Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Σικελία είναι αυτόνομη περιοχή της Ιταλίας και το μεγαλύτερο νησί όλης της Μεσογείου, με έκταση 25.708 τ. χλμ. Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Παλέρμο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Σικελία είναι αυτόνομη περιοχή της Ιταλίας και το μεγαλύτερο νησί όλης της Μεσογείου, με έκταση 25.708 τ. χλμ. Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Παλέρμο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η Σικελία είναι αυτόνομη περιοχή της Ιταλίας και το μεγαλύτερο νησί όλης της Μεσογείου, με έκταση 25.708 τ. χλμ. Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Παλέρμο.

3 Έλληνες Κάτω Ιταλίας Γκρίκο Γρεκάνοι Γκρέκο

4 Η χερσόνησος Σαλέντο και Καλαβρίας θεωρούνται πως είναι οι εναπομείναντες πληθυσμοί των ελληνικών αποικιών της αρχαιότητας, της Μεγάλης Ελλάδας, και των κατόπιν Βυζαντινών κατοίκων της νότιας Ιταλίας. Σαλέντο Καλαβρία Κατά την περίοδο της Εικονομαχίας, δηλ. σε διάστημα 120 ετών, 50.000 μοναχοί κατέφυγαν στη Δύση και ιδιαίτερα στις δύο ελληνόφωνες περιοχές, την Καλαβρία και Σικελία. Οι μοναχοί αυτοί έγιναν φορείς μετάδοσης της ορθόδοξης παράδοσης, της ελληνικής γλώσσας και της κουλτούρας της Κωνσταντινούπολης.

5 Έλληνες άποικοι εγκαταστάθηκαν στα ανατολικά παράλια της Σικελίας και της Κάτω Ιταλίας, ιδρύοντας πολλές αποικίες, χαρίζοντας σε αυτό το ελληνικό τμήμα το όνομα Μεγάλη Ελλάδα. Η παρουσία ελληνικών φύλων στη νότια Ιταλία χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πριν, όταν και εγκαταστάθηκαν μετά από διαδοχικά κύματα μεταναστεύσεων, ξεκινώντας από τον αρχαιοελληνικό αποικισμό της νότιας Ιταλίας και Σικελίας τον 8 ο αιώνα π. Χ., έως και τις Βυζαντινές μετακινήσεις προς την Ιταλία ιδιαίτερα μετά την περίοδο των Οθωμανικών κατακτήσεων. Κατά τον Μεσαίωνα οι τοπικές ελληνικές κοινότητες απομονώθηκαν και διασκορπίστηκαν.

6 Η ελληνική γλώσσα παρέμεινε ζωντανή ακόμα και όταν αργότερα, ως επίσημη, καθιερώθηκε η λατινική. H ελληνική γλώσσα μέσω της Εκκλησίας θα συνδεθεί με το βυζαντινό τυπικό. Για αιώνες αυτά τα δύο στοιχεία θα σφραγίσουν το ελληνορθόδοξο παρελθόν της Ν. Ιταλίας, ιδιαίτερα μάλιστα αυτό της Καλαβρίας και Σικελίας.

7 Οι αρχικοί Έλληνες θαλασσοπόροι ήτανε έμποροι και ταξιδιωτικοί ερευνητές στο ίδιο πρόσωπο, αυτοί βρήκαν θαλάσσιους δρόμους ανίχνευσαν προσεχτικά τη χώρα και μετά τους ακολούθησε η ουσιαστική αποδημία, μετανάστευση. Πυθέας

8 Δωριείς Έλληνες, κυρίως από τα Μέγαρα, την Κόρινθο, τη Ρόδο και την Κρήτη, αποίκισαν τ o Νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, ενώ οι Έλληνες Ίωνες εγκαταστάθηκαν στα βορειοανατολικά. Δωριείς Έλληνες Έλληνες Ίωνες

9 Η απεικόνιση κυνηγετικών σκηνών στην τέχνη της αρχαιότητας ήταν πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Το πόσο διαδεδομένη ήταν και πόσο συχνά αναπαραγόταν το ίδιο κυνηγετικό θέμα σε είδη καθημερινής χρήσης, όπως αναθηματικές στήλες, αγάλματα κ. λπ. δείχνει τη μεγάλη του επιρροή και την εξάπλωση του κυνηγιού στην αρχαία Ελλάδα.

10 Και τέλος μερικές εικόνες για την τέχνη ( κτήρια, τοιχογραφίες κ. τ. λ ) της Σικελίας !!!

11 Αρχαία ελάφια μωσαϊκό πάτωμα

12 Πανοραμική άποψη τριών αρχαίων φρουρίων της πόλης Erice, Σικελία, Ιταλία

13 Ναός Βασίλισσα Της Χατσεπσούτ

14 Αρχαία σπίτια φιαγμένα από πέτρα

15


Κατέβασμα ppt "Η Σικελία είναι αυτόνομη περιοχή της Ιταλίας και το μεγαλύτερο νησί όλης της Μεσογείου, με έκταση 25.708 τ. χλμ. Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Παλέρμο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google