Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δημιουργία μικρών Βίντεο με το Windows Moviemaker.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δημιουργία μικρών Βίντεο με το Windows Moviemaker."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δημιουργία μικρών Βίντεο με το Windows Moviemaker

2 Λίγα λόγια για αρχή … Το Μovie Μaker είναι ένα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα στα Windows το οποίο μπορεί να έχει εφαρμογή στην τάξη. μπορεί να έχει εφαρμογή στην τάξη. Μπορείτε να αξιοποιήσετε βίντεο που έχετε ήδη, ή αρχεία βίντεο ή/και ήχου που «κατεβάζετε» από το internet, ή ακόμα και φωτογραφίες, για να δημιουργήσετε την δική σας «ταινία».

3 Τι θα χρειαστείτε Για να ξεκινήσετε την παραγωγή του δικού σας βίντεο θα χρειαστείτε τα εξής: Αρχεία βίντεο (σε format.wmv  συνήθως χωρίς να αποκλείονται άλλα) Αρχεία βίντεο (σε format.wmv  συνήθως χωρίς να αποκλείονται άλλα) Αρχεία εικόνας (jpeg, gif, png και άλλα) Αρχεία εικόνας (jpeg, gif, png και άλλα) Αρχεία ήχου (mp3, wav και άλλα  ) Αρχεία ήχου (mp3, wav και άλλα  )  Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα format βίντεο και ήχου, αφού υπάρχουν μετατροπείς για όλα. Τα αρχεία εικόνας μετατρέπονται με προγράμματα επεξεργασίας εικόνας (π.χ. Photoshop, Gimp, Corel).

4 Από πού θα ξεκινήσετε: Πρώτα θα βρείτε το αρχείο που σας ενδιαφέρει  Αν είναι αρχείο εικόνων (jpg, jpeg, jpe, gif, png, bmp κυρίως) δε χρειάζεται άλλη επεξεργασία.  Αν είναι μουσικό αρχείο σε format που υποστηρίζει το moviemaker (mp3, wav, aif, aiff, iifc, snd).  Αν είναι βίντεο και πάλι θα πρέπει να είναι σε format που υποστηρίζει το moviemaker (avi, mpg, wmv, mp2, mpeg κλπ), οπότε σίγουρα θα χρειαστείτε μετατροπέα  αν το έχετε κατεβάσει από το internet(το 95% είναι αρχεία flv).  Βλέπετε FLV to AVI Converter.

5 Φώτα, κάμερα, πάμε! Αφού «συμμαζέψατε» τα αρχεία σας είστε έτοιμοι να αρχίσετε. Ανοίγετε τον Movie Maker στην διαδρομή: Έναρξη-Προγράμματα-Windows Movie Maker ή από την συντόμευση στην οθόνη σας. Αυτό θα δείτε, λοιπόν: 1. Μπάρα εργασίας 2. Εργασίες 4. Οθόνη Αναπαραγωγής 5. Πίνακας Διάταξης/Λωρίδα Χρόνου 3. Συλλογές

6 1. Μπάρα Εργασίας Στη βασική μπάρα εργασίας δύο είναι τα μενού που σας ενδιαφέρουν: Το αρχικό μενού με τις γνωστές εντολές. Εδώ ενδιαφέρουν οι εντολές Capture Video: εισάγετε κατευθείαν από κάποια συσκευή και κυρίως Import from Collections: εισαγωγή από κάποιο αρχείο Το αρχικό μενού με τις γνωστές εντολές. Εδώ ενδιαφέρουν οι εντολές Capture Video: εισάγετε κατευθείαν από κάποια συσκευή και κυρίως Import from Collections: εισαγωγή από κάποιο αρχείο Το μενού Εργαλείων Ενδιαφέρουν οι επιλογές: Options:Ρυθμίσεις Video Effects: Εφέ πάνω στην εικόνα του βίντεο Video Transitions: Εφέ στην διαδοχή των εικόνων Titles and Credits: Προσθήκη Τίτλων και κειμένου Το μενού Εργαλείων Ενδιαφέρουν οι επιλογές: Options:Ρυθμίσεις Video Effects: Εφέ πάνω στην εικόνα του βίντεο Video Transitions: Εφέ στην διαδοχή των εικόνων Titles and Credits: Προσθήκη Τίτλων και κειμένου

