Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ. Σκοπός της πτυχιακής μου εργασίας είναι να αναπτυχθεί η ιστορία της τσάντας από την πρώτη της εμφάνιση έως και.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ. Σκοπός της πτυχιακής μου εργασίας είναι να αναπτυχθεί η ιστορία της τσάντας από την πρώτη της εμφάνιση έως και."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

2

3 Σκοπός της πτυχιακής μου εργασίας είναι να αναπτυχθεί η ιστορία της τσάντας από την πρώτη της εμφάνιση έως και σήμερα και να ξεχωριστούν οι κατηγορίες της ανά σχήμα και χρησιμότητα, καθώς και να παρουσιαστούν συνεργασίες καλλιτεχνών με γνωστούς οίκους μόδας.

4 ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΝΗ Η τσάντα εμφανίστηκε πολλά χρόνια πριν ως ένα πρακτικό αξεσουάρ για τα ρούχα που έπρεπε να είναι εξοπλισμένα με εσωτερικές τσέπες, από κεντημένο δέρμα, λινό, μετάξι και βελούδο. Οι τσάντες και τα πορτοφόλια αυτής της εποχής φορέθηκαν γενικά στη ζώνη. Στην συνέχεια, τσάντες με σκληρή μεταλλική πόρπη, μικρότερες τσάντες, τσέπες και πορτοφόλια σχεδιάστηκαν για ειδικούς λόγους, κεντημένες με ασημί και χρυσό νήμα ή εμαγιέ.

5 Τον 17 ο και 18 ο αιώνα, οι γυναίκες είχαν διάφορα πρακτικά αξεσουάρ στη διάθεσή τους και πλέον μπορούσαν να κρεμάσουν τα πορτοφόλια τους από λουρί ή καδένα. Μέσα σε αυτούς τους αιώνες και ένα μεγάλο μέρος του 19 ο αιώνα, κάτω από το φόρεμα τους οι γυναίκες, κρεμούσαν σε ζεύγη μία ή δύο τσάντες σε σχήμα σταγόνας, όπου έκρυβαν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

6 Κατά την διάρκεια του 18 ου αιώνα, λόγω πολιτισμικών αλλαγών η γυναικεία εμφάνιση άλλαξε και κάτω από τα ίσια φορέματα πλέον δεν χωρούσαν οι τσέπες, και έτσι εμφανίστηκε το τσαντάκι με κορδόνι ή λουρί. Με τη βιομηχανική επανάσταση (1760-1830), «νέα» υλικά βρήκαν τον δρόμο τους για την κατασκευή τσάντας. Με την επίδραση του Ρομαντισμού, δόθηκε το νέο όνομα στο τσαντάκι, την “chatelaine” και την τσάντα “chatelaine”. Η μικρή χειραποσκευή ταξιδιού έγινε ο αληθινός προκάτοχος της τσάντας. Σύμφωνα με το νέο της ρόλο, η τσάντα πλέον αναφέρεται ως η τσάντα χεριού.

7 Chatelaine bags Chatelaine

8 Μια τσάντα για κάθε περίσταση. Η “'vanity-case” τη δεκαετία του 1920 και η “minaudière” τη δεκαετία του 1930, χρησιμοποιούνται για καλή εμφάνιση. Κάνουν εμφάνιση κάθε λογής νέα υλικά που ανταγωνίζονται το δέρμα και άλλα βασικά υλικά.

9 Vanity bags 1920s Minaudière 1930s

10 Η τσάντα έγινε ένα μόνιμο στοιχείο σε κάθε είδος της στον 20ο αιώνα. Το “clutch”, ή “pochettes” ήταν δημοφιλής μοντέλα, όμως έκαναν στην άκρη για την τσάντα ώμου, αναβαθμίστηκε το 1947- 50. Η “Baguette” της Fendi είναι το πρώτο χτύπημα της δεκαετίας του 1990. Στην συνέχεια εμφανίστηκε το σακίδιο και καθιερώθηκε. Γνωστοί οίκοι μόδας εμφανίστηκαν και εμπνεύστηκαν από την νέα εποχή.

11 Pochettes Baguette - Fendi

12 1900-1920 Οι γυναίκες μπορούσαν να επιλέξουν πλέον ανάμεσα από διάφορες τσάντες και να τις ταιριάξουν ανάλογα με τα ρούχα τους. Η σημαντικότερη ανάπτυξη τσάντας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν το “pochettes” ένα είδος μικρού πορτοφολιού χωρίς λαβή.

13 1930 Την δεκαετία αυτή, οι περισσότερες από τις τσάντες που χρησιμοποιούνται σήμερα είχαν εφευρεθεί τότε. Όπως η κλασική τσάντα, το “clutch” (που είναι μια παραλλαγή του “pochette”), τη “satchel”, και την τσάντα ώμου. Ύφος του Art Deco, έμφαση στην αφηρημένη τέχνη και γιόρτασε τα νέα βιομηχανικά υλικά.

