Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΣΠΑΙΤΕ ΕΠΠΑΙΚ ΑΡΓΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΟΙΧΕΙΩΝ ΚβΣ (ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ) ΜΠΙΝΙΑΡΗ ΕΛΕΝΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΣΠΑΙΤΕ ΕΠΠΑΙΚ ΑΡΓΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΟΙΧΕΙΩΝ ΚβΣ (ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ) ΜΠΙΝΙΑΡΗ ΕΛΕΝΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΣΠΑΙΤΕ ΕΠΠΑΙΚ ΑΡΓΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΟΙΧΕΙΩΝ ΚβΣ (ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ) ΜΠΙΝΙΑΡΗ ΕΛΕΝΗ

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Κάθε επιχείρηση, οποιασδήποτε μορφής πρέπει να τηρεί Βιβλία και Στοιχεία του Κώδικα. Αυτά τηρούνται είτε χειρόγραφα είτε ηλεκτρονικά, εμείς θα δούμε μερικά από τα χειρόγραφα. Υπάρχουν τα Βιβλία και τα Στοιχεία που τηρούνται βάση της μορφής της επιχείρησης, αλλά υπάρχουν και εκείνα που είναι πρόσθετα ανάλλογα με την δραστηριότητα της επιχείρησης. Εμείς θα δούμε, ενδεικτικά, κάποια από αυτά κ τα κύρια χαρακτηριστικά τους.

3 ΒΙΒΛΙΟ ΕΣΟΔΩΝ - ΕΞΟΔΩΝ

4 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

5 ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟΓΡΑΦΩΝ

6 ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ

7 ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

8 ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ

9 ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ - ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ

10 ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΛΙΑΚΙΝΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ - ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ

11 ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

12 ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΩΝ ● Το βιβλίο Εσόδων κ Εξόδων τηρείται στο τόπο την επιχείρησης κ καταχωρούνται όλες οι δαπάνες, οι αγορές κ οι πωλήσεις. ● Το Ημερολόγιο είναι το βιβλίο όπου εγγράφονται λεπτομερώς όλες οι αξίες με ημερολογιακή σειρά. ● Στο βιβλίο Απογραφών καταγράφονται τα αποτελέσματα της χρονίας, κέρδη ή ζημίες, αποσβέσεις και κεφάλαιο. ● Στο Ισοζύγιο Γενικού Καθολικού (ταφάκι) γίνεται η εγγραφή για κάθε λογαριασμό του Λογιστικού Σχεδίου που χρησιμοποιείται.

13 ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΩΝ ● Το Δελτίο Αποστολής είναι συνοδευτικό παραστατικό των αγαθών που εξέρχονται από την επιχείρηση. Αναφέρει ποσότητα, ποιότητα, τόπο αποστολής κ παραλαβής κ ημερομηνία. ● Το Τιμολόγιο είναι στοιχείο που αναγράφει ποσότητα, ποιότητα κ αξία αγαθού αγοράς ή πώλησης. Μπορεί να είναι κ ένα στοιχείο με το Τιμολόγιο Δελτίο Αποστολής. ● Η Απόδειξη Λιανικής Πώλησης εκδίδεται στον τόπο της επιχείρησης, είναι θεωρημένη κ συνοδεύει το αγαθό. Έχει ώρα κ ημερομηνία πώλησης. ● Η Απόδειξη ή Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών εκδίδεται από τον επιχειρηματία κ αναφέρει την υπηρεσία κ την αξία.


Κατέβασμα ppt "ΑΣΠΑΙΤΕ ΕΠΠΑΙΚ ΑΡΓΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΟΙΧΕΙΩΝ ΚβΣ (ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ) ΜΠΙΝΙΑΡΗ ΕΛΕΝΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google