Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας Υπεύθυνη καθηγήτρια: Χριστίνα Βαρβαρέσου 1/12/14.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας Υπεύθυνη καθηγήτρια: Χριστίνα Βαρβαρέσου 1/12/14."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας Υπεύθυνη καθηγήτρια: Χριστίνα Βαρβαρέσου 1/12/14

2 Στις μέρες μας, ως διαφορετικότητα ορίζουμε τα προσωπικά στοιχεία ενός ατόμου που το ξεχωρίζουν και εμποδίζουν την δραστηριοποίησή του μέσα σε μια ομάδα. Ρατσισμός είναι να θεωρούμε κάποια άλλη ομάδα ανθρώπων κατώτερη λόγω της φυλετικής ή της εθνικής της καταγωγής.

3 Η έλλειψη ανθρωπιστικής παιδείας και η πνευματική φτώχεια είναι ένα από τα σημαντικότερα αίτια του ρατσισμού. Από τη στιγμή που τα άτομα δεν διδάσκονται τη σημασία της ισότητας, της δικαιοσύνης, της ειρήνης, του σεβασμού είναι εύκολο να παρασυρθούν. Τα οικονομικά συμφέροντα είναι άλλη μια αιτία, όπως για παράδειγμα ο φυλετικός ρατσισμός κατά των μαύρων που δημιουργήθηκε για να δικαιολογήσει την εκμετάλλευση των λαών της Αφρικής από τους λευκούς.

4

5  Λέγοντας κοινωνικός ρατσισμός εννοούμε την εχθρική συμπεριφορά απέναντι σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες.

6 Λέγοντας εθνικός ρατσισμός εννοούμε την αντίληψη ότι ένα έθνος είναι ανώτερο από τα άλλα.

7  Λέγοντας θρησκευτικός ρατσισμός εννοούμε την αντίληψη ότι η θρησκεία είναι μόνο μία και πρέπει να την σεβαστούν όλοι.

8 Ο ρατσισμός σήμερα εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους και προσβάλει σχέσεις ατόμων, ομάδων, λαών. Καταργούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς ευδοκιμούν ο πόλεμος αντί της ειρήνης, η βία αντί της γαλήνης. Ο ρατσισμός κρύβει κινδύνους για μια κοινωνία, για ένα έθνος, επειδή οι έντονες διακρίσεις μπορούν να οδηγήσουνε σε εκμετάλλευση, διχασμό και αναταραχές.

9 Μερικοί από τους τρόπους αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος είναι: 1.Μέσω της παιδείας οι άνθρωποι μπορούν καλλιεργούν το σεβασμό της ανθρώπινης προσωπικότητας και να μαθαίνουν να αποδέχονται την διαφορετικότητα. 2.Να οργανωθούν κινήματα πολιτών που αγωνίζονται κατά του ρατσισμού. 3.Για να καταπολεμηθεί ο ρατσισμός θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η φτώχεια και η ανεργία που μαστίζουν ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού των Ευρωπαϊκών χωρών.

10 diaforetikothta.pdf ‎ www.help-net.gr/Themes/Ratsismos.htm ‎ blog.dioptra.gr molivixarti.blogspot.com tsaritsaniratsismos.blogspot.com

11


Κατέβασμα ppt "Εργασία στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας Υπεύθυνη καθηγήτρια: Χριστίνα Βαρβαρέσου 1/12/14."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google