Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 2012-13  Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ  SHREK (ΣΥΓΧΡΟΝΟ) ΛΑΓΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΤΗ ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΖΕΡΕΜΕΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 2012-13  Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ  SHREK (ΣΥΓΧΡΟΝΟ) ΛΑΓΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΤΗ ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΖΕΡΕΜΕΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 2012-13  Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ  SHREK (ΣΥΓΧΡΟΝΟ) ΛΑΓΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΤΗ ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΖΕΡΕΜΕΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΑΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

2 SHREK (Σύγχρονο) Ο Shrek ζει μόνος του και ευτυχισμένος. Η πολύτιμη όμως μοναξιά του θα γίνει κομμάτια όταν θα εισβάλουν στο σπίτι του ενοχλητικοί χαρακτήρες παραμυθιών, όλοι εξόριστοι από το βασίλειό τους από τον σκοτεινό άρχοντα Farquaad.

3 Αποφασισμένος ο Shrek να σώσει το σπίτι του θα κλείσει μια συμφωνία με τον Farquaad. Θα πρέπει να σώσει την Fiona, η οποία θα γίνει μέλλουσα νύφη του πρίγκιπα.

4 Στην αποστολή του θα τον συντροφεύει ένα έξυπνο γαϊδούρι, που θα έκανε τα πάντα για τον Shrek, εκτός από το να σταματήσει να μιλάει. Οι δύο ήρωες φτάνουν στον προορισμό τους και προς έκπληξη τους αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν ένα δράκο προκειμένου να πετύχουν αυτό για το οποίο είχαν επισκεφθεί το κάστρο.

5 Στη συνέχεια, αφού ξεφεύγουν από τον δράκο και σώζουν τη Fiona ξεκινούν το ταξίδι του γυρισμού. Όμως οι περιπέτειες που πέρασαν μαζί ο Shrek και η Fiona τους έκαναν να ερωτευτούν ο ένας τον άλλον.

6 Αποφασισμένος ο Shrek λίγο πριν γίνει ο γάμος της Fiona, εισβάλει στο τόπο της γαμήλιας τελετής και με ένα φιλί μεταμορφώνει τη Fiona σε τέρας. Τέλος τα δύο τέρατα παντρεύονται και ζουν ευτυχισμένα.

7 Η Πεντάμορφη Και Το Τέρας Ενας σχεδόν αποτυχημένος έμπορος ζει στην επαρχία με τον γιο του και τις τρεις κόρες του. Οι δύο μεγαλύτερες είναι η προσωποποίηση του κακού: εγωίστριες, υποκρίτριες και δόλιες. Εκμεταλλεύονται την τρίτη μικρότερη κόρη Πεντάμορφη και την υποχρεώνουν να τις υπηρετεί.

8 Μια μέρα, ενώ ο πατέρας έχει βγει για δουλειά χάνεται στον γυρισμό μέσα σε ένα δάσος. Εκεί βρίσκει ένα περίεργο κάστρο από το οποίο κόβει ένα τριαντάφυλλο για την Μπελ. Τότε εμφανίζεται μπροστά του ο ιδιοκτήτης του κάστρου, ένα τέρας, μισός άνθρωπος - μισός ζώο με μαγικές δυνάμεις.

9 Ζητά από τον έμπορο μια κόρη του, προκειμένου να του χαρίσει την ζωή. Η Μπελ θυσιάζεται για να σώσει τον πατέρα της και πηγαίνει στο κάστρο. Εκεί θα ανακαλύψει πως το τέρας δεν είναι τόσο κακό όσο δείχνει.

10 Αντιθέτως ανακαλύπτει ότι στην πραγματικότητα κρύβει μέσα του έναν πρίγκιπα. Λύνονται τα ξόρκια και το τέρας μεταμορφώνεται σε άνθρωπο. Έτσι ζουν για παντα μαζί & ευτυχισμένοι.

