Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ποιες ήταν οι σχέσεις ανάμεσα στις ομάδες των ανθρώπων της Αρχαϊκής Εποχής; Ποιοι ήταν οι αρχηγοί των ομάδων;

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ποιες ήταν οι σχέσεις ανάμεσα στις ομάδες των ανθρώπων της Αρχαϊκής Εποχής; Ποιοι ήταν οι αρχηγοί των ομάδων;"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ποιες ήταν οι σχέσεις ανάμεσα στις ομάδες των ανθρώπων της Αρχαϊκής Εποχής; Ποιοι ήταν οι αρχηγοί των ομάδων;

2 Τι μας λέει η πηγή-χάρτης για την αυτοκρατορία αυτή; Ιστορία Δ΄ Δημοτικού, Στα αρχαία χρόνια, έκδοση ΟΕΔΒ, σελ. 46

3 Μυστηριώδης άντρας 1

4

5 Πώς μπορούμε να μάθουμε ποιος είναι; Το περσικό κράτος ήταν τεράστιο. Απλωνόταν στην Ασία και την Αφρική. Αρχηγός του κράτους ήταν ο μεγάλος βασιλιάς, που τον σέβονταν όλοι. Οι ελληνικές πόλεις της έχασαν την ελευθερία τους από τους Πέρσες. Η κατάσταση γινόταν όλο και πιο άσχημη. Οι ελληνικές πόλεις της Μικράς Ασίας έκαναν επανάσταση. Η Κύπρος βρίσκεται κι αυτή κάτω από την κυριαρχία των Περσών και πληρώνει βαριούς φόρους στον βασιλιά των Περσών. Πηγή – διασκευή: Σχολικό βιβλίο Ιστορία Δ΄ Δημοτικού. Στα αρχαία χρόνια, Έκδοση ΟΕΔΒ, σ. 46-47.

6 Πώς μπορούμε να μάθουμε ποιος είναι; Μα ποια είναι αυτή η αντρική φιγούρα, ντυμένη αρχοντικά; Άκουσα κάποιον να τον φωνάζει Ονήσιλο. Πώς μπορούμε να μάθουμε ποιος είναι; Πηγή – διασκευή: Σχολικό βιβλίο Ιστορία Δ΄ Δημοτικού. Στα αρχαία χρόνια, Έκδοση ΟΕΔΒ, σ. 46-47.

7 Πόλεις της Κύπρου κατά την Αρχαϊκή Εποχή

8 Μυστηριώδης άντρας 2

9 Πώς μπορούμε να μάθουμε ποιος είναι; Η επανάσταση των Ιώνων και του Ονήσιλου καταπνίγηκε από τους Πέρσες και ο περσικός ζυγός έγινε βαρύτερος Ο μεγάλος βασιλιάς της Περσίας, ο Δαρείος, προσπαθούσε να μεγαλώσει ακόμη πιο πολύ το κράτος του. Στρατός και στόλος ετοιμάστηκαν γρήγορα και κινήθηκαν κατά της Ελλάδας. Αν και οι Πέρσες νίκησαν στη Μακεδονία, ο περσικός στόλος καταστράφηκε σε θαλασσοταραχή στα παράλια του όρους Άθω, αναγκάζοντας τον Μαρδόνιο να επιστρέψει στην Περσία. Ο Δαρείος, αποφάσισε να συνεχίσει το πόλεμο. Ο στόλος των Περσών με αρχηγούς τον Δάτη και τον Αρταφέρνη πλέοντας στο Αιγαίο πέλαγος, έφτασε στην Ερέτρια και την κατέστρεψε. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στα παράλια του Μαραθώνα, όπου αγκυροβόλησε. Οι Αθηναίοι ανησύχησαν πολύ ….. Διασκευή από το σχολικό βιβλίο Ιστορία Δ΄ Δημοτικού. Στα αρχαία χρόνια, Έκδοση ΟΕΔΒ, σ. 46-51.

10 Πώς μπορούμε να μάθουμε ποιος είναι; Μα, για σταθείτε, κάποιος άντρας, ντυμένος με στρατιωτική στολή στρατηγού έρχεται προς το μέρος μας. Τον είδατε; Ποιος μπορεί να είναι; Διασκευή από το σχολικό βιβλίο Ιστορία Δ΄ Δημοτικού. Στα αρχαία χρόνια, Έκδοση ΟΕΔΒ, σ. 46-51.

11 Ιστορία Δ΄ Δημοτικού, Στα αρχαία χρόνια, έκδοση ΟΕΔΒ, σ. 50

12 Σας χαιρετώ! Είμαι το άγαλμα του στρατηγού Μιλτιάδη. http://www.istorikathemata.com/2010/08/blog-post_05.html

13 Η πεδιάδα του Μαραθώνα

14 Πώς σκέφτηκα να παρατάξω τον στρατό;

15 Λήφθηκε στις 23/4/13 από http://www.youtube.com/watch?v=5t9uB2j3l Wg

16

17

18

19 Οι Πέρσες εκστρατεύουν εναντίων των Ελλήνων Πέρσες πολεμιστές, όπλα και πολεμικά άρματα Λήφθηκε στις 23/4/13 από το http://0.tqn.com/d/ancienthistory/1/0/J/Q/2/archersofdarius.jpg

20 Λήφθηκε στις 23/4/13 από http://www.penfield.edu/webpages/jgiotto/onlinetextbook.cfm?subpage=1636176


Κατέβασμα ppt "Ποιες ήταν οι σχέσεις ανάμεσα στις ομάδες των ανθρώπων της Αρχαϊκής Εποχής; Ποιοι ήταν οι αρχηγοί των ομάδων;"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google