Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Project Φακυρούδη Δανάη.  Η Μπάθορι ήταν κόμισσα της Ουγγαρίας. Θεωρείται πλέον η πιο γνωστή δολοφόνος κατά συρροή στην ιστορία της Ουγγαρίας και της.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Project Φακυρούδη Δανάη.  Η Μπάθορι ήταν κόμισσα της Ουγγαρίας. Θεωρείται πλέον η πιο γνωστή δολοφόνος κατά συρροή στην ιστορία της Ουγγαρίας και της."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Project Φακυρούδη Δανάη

2  Η Μπάθορι ήταν κόμισσα της Ουγγαρίας. Θεωρείται πλέον η πιο γνωστή δολοφόνος κατά συρροή στην ιστορία της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας, κι έχει μείνει στη μνήμη όλων ως η « Αιματηρή Κυρία του Čachtice». Μετά το θάνατο του συζύγου της, εκείνη μαζί με τους 4 συνεργούς της κατηγορήθηκαν για το βασανισμό και τη δολοφονία δεκάδων παιδιών και νεαρών κοριτσιών. Το 1610 αναγκάστηκε να εγκλειστεί στο κάστρο Čachtice, όπου και πέθανε 3 χρόνια αργότερα.  Ως ευγενής, κατάφερε να αποφύγει τη δίκη και εκτέλεσή της. Το 1610 βρέθηκαν στο σπίτι της 3 νεαρές κοπέλες. Η μία ήταν νεκρή, η άλλη ξεψυχούσε κι η Τρίτη ήταν πληγωμένη. Βρέθηκαν και πολλές άλλες κλειδωμένες σε ένα μπουντρούμι. Οι περισσότερες ήταν υπηρέτριες του κάστρου και ντόπιες χωριατοπούλες. Κάποιες άλλες ήταν μαθητεύομενες που στέλνονταν σε αυτήν από τους γονείς τους, για να μάθουν καλούς τρόπους και το savoir vivre της υψηλής κοινωνίας. Πώς συμπεριφερόταν στις φιλοξενούμενες της ; Συνήθως τις έσπαγε στο ξύλο, τις έκαιγε ή τους έκοβε τα χέρια και τα γεννητικά όργανα. Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων της παραμένει άγνωστος αλλά υπολογίζεται σε εκατοντάδες αφού ο χρόνος δράσης της ξεπερνούσε τα δέκα χρόνια. Σύμφωνα με έναν αστικό θρύλο, που έχει διατηρηθεί μέχρι και σήμερα, η Ελίζαμπεθ έκανε μπάνιο με τη μπανιέρα της γεμισμένη με το αίμα των θυμάτων της.

3  Η Κάθριν Νάιτ καταδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2001 για το φόνο του συζύγου της, Τσαρλς Τόμας Ράις. Γιατί όμως καταφθάνει δεύτερη στη λίστα με τις πιο σατανικές γυναίκες του κόσμου, όταν άλλες σκότωναν και βασάνιζαν εκατοντάδες ανθρώπους ; Δεν ήταν η πρώτη φορά που συμπεριφερόταν βίαια. Παλιότερα είχε σπάσει τα δόντια του πρώην συζύγου της και είχε κόψει το λαιμό του κουταβιού ενός άλλου συντρόφου της.  Στις 29 Φεβρουαρίου η Νάιτ μαχαιρώνει πάνω από 37 φορές τον άντρα της, σε όλο του το σώμα. Δεν ήταν τυχαίο ή εν βρασμώ ψυχής, αφού ο Πράις είχε δεχτεί αλλεπάλληλες απειλές στο παρελθόν. Όταν αυτός ξεψύχησε, α αφού οι περισσότερες πληγές ήταν τόσο βαθιές, που είχαν « τρυπήσει » τα ζωτικά του όργανα, η Νάιτ του έβγαλε την πέτσα, την πέρασε σε ένα γάντζο και την κρέμασε πάνω στην πόρτα του σαλονιού. Μετά τον αποκεφάλισε, έβαλε το κεφάλι του σε μια κατσαρόλα μαζί με λίπος από τα οπίσθια του και μερικά λαχανικά. Είχε σκοπό να ταϊσει τα ίδια τα παιδιά της με το κρέας του πατέρα τους. Ευτυχώς η αστυνομία την συνέλαβε πριν γυρίσουν τα παιδιά από το σχολείο.

