στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων για απόδοση. Ο στοχος της περιοχής ΙΙ είναι να διαχειριστούμε την ζωή μας αποδοτικά με αρχές, με την γνώση του προορισμού μας, εστιάζοντας στο σημαντικο/σοβαρό. Αυτό σημαίνει ότι εστιάζουμε και στην απόδοση αλλά και στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων για απόδοση.

26 Για να καταφέρουμε να έχουμε αυτή την κατέυθυνση, χρειαζόμαστε επιτυχία σε 6 κριτήρια: Για να καταφέρουμε να έχουμε αυτή την κατέυθυνση, χρειαζόμαστε επιτυχία σε 6 κριτήρια: Εσωτερική συνέπεια ανάμεσα στους στόχους, τον προορισμό, τις αρχές, τους ρόλους και τις προτεραιότητες με την απαραίτητη αυτοπειθαρχία. Εσωτερική συνέπεια ανάμεσα στους στόχους, τον προορισμό, τις αρχές, τους ρόλους και τις προτεραιότητες με την απαραίτητη αυτοπειθαρχία. Ισορροπία στους διάφορους ρόλους όπως προσωπική υγεία, οικογένεια, επαγγελματική εξέλιξη κλπ. Ισορροπία στους διάφορους ρόλους όπως προσωπική υγεία, οικογένεια, επαγγελματική εξέλιξη κλπ. Εστίαση μόνο στις δραστηριότητες της περιοχής ΙΙ σε επίπεδο εβδομάδας. Σημαντικό δεν είναι να βάζουμε σε προτεραιότητα αυτά που γράφουμε ότι πρέπει να κάνουμε αλλά να βάζουμε μπροστά μας μόνο τις προτεραιότητες μας. Εστίαση μόνο στις δραστηριότητες της περιοχής ΙΙ σε επίπεδο εβδομάδας. Σημαντικό δεν είναι να βάζουμε σε προτεραιότητα αυτά που γράφουμε ότι πρέπει να κάνουμε αλλά να βάζουμε μπροστά μας μόνο τις προτεραιότητες μας.

27 Μια σωστή ισορροπία ανάμεσα στην απασχόληση για δημιουργία και υλοποίηση προγραμμάτων, από την μια μεριά και στον χρόνο που χρειάζεται για ανθρώπινες σχέσεις. Μια σωστή ισορροπία ανάμεσα στην απασχόληση για δημιουργία και υλοποίηση προγραμμάτων, από την μια μεριά και στον χρόνο που χρειάζεται για ανθρώπινες σχέσεις. Ευελιξία ώστε το πρόγραμμα να έιναι υπηρέτης και όχι δυναστής σας. Ευελιξία ώστε το πρόγραμμα να έιναι υπηρέτης και όχι δυναστής σας. Να κουβαλάμε μαζί μας το πρόγραμμα μας. Να κουβαλάμε μαζί μας το πρόγραμμα μας.

28 Για να βρεθεί κάποιος στην περιοχή ΙΙ χρειάζονται 4 ενέργειες: Προσδιορισμός των βασικών ρόλων της ζωής του. Προσδιορισμός των βασικών ρόλων της ζωής του. Επιλογή 2-3 σημαντικών αποτελεσμάτων που θα ήθελε να πετύχει μέσα στην επόμενη εβδομάδα για κάθε ρόλο, και διατύπωση τους με μορφή στόχων. Επιλογή 2-3 σημαντικών αποτελεσμάτων που θα ήθελε να πετύχει μέσα στην επόμενη εβδομάδα για κάθε ρόλο, και διατύπωση τους με μορφή στόχων. Χρονικός προγραμματισμός υλοποίησης αυτών των αποτελεσμάτων. Χρονικός προγραμματισμός υλοποίησης αυτών των αποτελεσμάτων.

