Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΟΥΡΟΓΕΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑ ΧΡΥΣΑΝΤΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΛΚΟΟΛ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΟΥΡΟΓΕΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑ ΧΡΥΣΑΝΤΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΛΚΟΟΛ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΟΥΡΟΓΕΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑ ΧΡΥΣΑΝΤΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΛΚΟΟΛ

2 Αλκοολισμός ονομάζεται η παθολογική σχέση που μπορεί να αναπτύξει το άτομο με το αλκοόλ. Ο συγκεκριμένος όρος υποδηλώνει την πλήρη εξάρτηση του ατόμου στο αλκοόλ. Ο αλκοολισμός προκαλεί τόσο σωματικές (καρδιαγγειακά νοσήματα, κύρωση του ύπατος, μείωση λευκών αιμοσφαιρίων που προκαλεί καταστροφή ανοσοποιητικού συστήματος μέχρι και αιφνίδιο θάνατο) όσο και ψυχικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία (κατάθλιψη, παραισθήσεις γι΄ αυτό απαγορεύεται και στην οδήγηση). Παρόλα αυτά είναι στην χώρα μας -καθώς και σε άλλες χώρες- νόμιμο σε ενήλικες και μάλιστα διαφημίζεται.

3

4

5 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΛΚΟΟΛ Οι εταιρίες για να προωθήσουν το ποτό χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές. Η πιο συνηθισμένη είναι η διαφήμιση. Μέσα στην διαφήμιση βάζουν ωραία μουσική, γνωστά πρόσωπα και συνήθως διηγούνται μία ιστορία. Για παράδειγμα σε μία διαφήμιση παρουσιάζεται ένας οδηγός της Formula 1 που δεν πήρε το δίπλωμα οδήγησης με την πρώτη φορά αλλά ήπιε το ουίσκι που διαφημίζεται και πέτυχε. Σε αυτήν την διαφήμιση χρησιμοποιείτε γνωστή μουσική και πρωταγωνιστής και παροτρύνουν τον αγοραστή να πάρει το ουίσκι για να πετύχει κι αυτός.

6 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΛΚΟΟΛ Πολλές είναι και οι διαφημίσεις όπου παρουσιάζουν μπύρες. Και σε αυτές παρουσιάζουν μία ιστορία. Για παράδειγμα σε μια διαφήμιση παρουσιάζεται ένας πατέρας όπου θέλει να χορέψει με την κόρη του στον γάμο της, παίρνει δύναμη από την μπύρα και μαθαίνει χορό κρυφά και στο τέλος πραγματοποιεί το όνειρό του. Αυτή η διαφήμιση προσπαθεί να συγκινήσει το κοινό και να του δείξει ότι με αυτήν την μπύρα μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Άλλες πάλι διαφημίσεις που παρουσιάζουν ποτά που παράχθηκαν στην χώρα μας προσπαθούν να χτυπήσουν στο πατριωτικό πνεύμα.

7 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΛΚΟΟΛ Σε ποιόν απευθύνονται; Οι διαφημίσεις με αλκοόλ προσπαθούν κυρίως να πουλήσου είτε σε θαυμαστές των επωνύμων είτε σε παιδιά και συγκεκριμένα σε έφηβους όπου μπορούν εύκολα να παρασυρθούν. Έτσι καταφέρνουν να κάνουν τα παιδιά εξαρτημένα από αυτά και να συνεχίζουν να παίρνουν το ποτό και όταν μεγαλώσουν.

8

9 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΛΚΟΟΛ Τέλος κάποιες εταιρίες χρηματοδοτούν μερικές πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως αθλητικά γεγονότα ή συναυλίες για να δουν αναγκαστικά το προϊόν όποιοι θέλουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να δελεαστούν. Επίσης και σε συνεντεύξεις αργότερα βλέπουμε αυτούς που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση να κρατάν το ποτό για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα.

10 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΚΟΥΡΟΓΕΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑ ΧΡΥΣΑΝΤΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΛΚΟΟΛ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google