14 1940 Στρατιωτικό ύφος με ομαλά περιγράμματα και αλλαγή της μόδας. Μεγαλύτερες τσάντες, τετραγωνισμένες και πρακτικές. Χρησιμοποίησαν τα νέα συνθετικά προϊόντα όπως το ραγιόν. Η τσάντα με το κορδόνι στην κορυφή επανεμφανίστηκε. Καθώς η γυναίκα εισήχθηκε στο εργατικό δυναμικό η τσάντα ώμου επανεμφανίστηκε.

15 1950 Το μεταπολεμικό οικονομικό όφελος της δεκαετίας του '50 εκτόξευσε τις τσάντες σε θέσεις λατρείας. Μια νέα δεκαετία θηλυκότητας όπου μια πολύ μικρή τσάντα αντιπροσώπευσε την θηλυκότητα, τον εκλεπτυσμό και την υποβολή.

16 1960 Έμφαση στην ζωηρή μόδα του 1960 που ήταν στη πλήρη αντίθεση με τα τεθειμένα πρότυπα της δεκαετίας του '50. Με τις τσάντες “satchel” και τις τσάντες ώμου από ύφασμα που άρχισαν να γίνονται δημοφιλή. Το στενόμακρο “clutch” και η μικρή και φίνα τσάντα ώμου με τις μακριές αλυσίδες ή τα λεπτά λουριά κάνουν τη μετάβαση στην ανεπισημότητας και την μόδα της νεολαίας.

17 1970 Το’70 η μεμονωμένη έκφραση, τα ψυχεδελικά σχέδια και «η δύναμη των λουλουδιών» έγιναν δημοφιλή. Οι τσάντες ώμου επιστρέφουν με πολλές αγκράφες και φερμουάρ, φέρνοντας την νέα γυναίκα του φεμινισμού.

18 1980 Οι τσάντες το '80, συνδέθηκαν με την ευδιάκριτη κατανάλωση. Με νέα εμφάνιση τις αθλητικής τσάντας, λόγω εμφάνισης του υπολογιστή σχεδιάστηκαν οι τσάντες εργασίας. Το ‘85, Miuccia Prada εισήγαγε το μαύρο νάιλον σακίδιο που γίνεται η πρώτη τσάντα για άνδρες και γυναίκες.

19 1990 Στις αρχές της δεκαετίας του '90, οι μικρές τσάντες των σχεδιαστών με το γιγαντιαία λογότυπα έγινα δημοφιλή. Όμως μαζί με την αναγνώριση υπήρχαν και απομιμήσεις μαζί με τις αυθεντικές.

20 21 ος αιώνας Πολλές μορφές τσάντας σε μια σύγχυση υλικών εμφανίστηκαν στις αρχές του 21 ου αιώνα. Οι τσάντες για τόσο πολύ καιρό ήταν συνδεμένες με την θηλυκότητα γίνονται τώρα πιο δημοφιλέστερες για τους άντρες. Η ποικιλία και η προσαρμοστικότητά που έχει μια τσάντα δίνουν έμφαση στη εξαιρετική δύναμη της και την παραμονή της κατά τα χρόνια.

21 Δέρμα – αληθινό ή συνθετικό Νάιλον Υφάσματα – Καμβάς – Μετάξι – Πολυεστέρας - Βελούδο Ξύλο Πλαστικό Plexiglass – Ακρυλικά προϊόντα Αδιάβροχα υλικά

22 Στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, σε μία από τις μεγαλύτερες περιοχές της, την Gangnam District, από τον Ιούλιο του 2012 υψώνεται και μία τεράστια, διαφανής τσάντα, και κτήριο Simone Handbag Museum. Εκτίθενται περισσότερες από 300 τσάντες που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα μέχρι σήμερα. Και χωρίζονται σε δύο τμήματα: στον 20ό Αιώνα μέχρι τη Σύγχρονη Εποχή και στην Ιστορική Εποχή.

23 Simone Handbag Museum

24 Αθλητική τσάντα ή athletic bag Σακίδιο πλάτης ή backpack Baguette bag Bowling bag Τσάντα πουγκί ή bucket bag Βραδινό τσαντάκι ή clutch bag Duffel / mini duffel bag

25 Φάκελος ή envelope Foldover bag Hobo bags Τσάντα ταχυδρόμου ή messenger bag Satchel bag Τσάντα ώμου ή shoulder bag Frame bag Tote bag Doctor bag

26

27 Mouawad “1001 Nights Diamond Purse” - 2.900.000€ Hermes Birkin “Ginka Tanaka” - 1.500.000€ Chanel “Diamond Forever Classic” - 201.000€ Lana Marks “Cleopatra” - 193.000€ Louis Vuitton “Urban Satchel” - 115.000€ Hermes Birkin “Matte Crocodile” - 92.500€ Leiber “Precious Rose” - 71.000€

28

29 COACH COACH – ίδρυση το 1941 στην Νέα Υόρκη, ως μία οικογενειακή εταιρεία σε ειδίκευση στα υψηλής ποιότητας δερμάτινα είδη. Εδρεύει παγκοσμίως με πάνω από 1000 καταστήματα. GUCCI GUCCI – ίδρυση το 1921στην Φλωρεντία. Γνωστό σχέδιο του οίκου είναι η τσάντα «Jackie O» και η «Hobo». Το 1960 υιοθετήθηκε το λογότυπο με το διπλό G.