4  Η Μπέβερλι Γκέιλ Άλιτ είναι συνώνυμη με τον « Άγγελο του Θανάτου ». Εργαζόταν στην κλινική του Λίνκολνσάιρ της Αγγλίας, ως παιδιατρική νοσοκόμα και κατηγορήθηκε για τη δολοφονία 4 παιδιών και για τον τραυματισμό 5, το 1991. Η μέθοδος της : θανάσιμη δόση ινσουλίνης κι όποτε εκείνη αποτύγχανε, απλά έπνιγε το θύμα. Η Άλιτ είχε επιτεθεί συνολικά σε 13 παιδιά, σε ένα διάστημα μόνο 58 ημερών, πριν συλληφθεί από τις Αρχές. Τα κίνιτρα της μένουν ακόμα και σήμερα ανεξήγητα. Σύμφωνα με μία θεωρία, πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν και προκαλεί τον πόνο για να τραβήξει την προσοχή των άλλων.

5  Ο Ρώσος Χάνιμπαλ Λέκτορ εκτελέστηκε το 1994 για 52 φόνους παιδιών. Εζησε μια φαινομενικά « ήσυχη » ζωή ως δάσκαλος 500 μίλια από τη Μόσχα. Εβρισκε τα θύματά του σε τρένα και σταθμούς λεωφορείων. Ηταν κανίβαλος και σαδιστής το οποίο αποκαλύφθηκε τελικά το 1982.

6  Ο σατανικός κλόουν που ντυνόταν με το κοστούμι του για να διασκεδάσει τα παιδάκια αλλά όταν άφηνε τη δολοφονική φαντασία του να οργιάσει αποκεφάλιζε, βίαζε, ακρωτηρίαζε. Προτίμησή του τα νεαρά αγοράκια. Αποκαλύφθηκε το 1978 στο Ιλινόι της Αμερικής. Τριάντα πτώμα ήταν θαμμέναστον κήπο του, εξηγώντας τα μόνιμα παράπονα της γυναίκας του για τη δυσοσμία του. Μέσα στη φυλακή δημιούργησε έργα ζωγραφικής που εκτέθηκαν στις μεγαλύτερες γκαλερί ενώ εκτελέστηκε το 1994.

7  Λατινοαμερικανές αδελφές που διηύθυναν οίκο ανοχής στο Μεξικό σκοτώνοντας όσες γυναίκες δεν ικανοποιούσαν πια τους πελάτες τους αλλά και όποιον νταβατζή τους ζητούσε χρήματα. Επειτα από έρευνες της αστυνομίας βρέθηκαν στο υπόγειό τους 11 πτώματα ανδρών, 80 γυναικών και αρκετών βρεφών.

8  Κατά συρροήν δολοφόνος που έδρασε από τα τέλη του ’60 και κυρίως τη δεκαετία του ’70 στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο. Ο «Zodiac» κυνηγούσε κυρίως ζευγάρια, τα οποία δολοφονούσε έπειτα από μια μαρτυρική διαδικασία τρομοκρατώντας τους κατοίκους της περιοχής. Το πρώτο θύμα του ήταν μια 18 χρονη φοιτήτρια, η Cheri Jo Bates. Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ένα αντρικό ρολόι, το αποτύπωμα μιας μπότας και ιστοί, ενώ από την ανάλυση των δεδομένων του εγκλήματος, φάνηκε ότι η φοιτήτρια προφανώς γνώριζε το δράστη, οπότε η αστυνομία υπέθεσε ότι μάλλον είχε να κάνει με έγκλημα πάθους. Το επόμενο διάστημα στάλθηκαν μια σειρά από επιστολές σε τρεις διαφορετικές εφημερίδες, αναφέροντας λεπτομέρειες που μόνον ο δολοφόνος θα μπορούσε να γνωρίζει και συνοδεύονται με κάτι γραμμένο σε κώδικα.

9  Τα μηνύματα δημοσιεύονται και ένας δάσκαλος καταφέρνει να σπάσει τον κώδικα. Το μήνυμα ήταν το εξής : « Μου αρέσει να σκοτώνω ανθρώπους γιατί έχει πολύ πλάκα. Έχει πιο πολύ πλάκα από το κυνήγι, γιατί ο άνθρωπος είναι το πιο επικίνδυνο ζώο απ ’ όλα. Το να σκοτώνω κάτι είναι η πιο δυνατή εμπειρία, είναι ακόμη καλύτερη από το να ξεδίνεις με ένα κορίτσι. Το καλύτερο όλων είναι πως, όταν πεθάνω, θα ξαναγεννηθώ στον Παράδεισο και όλοι όσους έχω σκοτώσει θα γίνουν σκλάβοι μου. Δεν θα σας πω το όνομά μου, γιατί θα προσπαθήσετε να με κάνετε να σταματήσω να συλλέγω σκλάβους για τη μετέπειτα ζωή » Ο Zodiac φέρεται να είναι υπεύθυνος για τουλάχιστον πέντε φόνους ενώ χρεώνεται ανεπίσημα και άλλες 36 δολοφονίες, καθώς είχαν γίνει με τέτοιον τρόπο ώστε να φαίνονται σαν ατυχήματα. Οι έρευνες για την σύλληψη του απέτυχαν ενώ για ορισμένους υπόπτους τα στοιχεία δεν ήταν τέτοια που θα μπορούσαν να αποδείξουν ότι κάποιος από αυτούς ήταν ο Zodiac.

