Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΡΑΜΟΥΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΑΜΑΡΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΤΑΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΦΑΛΙΑΓΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΡΑΜΟΥΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΑΜΑΡΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΤΑΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΦΑΛΙΑΓΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΡΑΜΟΥΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΑΜΑΡΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΤΑΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΦΑΛΙΑΓΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

2 Στον αθλητικό τουρισμό περιλαμβάνονται οι εξής περιπτώσεις Η περιστασιακή ενασχόληση του τουρίστα με ένα ή περισσότερα αθλήματα σε συνδυασμό και με άλλες δραστηριότητες αναψυχής. Η αποκλειστική σχεδόν ενασχόληση του επισκέπτη με ένα άθλημα. Η προετοιμασία (προπόνηση) αθλητικών σωματείων ή μεμονωμένων αθλητών. Η μετακίνηση και η διαμονή φιλάθλων για την παρακολούθηση αθλητικών διοργανώσεων.

3 Υπολογίζονται σε πάνω από 50 εκατομμύρια παγκοσμίως και σε ετήσια βάση τα άτομα που σχετίζονται με τον Αθλητικό τουρισμό. απαιτείται: Μια εθνική στρατηγική για να βελτιωθεί η εποχικότητα και να αυξηθεί η κατά κεφαλή τουριστική δαπάνη Να αυξηθεί και ο αριθμός των επαναλαμβανόμενων τουριστών.

4 ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

5 Τα διάφορα είδη ποδηλασίας Ποδηλασία δρόμου: Ειδική κατηγορία για την οποία χρειάζεσαι ποδήλατο με πολύ λεπτά εσωτερικά. Ορεινή ποδηλασία: Κατηγορία η οποία πραγματοποιείται στα βουνά και στις ορεινές περιοχές. Ποδηλασία πίστας: Αγώνες σε ανοικτή πλήρης διαμορφωμένη διαδρομή με φυσικά εμπόδια.

6 Τα διάφορα είδη ποδηλασίας Cycle-cross: Αγώνες σε κλειστή διαδρομή, με φυσικά και τεχνητά εμπόδια. BMX: Αγώνες σε διαμορφωμένες πίστες κλειστής διαδρομής. Downhill: Διαδρομή για κατάβαση που περιέχει διάφορα εμπόδια, λάσπη και κυρίως κατηφόρες.

7 Τα διάφορα είδη ποδηλασίας Free ride: Παρόμοια κατηγορία με το Downhill με πετάγματα, περισσότερα εμπόδια και πιο απότομες πλαγιές Dirt: Ακροβατικό είδος ποδηλασίας που ασχολείται κυρίως με πετάγματα και ακροβατικές φιγούρες σε χώρους όπου υπάρχουν σκαλιά και άλλα εμπόδια.

8 Αγώνας ορεινού ποδηλάτου Διοργανώνεται κάθε χρόνο το μήνα Αύγουστο στον παραλίμνιο ποδηλατόδρομο του Δήμου Πλαστήρα. Η εκκίνηση γίνεται από το Τσαρδάκι, πάνω από το Μοσχάτο και καταλήγει στον Μεσενικόλα, όπου γίνεται η απονομή των μεταλλίων. Έτσι οι αθλητές έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν πλάι στην πανέμορφη λίμνη.

9 ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

10 Η ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ  Kωπηλασία ή ερεσία, ονομάζεται ο τρόπος κίνησης των κωπήλατων λέμβων σε υδάτινη επιφάνεια (θάλασσα λίμνη ποταμό). Ανάλογα με τον τύπο των σκαφών, διαιρείται σε 4 βασικά είδη:  κλασική  λαϊκή  με κανό  με μονόξυλο.

11 ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Είναι από τα πιο αρχαία αθλήματα στον κόσμο. Στη σημερινή μορφή του γίνεται με ειδικά σκάφη που επιτρέπουν στον κωπηλάτη να χρησιμοποιεί όλους τους μυς του σώματος. Η συστηματική άσκηση στην κωπηλασία αναπτύσσει το μυϊκό σύστημα, δυναμώνει την καρδιά, τους πνεύμονες και το νευρικό σύστημα.