30 COACHGUCCI

31 PRADA PRADA – ίδρυση το 1913 στην Ιταλία. Ανάπτυξη μιας νεανικής εταιρείας, της Mui Mui. Με πασίγνωστο κατάστημα στην Galleria Vittorio Emanuele II. Louis Vuitton Louis Vuitton – ίδρυση το 1854 στο Παρίσι. Ξεκίνησε από την κατασκευή μπαούλων στην οικογενειακή κατοικία και σύμβολο της LV στο Asnières. Το λογότυπο LV είναι το πιο παραχαραγμένο σήμα στην ιστορία της μόδας.

32 PRADA LOUIS VUITTON

33 Louis Vuitton Louis Vuitton – Εορτασμός 160ης επετείου, με μια καινούρια καμπάνια που χαρακτηρίζει 6 σχεδιαστές, τον Christian Louboutin, τη Cindy Sherman, τον Frank Gehry, τον Karl Lagerfeld, τον Marc Newson και την Rei Kawakubo επανερμηνεύοντας το μονόγραμμα LV. James Jean James Jean - Η συνεργασία της τέχνης, νεαρός ζωγράφος το 2007 συνεργάστηκε με την Prada δημιουργώντας τοιχογραφίες για την εταιρεία μόδας, οι οποίες μεταφέρθηκαν και στην καμπάνια της.

34 Louis Vuitton James Jean for Prada

35 LAMAT LAMAT - μία Σερβική εταιρεία και οίκος μόδας, σε συνεργασία με την αρχιτέκτονα Ivana Damjanovic δημιούργησαν μια φουτουριστική και σύγχρονη σειρά “The Dark Bag Rises”. JE SUIS BELLE JE SUIS BELLE - ένα από τους κορυφαίους οίκους μόδας της Ουγγαρίας σε συνεργασία με την Gabriella Veszprémi ιδρυτή της Komod, δημιούργησαν μια συλλογή από τσάντες με τις καινοτόμες τεχνικές αλουμινίου σε καμβά.

36 LAMAT JE SUIS BELLE

37 Οι τάσεις της μόδας για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2016 είναι οι: Graceful – ρομαντική και ντελικάτη Monumental – μινιμαλισμός και αρχιτεκτονική Visceral – αθλητική και καινοτόμα Sartorial – μαξιμαλισμός και τέχνη

38 Η προσωπική μου έρευνα θα γίνει με βάση την ανάλυση της τσάντας ως ένα βασικό αξεσουάρ για την σύγχρονη γυναίκα, με κατεύθυνση την τάση Monumental με: Λέξεις κλειδιά γεωμετρία μινιμαλισμός φουτουρισμός Bauhaus

39 Γήινες αποχρώσεις του καφέ Άσπρο Γκρι Κίτρινο της ώχρας Μπρονζέ Γήινο κόκκινο

40 1. Τις πλισέ λεπτομέρειες σε ύφασμα 2. Τα δέρματα με υφή 3. Τα ανοίγματα με κορδόνι ή σχοινί 4. Μεταλλικά χερούλια με πλαίσιο 5. Αρχιτεκτονικές κατασκευές 6. Τα κλειδώματα με μεταλλικό γύρισμα 7. Τα επεκτάσιμα λουριά 8. Τα ημικυκλικά μεταλλικά χερούλιαΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣΚΛΕΙΔΙΑ

41

42

43 Προσχέδιο σε τρισδιάστατο Πρόγραμμα και υλοποίηση

44 Author: drs. Sigrid Ivo (M.A.) 500 years of bag design 2014 “The history and evolution of purses and handbags” (http://thehothandbag.com/. 15 Απριλίου 2014) “Fashion Is in the Bag “A History of Handbags” (http://www.randomhistory.com/2008/10/01_handbag.ht ml. 1/1/2008) “Types of bags – a complete list” 24 Απριλίου 2013 (http://www.hosewear.com/types-of-bags-a-complete- list/ ) Foster, Vanda. 1982. Bags and Purses. London, UK: B.T. Batsford, LTD. Steele, Valerie and Laird Borrelli. 1999. New York, NY: Rizzoli International Publications, Inc. Wilcox, Clair. 1999. Bags. London, UK: V&A Publications

45


Κατέβασμα ppt "ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ. Σκοπός της πτυχιακής μου εργασίας είναι να αναπτυχθεί η ιστορία της τσάντας από την πρώτη της εμφάνιση έως και."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google