Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Χημικός πόλεμος στο σπίτι! Ερευνητική Εργασία Β2 Λυκείου Επισκοπής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Χημικός πόλεμος στο σπίτι! Ερευνητική Εργασία Β2 Λυκείου Επισκοπής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Χημικός πόλεμος στο σπίτι! Ερευνητική Εργασία Β2 Λυκείου Επισκοπής

2 Συχνά, στους εσωτερικούς χώρους, εκεί δηλαδή όπου οι κάτοικοι περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας, συγκεντρώνονται ρύποι που ξεπερνούν τα όρια που έχουν οριστεί για την προστασία της ανθρώπινης υγείας.

3 Μερικές από τις ΧΗΜΙΚΕΣ και ΤΟΞΙΚΕΣ ουσίες που βρίσκονται στο σπίτι είναι: Το χλώριο Τα φυτοφάρμακα Το αρσενικό Η ναφθαλίνη Τα έπιπλα με πρεσαρισμένο ξύλο Τα αρωματικά χώρου Τα καλλυντικά Το MDF Το ραδόνιο Η φορμαλδεΰδη

4 Που βρίσκονται αυτές οι ουσίες; Το χλώριο β ρίσκεται μέσα στα καθαριστικά Το φυτοφάρμακο βρίσκεται στα μπουκαλάκια για τον ψεκασμό των φυτών Το αρσενικό β ρίσκεται στις Μελαμίνες

5 Το MDF Το MDF χρησιμοποιείται στην κατασκευή επίπλων και αποτελείται από ρινίσματα ξύλου και ρητίνη φορμαλδεΰδης. Βρίσκεται μέσα σε κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται ή όταν γίνεται πριόνισμα υπάρχει πιθανότητα οι αναθυμιάσεις να προκαλέσουν ερεθισμούς. Οι εργάτες των εργοστασίων παραγωγής φορμαλδεΰδης παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά καρκίνου των πνευμόνων και του λαιμού. Η φορμαλδεΰδη εκπέμπεται και από συγκολλητικές ουσίες, συνθετικά υφάσματα ρούχων, πλαστικά υλικά, βερνίκια και καλλυντικά.

6 Το ραδόνιο Το ραδόνιο είναι αδρανές, άχρωμο και άοσμο Όταν το ραδόνιο βρίσκεται έξω από το σπίτι είναι ακίνδυνο διότι διαχέεται μέσα στην ατμόσφαιρα. Εισέρχεται μέσα σε ένα κτίριο δια μέσου ρωγμών ή χαραμάδων που υπάρχουν στα θεμέλια. Η συγκέντρωση του ραδονίου μέσα στα εσωτερικά κτιρίων ή σπιτιών είναι μεγαλύτερη όταν αυτά είναι κτισμένα σε έδαφος όπου υπάρχει πολύ ουράνιο. Το ραδόνιο είναι ραδιενεργές αέριο που απελευθερώνεται από τη διάσπαση του ουρανίου το οποίο υπάρχει μέσα στα πετρώματα, το γρανίτη και το έδαφος.

7 Η Φορμαλδεΰδη Η Φορμαλδεΰδη είναι ένα άχρωμο, εύφλεκτο αέριο που βρίσκεται σε: Καλλυντικά

8 Τέλος Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας! Γιωργία Φουντοραδάκη Κατερίνα Πλυμάκη Μανούσος Μανούσακας Σήφης Μπικάκης


Κατέβασμα ppt "Χημικός πόλεμος στο σπίτι! Ερευνητική Εργασία Β2 Λυκείου Επισκοπής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google