Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μαλβίνα Αντωνίου.  Περιβάλλον (γενικά)  Λεξιλόγιο  Τι πρέπει να προσέξουμε πριν πετάξουμε τα ανακυκλώσιμα  Μόλυνση του περιβάλλοντος  Ρύπανση του.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μαλβίνα Αντωνίου.  Περιβάλλον (γενικά)  Λεξιλόγιο  Τι πρέπει να προσέξουμε πριν πετάξουμε τα ανακυκλώσιμα  Μόλυνση του περιβάλλοντος  Ρύπανση του."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μαλβίνα Αντωνίου

2  Περιβάλλον (γενικά)  Λεξιλόγιο  Τι πρέπει να προσέξουμε πριν πετάξουμε τα ανακυκλώσιμα  Μόλυνση του περιβάλλοντος  Ρύπανση του περιβάλλοντος  Ανακύκλωση  Απορρίμματα - Απόβλητα  12 απλές συμβουλές για τη σωτηρία του πλανήτη

3 1. Περιβάλλον: Όλος ο φυσικός κόσμος μέσα στον οποίο ζούμε. 2. Ανακύκληση: Η επαναφορά στην αρχική μορφή, η μετατροπή, η επαναχρησιμοποίηση της πύλης. 3. Ανακύκλωση: Η ανακύκληση ή Η διαρκής ανανέωση (αέρα, νερού κλπ) σε κλειστό χώρο. 4. Επαναχρησιμοποίηση: Αντί να πετάξουμε κάτι που δε χρειαζόμαστε στα σκουπίδια, προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να το ξαναχρησιμοποιήσουμε. 5. Απορρίμματα: Τα σκουπίδια. 6. Απορριμματοφόρο: Το όχημα που χρησιμοποιείται για τη συλλογή και απομάκρυνση των σκουπιδιών. 7. Ρύπανση: Δημιουργία χημικών ουσιών από τη χρήση ρυπογόνων πηγών.

4  Τι εννοούμε με τη λέξη περιβάλλον; Όταν λέμε τη λέξη περιβάλλον, εννοούμε το γύρω κόσμο, δηλαδή τη φύση ολόκληρη με την ξηρά, την ατμόσφαιρα, τη θάλασσα, τους ανθρώπους και τα έργα που έχουν φτιάξει.  Ο άνθρωπος είναι άμεσα εξαρτημένος από το περιβάλλον του.

5 Πριν πετάξουμε τα απορρίμματα μας καλό είναι να διαχωρίσουμε αυτά που ανακυκλώνονται. Όμως θα πρέπει να προσέξουμε τα εξής:  Να είναι άδειες από τροφές και υγρά.  Να τις ξεπλένουμε, αν χρειαστεί, ώστε να μην έχουν υπολείμματα τροφών, λάδια κ.λπ.  Να τσακίζουμε τις χαρτόκουτες και τα μεγάλα πλαστικά μπουκάλια για να μην πιάνουν πολύ χώρο.  Να ρίχνουμε χύμα τις συσκευασίες και όχι μέσα σε σφιχτοδεμένες σακούλες, για να βοηθάμε τη διαδικασία του διαχωρισμού στο εργοστάσιο ανακύκλωσης.  Να διαχωρίζουμε μόνοι μας τα υλικά, το χαρτί από το πλαστικό, τα πλαστικά καπάκια από τις γυάλινες και μεταλλικές συσκευασίες, κτλ.  Να συμπιέζουμε τα πλαστικά μπουκάλια, όταν μπορούμε, για να εξοικονομούμε χώρο.

6  Το περιβάλλον σταδιακά υποφέρει. Όλο και περισσότερα προβλήματα γεννιούνται ή γίνονται χειρότερα στο πέρασμα των χρόνων. Μερικά από αυτά είναι τα πιο κάτω:. Τρύπα του όζοντος. Ατμοσφαιρική ρύπανση. Ρύπανση των νερών. Απόβλητα.Καταστροφή των δασών

7  Τι είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος για την οποία ακούμε τόσο πολύ να μιλάνε όλοι; Είναι ο καπνός που βγαίνεις από τις καμινάδες των εργοστασίων ή των αυτοκινήτων; Είναι τα σκουπίδια που βλέπουμε πεταμένα κάτω; Είναι το βρώμικο νερό στα ρυάκια ή σε κάποιες παραλίες; Είναι όλα αυτά και πολλά περισσότερα. Είναι αυτά που τα βλέπουμε και πολλά ακόμη που δεν τα βλέπουμε και ίσως για αυτό να είναι και πιο επικίνδυνα.  Η ρύπανση υπάρχει είτε το ξέρουμε είτε όχι σε αυτά που τρώμε, που πίνουμε και που αναπνέουμε. Μας επηρεάζει χωρίς να το ξέρουμε, και βρίσκεται παντού. Ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη.  Για τη ρύπανση ευθυνόμαστε εμείς οι άνθρωποι με τις δραστηριότητες μας.

8  Τι είναι; Η ανακύκλωση είναι μια διαδικασία όπου τα απορριπτόμενα υλικά συλλέγονται, ταξινομούνται και μετατρέπονται σε πρώτη ύλη και στην συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή νέων προϊόντων. Πρέπει να σημειώσουμε ότι στην ανακύκλωση θα συμπεριλάβουμε και την κομποστοποίηση επειδή ουσιαστικά είναι μία διαδικασία που μετατρέπει τα βιοαποδομήσιμα απόβλητα σε ένα χρήσιμο προϊόν (κομπόστ).

9  Ως απορρίμματα ή απόβλητα ορίζονται υπολείμματα τροφών και αντικείμενα τα οποία έχουν παύσει να εξυπηρετούν τον σκοπό για τον οποίο έχουν κατασκευαστεί.  Για τη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και για την οικονομική αξιοποίηση των απορριμμάτων, εφαρμόζεται η ανακύκλωση.

10  1.Χρησιμοποιήστε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.  2.Αποφεύγετε τις συσκευασίες μιας χρήσης.  3.Χρησιμοποιήστε στα ψώνια σας μια πάνινη τσάντα αντί για πλαστική.  4.Προτιμάτε να αγοράζετε αναψυκτικά σε γυάλινα μπουκάλια.  5.Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικά που δεν περιέχουν φωσφορικά άλατα.  6.Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης: λεωφορεία, τρένα, ποδήλατα ή περπάτημα.  7.Μαζέψτε το νερό της βροχής σε κουβάδες και χρησιμοποιήστε το για το πότισμα των φυτών σας.  8.Μην αγοράζετε προϊόντα από ζώα ή φυτά που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.  9.Προτιμήστε το ντους από το μπάνιο στη μπανιέρα.  10.Μην ξεχνάτε να σβήνετε όσα φώτα δε σάς χρειάζονται.  11.Φυτέψτε ένα δέντρο.  12.Ανακυκλώστε τις εφημερίδες και τα περιοδικά.

11


Κατέβασμα ppt "Μαλβίνα Αντωνίου.  Περιβάλλον (γενικά)  Λεξιλόγιο  Τι πρέπει να προσέξουμε πριν πετάξουμε τα ανακυκλώσιμα  Μόλυνση του περιβάλλοντος  Ρύπανση του."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google