29 Ημερήσια αναπροσαρμογή αποφασίζοντας προτεραιότητες, ανταποκρινόμενες σε αυτά που μας αποσπούν, δίνοντας χρόνο για τις σχέσεις κλπ. Δίνουμε λίγο χρόνο κάθε πρωί για έλεγχο και αναπροσαρμογή. Ημερήσια αναπροσαρμογή αποφασίζοντας προτεραιότητες, ανταποκρινόμενες σε αυτά που μας αποσπούν, δίνοντας χρόνο για τις σχέσεις κλπ. Δίνουμε λίγο χρόνο κάθε πρωί για έλεγχο και αναπροσαρμογή. Πρέπει να έχουμε υπόψην, ότι σε αντίθεση με τα πράγματα, τις σχέσεις με ανθρώπους δεν μπορούμε να τις προγραμματίσουμε και κυρίως με ακρίβεια. Πρέπει να έχουμε υπόψην, ότι σε αντίθεση με τα πράγματα, τις σχέσεις με ανθρώπους δεν μπορούμε να τις προγραμματίσουμε και κυρίως με ακρίβεια.

30 Σε ποιές περιοχές ανήκουν τα πάρακάτω; Σχεδιασμός στρατηγικής Σχεδιασμός στρατηγικής Ξεκαθάρισμα e – mails Ξεκαθάρισμα e – mails Θέματα που πιέζουν (Με κοντινή ημ/νια) Θέματα που πιέζουν (Με κοντινή ημ/νια) Προβλήματα που πιέζουν Προβλήματα που πιέζουν Τηλεφωνήμάτα ρουτίνας Τηλεφωνήμάτα ρουτίνας Έκτακτα σημαντικά θέμάτα Έκτακτα σημαντικά θέμάτα Ταξινομήσεις / αρχειοθετήσεις Ταξινομήσεις / αρχειοθετήσεις Ορισμένα meetings Ορισμένα meetings Αναζήτηση ευκαιριών Αναζήτηση ευκαιριών Κάποια e – mails Κάποια e – mails Σημαντικές εργασίες με ‘’στριμωγμένες’’ ημερομηνίες Σημαντικές εργασίες με ‘’στριμωγμένες’’ ημερομηνίες Συναντήσεις /γεύματα με συναδέλφους Συναντήσεις /γεύματα με συναδέλφους Αναφορές, Επιστολές Αναφορές, Επιστολές Χτίσιμο σχέσεων Χτίσιμο σχέσεων Κρίσεις Κρίσεις Εκπαίδευση Εκπαίδευση Συνέδρια/ Συνεντεύξεις Κλάδου-Ινστιτούτων. Συνέδρια/ Συνεντεύξεις Κλάδου-Ινστιτούτων. Ορισμένοι πελάτες (στο τηλέφωνο) Ορισμένοι πελάτες (στο τηλέφωνο) Χασομέρια/ Μπλα – μπλα Χασομέρια/ Μπλα – μπλα Αύξηση παραγωγικότητας Αύξηση παραγωγικότητας

31 ΣΟΒΑΡΟ/ΣΗΜΑ ΝΤΙΚΟ ΜΗ ΣΟΒΑΡΟ/ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΠΕΙΓΟΝ Προβλήματα που πιέζουν Σημαντικές εργασίες με‘’στριμωγμένες’’ ημερομηνίες Κρίσεις Έκτακτα σημαντικά θέμάτα Ορισμένα meetings Ορισμένοι πελάτες (στο τηλέφωνο) Κάποια e – mails Θέματα που πιέζουν (Με κοντινή ημ/νια) Αναφορές, Επιστολές ΜΗ ΕΠΕΙΓΟΝ Χτίσιμο σχέσεων Σχεδιασμός στρατηγικής Αναζήτηση ευκαιριών Αύξηση παραγωγικότητας Εκπαίδευση Ξεκαθάρισμα e – mails Τηλεφωνήμάτα ρουτίνας Ταξινομήσεις / αρχειοθετήσεις Συναντήσεις /γεύματα με συναδέλφους Συνέδρια/ Συνεντεύξεις Κλάδου-Ινστιτούτων. Χασομέρια/ Μπλα – μπλα


Κατέβασμα ppt "Το Επείγον και το Σοβαρό/Σημαντικό Το επείγον και το σοβαρό. Πώς το αντιλαμβάνεστε;"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google