12 ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ Κωπηλατήστε με τα κανό στα γαλανά νερά της Λίμνης Πλαστήρα

13

14 ΙΠΠΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Το άθλημα της ιππασίας ξεκίνησε στην Ελλάδα λίγο πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με πρωτοβουλία μιας ομάδας ανωτέρων αξιωματικών του στρατού και απλών «φιλίππων» Συγκέντρωνε το ενδιαφέρον πολλών Αθηναίων που διέθεταν τις προϋποθέσεις να ασχοληθούν με την ιππασία. Αποτέλεσε, έτσι, τον πρώτο σημαντικό πυρήνα ανάπτυξης της αγωνιστικής ιππασίας στην Ελλάδα.

15 ΙΠΠΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Από τότε μέχρι τις μέρες μας, η ιππασία αναπτύσσεται συνεχώς στη χώρα και θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα αθλήματα, με μεγάλη απήχηση στον κόσμο και κυρίως στην νεολαία. Κάθε χρόνο νέοι όμιλοι ιδρύονται, νέα μέλη εγγράφονται και νέοι ιππείς εμφανίζονται στους αγωνιστικούς στίβους.

16 ΙΠΠΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ Ο Νομός Καρδίτσας είναι ένας ανερχόμενος τουριστικός προορισμός. Πολλοί επαγγελματίες αλλά και αρχάριοι ιππείς έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομορφιές της φύσης ιππεύοντας παράλληλα το άλογό τους δίπλα στις όχθες της πανέμορφης λίμνης μας.

17

18 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΡΟΠΤΕΡΙΣΜΟΣ ; Ο Αιωροπτερισμός είναι ένα αεράθλημα, χόμπι, απασχόληση, παθητική εμπειρία, ή ακόμα και επάγγελμα κατά το οποίο ο άνθρωπος πιλοτάρει το Αιωρόπτερο (Αετό). Μπορεί να γίνεται για ψυχαγωγικούς λόγους ή στα πλαίσια ενός αεραθλητικού αγώνα.

19 ΑΙΩΡΟΠΤΕΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πολλές κορυφές είναι ιδανικές για πτήση σε διαμορφωμένες πίστες στις κορυφές Τέμπλα ή Αγκώνας (Νεράιδα) και Κουφόλογγος (Κρυονέρι) που προσφέρονται για ένα ολοκληρωτικό αγνάντεμα της καταπράσινης φύσης, των γραφικών οικισμών και των γαλάζιων νερών της λίμνης. Πίστες υπάρχουν ακόμη στην περιοχή Μουζακίου πριν από την Πορτή, στον Ελληνόπυργο (2ο Πανελλήνιο Κύπελλο Αιωροπτερισμού 2009– FAI OPEN CAT 2) και στην περιοχή Αγίου Γεωργίου.

20 ΣΤΟΧΟΙ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Καθιέρωση ορισμένων περιοχών και προϊόντων του νομού ως εκμετάλλευση για την προβολή του νομού. Δημιουργία μαζικών εκδηλώσεων (τύπου River party). Τη διοργάνωση κωπηλατικών και ποδηλατικών αγώνων στη λίμνη Πλαστήρα. Ίδρυση κωπηλατικών και ποδηλατικών ομίλων στο νομό Καρδίτσας. Δημιουργία ξενώνων με μικρό κόστος διαμονής και διατροφής. Διαμόρφωση των ποδηλατικών διαδρομών. Διαφήμιση των αθλητικών αγώνων που διοργανώνονται στο νομό και προβολή στο διαδίκτυο. Διοργάνωση σχολικών αγώνων κωπηλασίας και ποδηλασίας.

21 ΣΤΟΧΟΙ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Βελτίωση της τουριστικής βιομηχανίας. Προσπάθεια αύξησης αλλοδαπών τουριστών. Εξειδίκευση και βελτίωση της ποιότητας των εναλλακτικών μορφών αξιοποιώντας το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον. Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού συστήματος. Θεσμικές παρεμβάσεις των περιοχών. Αναβάθμιση εκσυγχρονισμός και ίδρυση νέων καταλυμάτων. Βελτίωση του οδικού δικτύου και χάραξη ορεινών διαδρομών.

22 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ…


Κατέβασμα ppt "ΡΑΜΟΥΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΑΜΑΡΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΤΑΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΦΑΛΙΑΓΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google