7 Η επιλογή Options Οι ρυθμίσεις γίνονται στο μενού Advanced. Καθορίζουμε τη διάρκεια κάθε καρέ. Καθορίζουμε τη διάρκεια μετάβασης από το ένα καρέ στο άλλο. Καθορίζουμε το format της ταινίας (για την Ευρώπη Pal πάντα) Και το Aspect Ratio 4:3 για την οθόνη του υπολογιστή και 16:9 για wide screen. Καθορίζουμε το format της ταινίας (για την Ευρώπη Pal πάντα) Και το Aspect Ratio 4:3 για την οθόνη του υπολογιστή και 16:9 για wide screen.

8 2. Εργασίες Εδώ υπάρχουν πιο αναλυτικά οι βασικές εντολές που είδατε στην μπάρα εργασίας. 1.Εισαγωγή από συσκευή (κάμερα) 2.Εισαγωγή βίντεο 3.Εισαγωγή εικόνων 4.Εισαγωγή ήχου ή μουσικής 1.Εισαγωγή από συσκευή (κάμερα) 2.Εισαγωγή βίντεο 3.Εισαγωγή εικόνων 4.Εισαγωγή ήχου ή μουσικής 1.Εφέ βίντεο 2.Εφέ διαδοχής βίντεο 3.Δημιουργία τίτλων και κειμένου 4.Αυτόματη δημιουργία 1.Εφέ βίντεο 2.Εφέ διαδοχής βίντεο 3.Δημιουργία τίτλων και κειμένου 4.Αυτόματη δημιουργία Manual με συμβουλές για κάθε βήμα Αποθήκευση σε κάποιο format

9 3. Συλλογές Συλλογές είναι η ονομασία για τον φάκελο που περιέχει τα αρχεία (βίντεο/ήχος/εικόνας) που θέλετε να επεξεργαστείτε. 1.Μόλις ανοίξετε το μενού εμφανίζονται οι ρυθμίσεις για τα εφέ και πιο κάτω ο φάκελος με το αρχείο σας. Κάνετε κλικ. 2. Ανοίγει το αρχείο σας. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν έχετε εικόνες, θα εμφανιστούν. Αν έχετε βίντεο, μπορεί να ανοίξει ένα ενιαίο αρχείο ή το αρχείο σε frames (καρέ) όπως εδώ. 2. Ανοίγει το αρχείο σας. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν έχετε εικόνες, θα εμφανιστούν. Αν έχετε βίντεο, μπορεί να ανοίξει ένα ενιαίο αρχείο ή το αρχείο σε frames (καρέ) όπως εδώ. 3. Η εντολή λέει να σύρετε και να αφήσετε τα κλιπς στον πίνακα διάταξης της ταινίας.

10 4. Οθόνη Αναπαραγωγής Αν κάνετε κλικ σε οποιοδήποτε αρχείο έχετε βάλει στις Συλλογές, αναπαράγεται στην οθόνη. Ειδικά για αρχεία βίντεο μπορούμε να τα διασπάσουμε σε καρέ (frames) με το κουμπί Split. Έτσι το αρχικό βίντεο, το σπάμε σε δύο κομμάτια.

11 5. Πίνακας Διάταξης(Storyboard)/ Λωρίδα Χρόνου (Timeline) Για την επεξεργασία της «ταινίας» σας η μπάρα αυτή σας δίνει δύο επιλογές: Πίνακας διάταξης (storyboard) ή λωρίδα χρόνου (timeline)  Πίνακας Διάταξης: Βλέπετε τη σύνθεση σας σε κομμάτια»/clips  Λωρίδα Χρόνου: Βλέπετε μια συνεχή λωρίδα στην οποία μπορείτε να τριμμάρετε τα πάντα (εικόνες, βίντεο, πρόσθεση ήχου σε σύνθεση που δεν έχει δικό της ήχο). ή

12 Ο Πίνακας Διάταξης Εδώ μπαίνουν τα καρέ της ταινίας Εδώ μπαίνουν τα καρέ της ταινίας Εδώ μπαίνουν τα εφέ για τα video transitions Πάνω στα καρέ μπαίνουν τα video effects. Όταν έχουμε βάλει εφέ εμφανίζεται ένα αστεράκι μέσα στο καρέ.