11 Χαρακτηρισμοί Ρόλων (Shrek) Shrek: Πράσινο, άσχημο τέρας το οποίο όμως ζει μια ανθρώπινη καθημερινότητα απομονωμένο από τον κόσμο των ανθρώπων. Για πρώτη φορά ένα τέρας παρουσιάζεται άκακο, ευαίσθητο, συναισθηματικό, με ηθικούς φραγμούς και καθόλου βίαιο συγκριτικά με την στερεοτυπική εικόνα που συνηθίζεται να δίνεται στα κλασικά παραμύθια

12 Γάιδαρος: Παρουσιάζεται με συναισθήματα, ιδιοτροπίες, επιθυμίες και απωθημένα, χαρακτηριστικά που δίνουν την εντύπωση στον ακροατή ότι ο ρόλος του ενσαρκώνεται από άνθρωπο. Είναι επίσης φλύαρος, ευάλωτος στον φόβο και πρόθυμος να βοηθήσει σε οτιδήποτε του ζητηθεί.

13 Πρίγκιπας: Άσχημος, κοντός σε αντίθεση με τους πρίγκιπες στα κλασσικά παραμύθια. Είναι επίσης άτολμος, δειλός καθώς αναθέτει στον Shrek την διάσωση της πριγκίπισσας του ανατρέποντας έτσι το συνηθισμένο τέλος των παραμυθιών χαρακτηριστικό του οποίου είναι η νικηφόρα επέμβαση του πρωταγωνιστή πρίγκιπα

14 Δράκος: Γένος θηλυκού ≠ κλασσική μορφή παραμυθιού, βίαιος μεν και μοχθηρός που στην συνέχεια ευαισθητοποιείται και γίνεται πιο ελκυστικός στα μάτια του ακροατή, επίσης είναι εκδηλωτικός και τρυφερός απέναντι στον γάιδαρο.

15 Φιόνα: Κάνει την μεγαλύτερη ανατροπή στην παράδοση των κλασσικών παραμυθιών. Έχει χιούμορ και δυναμισμό. Δρα αποφασιστικά και έχει άριστες πολεμικές ικανότητες Κύρια διαφορά της: Η μαγεία στην οποία υπόκειται, τροποποιεί την εμφάνιση της και για πρώτη φορά εμφανίζεται η πριγκίπισσα του παραμυθιού άσχημη με την μορφή τέρατος.

16 Χαρακτηρισμοί Ρόλων ( Η Πεντάμορφη Και Το Τέρας ) Πεντάμορφη: Καλοσυνάτη, απλή, με αγάπη για τον πατέρα της, πρόθυμη να θυσιαστεί για χάρη του κάτι που δείχνει την υπακοή στους κανόνες τις οικογένειας. Δίνει έμφαση στον εσωτερικό κόσμο των πραγμάτων και δεν κοιτάει την επιφάνεια.

17 Τέρας: Παρότι η όψη του τέρατος είναι μοχθηρή κατά βάθος το τέρας είναι στοργικό και φέρεται με αγάπη. Είναι επίσης συγκαταβατικό και πρόθυμο να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη και επιθυμία της καλεσμένης του. Αδελφές: Εγωκεντρικές, συμφεροντολόγες και φιλάργυρες. Αδιαφορούν τόσο για την κατάσταση του πατέρα τους όσο και για την μοίρα της αδελφής τους.

18 Πατέρας: Η αγάπη του για την τη πεντάμορφη είναι ανιδιοτελής, δεν την εγκαταλείπει. Εργατικός, ταλαιπωρημένος λόγω της οικονομικής του καταστροφής. Μάγισσα: Δευτερεύων χαρακτήρας, υπεύθυνη όμως για την πλειονότητα των γεγονότων στην ιστορία. Παρουσιάζεται γριά και άσχημη. Στην πραγματικότητα όμως είναι νέα και όμορφη

19 Συμπέρασμα: Και τα δύο παραμύθια κλείνουν αφήνοντας μας γλυκιά γεύση από αληθινή αγάπη που δεν επηρεάζεται από την εξωτερική εμφάνιση των πρωταγωνιστών. Έχουνε κοινό τέλος όπου παρατηρούμε τους ήρωες να μεταμορφώνονται στην μία περίπτωση από άνθρωπο σε τέρας και στην άλλη από τέρας σε άνθρωπο.

20 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 2012-13  Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ  SHREK (ΣΥΓΧΡΟΝΟ) ΛΑΓΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΤΗ ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΖΕΡΕΜΕΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google