Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1ο Γυμνάσιο Σάμου Σχολικό έτος 2014 - 2015. Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας Από τους μαθητές του Γ3 «Ανοιχτό βιβλίο – Ανοιχτό μυαλό» Υπεύθυνη προγράμματος: Λυκουρίνου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1ο Γυμνάσιο Σάμου Σχολικό έτος 2014 - 2015. Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας Από τους μαθητές του Γ3 «Ανοιχτό βιβλίο – Ανοιχτό μυαλό» Υπεύθυνη προγράμματος: Λυκουρίνου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1ο Γυμνάσιο Σάμου Σχολικό έτος 2014 - 2015

2 Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας Από τους μαθητές του Γ3 «Ανοιχτό βιβλίο – Ανοιχτό μυαλό» Υπεύθυνη προγράμματος: Λυκουρίνου Ευαγγελία

3 Παρουσίαση βιβλίου

4 Ηρώ Παπαμόσχου Γεννήθηκε στη Σάμο. Μετά τις γυμνασιακές της σπουδές πήγε στην Αθήνα. Εργάστηκε δύο χρόνια σε εφημερίδα και δέκα στην Εθνική Τράπεζα.

5 Ηρώ Παπαμόσχου Με το παιδικό βιβλίο ασχολείται από το 1973. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Από το 1998 είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού για τα Κρατικά Βραβεία της Παιδικής Λογοτεχνίας.

6 Ηρώ Παπαμόσχου Έργα της: Το πέρασμα της γάτας Φύλακες, γρηγορείτε! Το πέτρινο σπίτι Το χθες του έρωτα Ένα μωρό χωρίς όνομα Στη σκιά του πύργου Το γεφύρι της Ανατολής Στα βήματα της Ιφιγένειας

7 Φύλακες, γρηγορείτε! Σύνθημα προερχόμενο από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, τότε που τη φύλαξη των ανατολικών συνόρων της είχαν αναλάβει σκληροτράχηλοι φρουροί, οι "Ακρίτες", και με αυτό το σύνθημα βρίσκονταν σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα.

8 Φύλακες, γρηγορείτε! Περιεχόμενο Ένας εμπρησμός, μια εξαφάνιση, μια αναμενόμενη άφιξη και μια αγωνιώδης αναζήτηση! Μια σχεδόν αστυνομική πλοκή και η αγωνία να κορυφώνεται από σελίδα σε σελίδα! Οι ήρωες – καθένας με τη μικρή του ιστορία – σκοντάφτουν πάνω στα καυτά προβλήματα του τόπου μας!

9 Φύλακες, γρηγορείτε! Βασικοί ήρωες Κυρα – Λέγκω Ιάσων Δανδέλης Μυρσίνη Τζέισον (ο μικρός Ιάσων) Λιάνα Νικήτας Ιβάν Πετρίδης

10 Φύλακες, γρηγορείτε! Βασικοί ήρωες Δαμιανός Σούζαν Βλάσης και Σωτήρης Κώστας, ο γείτονας περιβολάρης Μούργος...ο σκύλος

11 Ιστορικές αναφορές Όμβριος Δίας Ο Δίας ως θεός των καιρικών μεταβολών, εξουσιαστής των νεφών και της βροχής. Ο βωμός του Ομβρίου Διός στον Υμηττό εξευμένιζε το θεό ώστε αυτός να χαρίζει ήπιες και έγκαιρες βροχές στη γεωργία.

12 Ιστορικές αναφορές Απόλλων Προόψιος Ειδοποιούσε για τον ερχομό της μέρας. Το άγαλμά του ήταν τοποθετημένο στην κορυφή από την οποία το πρώτο φως της μέρας έπεφτε στη Δυτική Αττική.

13 Ιστορικές αναφορές Αρχαίο θέατρο Φιλίππων Η αρχική φάση του ανάγεται στα χρόνια του βασιλιά της Μακεδονίας Φιλίππου Β΄. Τον 2 ο αι. μ. Χ απέκτησε τυπική ρωμαϊκή μορφή. Τον 3ο αι. μ.Χ. το θέατρο μετατρέπεται σε αρένα για τις θηριομαχίες.

14 Ιστορικές αναφορές Μικρασιατική καταστροφή Με τον όρο αυτό περιγράφεται η τελευταία φάση της μικρασιατικής εκστρατείας, η φυγή από την Τουρκία της ελληνικής διοίκησης, η κατάρρευση του μετώπου και η γενικευμένη εκδίωξη του ελληνογενούς πληθυσμού από τη Μικρά Ασία.

15 Ιστορικές αναφορές Πραξικόπημα Κύπρου Στις 15 Ιουλίου του 1974 εκδηλώθηκε στην Κύπρο πραξικόπημα εναντίον του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και Αρχιεπισκόπου Κύπρου Μακαρίου Γ΄. Πέντε μέρες αργότερα η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο χρησιμοποιώντας το πραξικόπημα ως πρόφαση. Έκτοτε κατέχει πέραν του 36% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

16 Εμπρησμοί Υμηττού Το 1973 κάηκαν 6000 στρέμματα δάσους. Το 1979 κάηκαν 2000 στρέμματα. Το 1955 η περιοχή κάηκε για τρίτη φορά και η οικολογική καταστροφή ήταν τεράστια.

17 Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία Ιδρύθηκε το 1950. Βασικοί σκοποί της είναι η συστηματική εξερεύνηση, επιστημονική μελέτη και χαρτογράφηση των Ελληνικών σπηλαίων

18 Σπήλαιο Προφήτη Ηλία - Υμηττός Υπολογίζεται ότι δημιουργήθηκε πριν από 15 εκατομμύρια χρόνια. Λέγεται και βάραθρο γιατί είναι σαν ένα κατακόρυφο πηγάδι. Έχει βάθος 28 μέτρα, ενώ η είσοδός του έχει ύψος 80 εκατοστά.

19 Άλλα θέματα συζήτησης Καταστροφή περιβάλλοντος Οικογενειακές παραδόσεις Οικογενειακοί δεσμοί Μετανάστευση Αλληλεγγύη Φιλία Ιδιοτελή κίνητρα

20 Άλλα θέματα συζήτησης Έλλειψη ενσυναίσθησης Δεσμοί ανθρώπου – ζώου Αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου Αγώνας επιβίωσης Μοναξιά Αγάπη

21 Επίλογος Το μυαλό χρειάζεται άσκηση για να παραμείνει υγιές. Ένα βιβλίο μας βοηθά να ξεχάσουμε το άγχος της καθημερινότητας. Η φαντασία μας ενισχύεται καθώς το μυαλό μας γεμίζει εικόνες. Κατανοούμε καλύτερα τους άλλους και διευρύνεται η συναισθηματική μας νοημοσύνη.

22 Μια τελευταία φράση


Κατέβασμα ppt "1ο Γυμνάσιο Σάμου Σχολικό έτος 2014 - 2015. Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας Από τους μαθητές του Γ3 «Ανοιχτό βιβλίο – Ανοιχτό μυαλό» Υπεύθυνη προγράμματος: Λυκουρίνου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google