13 Η Λωρίδα Χρόνου Βάζουμε τα καρέ ένα ή πολλά. Αν κάνουμε κλικ σε κάθε καρέ μπορούμε να αυξομειώσουμε τη διάρκειά τους. Βάζουμε ήχους για την ταινία μας. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν ένα βίντεο έχει ήδη ήχο, μπαίνει αυτόματα. Αν θέλουμε να βάλουμε καινούργιο ήχο, προστίθεται στο τέλος. Αυξομειώνει το μέγεθος προβολής της λωρίδας χρόνου Αναπαραγωγή Scrubbing: Γρήγορη αναπαραγωγή

14 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Α: Επεξεργασία βίντεο από YouTube  Παίρνετε ένα βίντεο που κατεβάσατε από το YouTube σε format flv. format flv.  Το μετατρέπετε σε wmv με το FLV to AVI Converter.  Ανοίγετε το MovieMaker και κάνετε Import Video για να το στείλετε στις Συλλογές.  Με drag and drop το τοποθετείτε στη γραμμή διάταξης. Πατάτε «Λωρίδα Χρόνου» και αφού κάνετε κλικ στο καρέ τραβάτε τις κόκκινες λαβές αυξομειώνοντας όσο χρειάζεστε.  Εισάγετε εφέ αν θέλετε.  Είστε έτοιμοι να εξάγετε την σύνθεση.

15 Εξαγωγή Σύνθεσης στον Υπολογιστή

16 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Β: Δημιουργία ταινίας από εικόνες με προσθήκη μουσικής  Ανοίγετε το MovieMaker και κάνετε Import Pictures για να στείλετε τις εικόνες στις Συλλογές.  Με drag and drop τις τοποθετείτε στη γραμμή διάταξης.  Εισάγετε εφέ αν θέλετε με drag and drop.  Εισάγετε transitions ανάμεσα στα καρέ των εικόνων με drag and drop.  Πατάτε «Λωρίδα Χρόνου» και αφού κάνετε κλικ στα καρέ τραβάτε τις κόκκινες λαβές αυξομειώνοντας όσο χρειάζεστε.

17  Πατάτε Import Audio or Music και κάνετε κλικ στο μουσικό κομμάτι που θέλετε για να το στείλετε στις Συλλογές.  Mε drag and drop εισάγετε το κομμάτι στο slot: Audio/Music.  Αυξομειώνετε το κομμάτι από την άκρη του audio strip, ώστε να διαρκεί όσο και οι εικόνες σας.  Είστε έτοιμοι να εξάγετε την σύνθεση.

18 Εισαγωγή Τίτλων ή Κειμένου Μπορείτε να προσωποποιήσετε την σύνθεσή σας με το Edit Movie στις Εργασίες. Επιλέγετε Make Titles or Credits. Το μενού που ανοίγει έχει τις ακόλουθες επιλογές: 1. Εισαγωγή Τίτλου στην αρχή της ταινίας 2. Εισαγωγή τίτλου πριν από συγκεκριμένο καρέ. 2. Εισαγωγή τίτλου πριν από συγκεκριμένο καρέ. 3. Εισαγωγή τίτλου πάνω σε συγκεκριμένο καρέ. 3. Εισαγωγή τίτλου πάνω σε συγκεκριμένο καρέ. 4. Εισαγωγή Τίτλου μετά από συγκεκριμένο καρέ. 4. Εισαγωγή Τίτλου μετά από συγκεκριμένο καρέ. 5. Εισαγωγή κειμένου στο τέλος της ταινίας. 5. Εισαγωγή κειμένου στο τέλος της ταινίας.

19 Πληκτρολογείτε το κείμενο του τίτλου Και κάνετε ότι αλλαγές θέλετε στην κίνηση του τίτλου και στα χρώματα. Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται αυτόματα στην οθόνη και στην Λωρίδα Χρόνου.

20 Το επόμενο βήμα Αν σας άρεσε αυτή η δημιουργία, το επόμενο –πολύ πιο επαγγελματικής ποιότητας- βήμα σας είναι η χρήση του Adobe Premiere. Adobe Premiere. Καλή Επιτυχία!!!


Κατέβασμα ppt "Δημιουργία μικρών Βίντεο με το Windows Moviemaker."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google