Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

2 Το αφυδατωμένο δέρμα έχει έλλειψη νερού. Το ποσοστό συγκράτησης του νερού στο επίπεδο της κεράτινης στιβάδας κυμαίνεται κάτω από το 10%. Αυτή η μείωση της συγκράτησης νερού οφείλεται κυρίως στην κατάσταση του δέρματος στην επιφάνεια, λόγω αλλοίωσης της υδρολιπιδικής μεμβράνης και της ελάττωσης του ποσοστού των NMF. Ακόμη χαρακτηρίζεται από την έλλειψη απαλότητας και λάμψης αλλά και μια κατάσταση παροδική που μπορεί να βελτιωθεί.

3 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ Οι ανάγκες του αφυδατωμένου δέρματος είναι :  Ενίσχυση της υδρολιπιδικής μεμβράνης για τον περιορισμό της εξάτμισης του νερού.  Απορρόφηση των συστατικών των NMF από το δέρμα για την καλύτερη συγκράτηση του νερού. Με τις αισθητικές περιποιήσεις επιδιώκουμε :  Την αύξηση της ενυδάτωσης του δέρματος  Τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος ώστε να γίνει λείο και απαλό.

4 ΥΔΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ Η εταιρία καλλυντικών από την οποία θα προμηθευτούμε τα προϊόντα για την περιποίηση ενυδάτωσης με υαλουρονικό οξύ θα μας υποδείξει και τον τρόπο εφαρμογής τους. Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να περιέχεται σε όλα τα προϊόντα που θα χρειαστούν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ή μπορεί να περιέχεται σε κάποια από αυτά.

5 ΣΟΚΟΛΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Οι Μάγιας και οι Ατζέκοι θεωρούσαν το κακάο εξαιρετική ουσία με δυναμωτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Την τελευταία δεκαετία η κοσμητολογία αξιοποίησε τις ευεργετικές ιδιότητες του κακάο που οφείλονται στα φλαβονοειδή ( αντιοξειδωτική δράση ) που περιέχει και το συμπεριέλαβε στα νέα δραστικά συστατικά για τη βελτίωση της όψης του δέρματος. Περιέχεται κυρίως σε μάσκες, σε απολεπιστικά προϊόντα και σε κρέμες προσώπου και σώματος. Η σοκολατοθεραπεία αποτελεί μια ευχάριστη περιποίηση για τις πελάτισσες, αφού ήδη είναι τόσο ευωδιαστή σαν γευστικό προϊόν. Εξάλλου συνδυάζει το πλούσιο άρωμα με ευεργετικά και μαλακτικά αποτελέσματα για το δέρμα.

6 ΒΙΤΑΜΙΝΗ C ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ Η βιταμίνη C υπάρχει πλέον σε πολλά καλλυντικά προϊόντα αφού συμβάλλει στον σχηματισμό του κολλαγόνου και έχει αντιοξειδωτική δράση. Η δομή της παρουσιάζει καλή συγγένεια με το δέρμα γι ’ αυτό και διψάει για βιταμίνη C. Σημαντικό πλεονέκτημα της είναι το μικρό μοριακό της βάρος.

7 ΒΙΤΑΜΙΝΗ C ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ Μελέτες που έχουν γίνει αναφέρουν ότι όταν η βιταμίνη C απορροφηθεί από το δέρμα, διατηρείται σε αυτό για 3 ημέρες και δεν αφαιρείται ούτε με τρίψιμο, ούτε με νερό, ούτε με τον ιδρώτα. Ακόμη η βιταμίνη C συνδυασμένη με αντηλιακά φίλτρα βελτίωσε της προστασία από τον ήλιο σε σύγκριση με αντηλιακά μόνο φίλτρα. Επίσης η βιταμίνη C σε συνδυασμό με την βιταμίνη Ε ενίσχυσε την προστασία του δέρματος από βλάβη από UVB ακτινοβολία. Μειονέκτημα της είναι ότι οξειδώνεται εύκολα όταν εκτίθεται στον αέρα ή την υπεριώδη ακτινοβολία.

8 ΒΙΤΑΜΙΝΗ C ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ Συνοψίζοντας καταλήγουμε στα πιο κάτω :  Παρουσιάζει σχετικά καλή απορρόφηση από το δέρμα  Η τοπική χρήση βιταμίνης C ενισχύει την προστασία από τον ήλιο  Αποτρέπει την καταστροφή του δέρματος από τις ηλικιακές ακτίνες ( φωτοπροστασία )

9 ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ C Ενδεικτική διαδικασία περιποίησης :  Καθαρίζουμε το πρόσωπο με γαλάκτωμα καθαρισμού και τονωτική λοσιόν.  Χρησιμοποιούμε ήπιο απολεπιστικό προϊόν κάνοντας μασάζ με κυκλικές, ανοδικές κινήσεις για 1-2 λεπτά.  Απλώνουμε ορό που περιέχει βιταμίνη C ή αμπούλα και κάνουμε μάλαξη με ανοδικές κινήσεις. Χρησιμοποιούμε συσκευή υπερήχων εάν υπάρχει.  Ακολουθεί μασάζ με κρέμα που περιέχει θρεπτικά συστατικά ( βιταμίνες, κολλαγόνο ) ωσότου απορροφηθεί.  Έπειτα εφαρμόζουμε μάσκα και την αφήνουμε να δράσει.  Ολοκληρώνουμε την περιποίηση απλώνοντας την κρέμα προστασίας ( ενυδατική ή αντηλιακή ).


Κατέβασμα ppt "ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google