10  Η ονομασία BTK βγαίνει από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων « δένω », « βασανίζω » και « σκοτώνω » – τη μέθοδο δηλαδή που ακολούθησε ο Ντένις Λιν Ρέινερ στα 10 θύματά του στο Σέτζγουικ του Κάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1974 μέχρι το 1991. O φιλήσυχος οικογενειάρχης Ντένις Ράντερ έδρασε επί 17 ολόκληρα χρόνια ! Αποκαλώντας τον εαυτό του βασανιστή δολοφόνο, ο σαδιστής εγκληματίας ενημέρωνε συνεχώς την αστυνομία για τα εγκλήματά του, στέλνοντας στοιχεία και γράμματα. Όταν αυτά τα βάναυσα σεξουαλικά εγκλήματα σταμάτησαν ξαφνικά, η υπόθεση παραμελήθηκε ενώ ο παρανοϊκός δολοφόνος ήταν ακόμα ελεύθερος. Συνελήφθη τελικά το 2004, όταν έστειλε στην αστυνομία δισκέτα από την εκκλησία όπου υπηρετούσε ως πρόεδρος του συμβουλίου. Καταδικάστηκε σε ισόβια στις 18 Αυγούστου του 2005.

11  O Harold Frederick “Fred” Shipman, βρετανός γιατρός αντί να εργάζεται για να σώζει ζωές τις έπαιρνε. Σκότωσε τουλάχιστον 218 ασθενείς του – κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες – και ενδεχομένως μέχρι και 508 με μοιραίες ενέσεις ναρκωτικών από το 1975 έως το 1998. Καταδικάστηκε το 2000 σε ισόβια, χωρίς δυνατότητα αναστολής. Κρεμάστηκε στο κελί του το 2004.

12  Το θανατηφόρο δίδυμο έδρασε στην περίοδο 1976 – 1985 έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από 200 επιβεβαιωμένα θύματα σε 18 πολιτείες των ΗΠΑ. Ο Lucas είχε δείξει από παιδί τα προσόντα του, καθώς είχε οδηγηθεί νωρίς στη φυλακή για δολοφονία και βιασμό της μητέρας του. Όταν βγήκε, γνώρισε τον Otis Toole, ένα τραβεστί που έπασχε από βαριάς μορφής σχιζοφρένεια, και μαζί βασάνισαν, σκότωσαν και κατακρεούργησαν εκατοντάδες θύματα. Το “ αταίριαστο ζευγάρι ” διακρίθηκε για φόνους ανθρώπων που έκαναν ωτοστόπ. Συχνά απλά τους χτυπούσαν με το αυτοκίνητο, όταν δεν είχαν ιδιαίτερη όρεξη να τους σκοτώσουν με βασανιστήρια. Τα προβλήματα άρχισαν όταν ο πρώτος άρχισε να έχει σεξουαλικές σχέσεις με την επτάχρονη ανιψιά του δεύτερου. Όταν συνελήφθησαν, ομολόγησαν ότι διέπραξαν περισσότερους από 500 φόνους, αλλά θεωρήθηκε ότι υπερέβαλαν για να περάσουν στο πάνθεον των serial killers. Οταν συνελήφθησαν παραδέχθηκαν περισσότερους από 500 φόνους. Οι κακές γλώσσες βέβαια λένε ότι οι δύο συλληφθέντες φρόντισαν να υπερβάλουν σε σχέση με τις επιδόσεις τους, αφού οι πραγματικοί φόνοι που έκαναν ήταν πολύ λιγότεροι. Ο Lucas εκτελέστηκε στο Τέξας ενώ ο Ottis πέτυχε μετατροπή της θανατικής ποινής του έξι φορές σε ισόβια κάθειρξη λόγω διάγνωσης βαριάς σχιζοφρένειας. Τελικά πέθανε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1996 στη φυλακή.

13


Κατέβασμα ppt "Project Φακυρούδη Δανάη.  Η Μπάθορι ήταν κόμισσα της Ουγγαρίας. Θεωρείται πλέον η πιο γνωστή δολοφόνος κατά συρροή στην ιστορία της Ουγγαρίας και της."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google