Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιστορία : Στα αρχαία χρόνια ΜΑΘΗΜΑ:Εισαγωγή στην πληροφορική ΟΝΟΜ/ΝΥΜΟ:Σερέτης ΝικόλαοςAEM:5542 1 η εργασία Β ΄ εξαμήνου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιστορία : Στα αρχαία χρόνια ΜΑΘΗΜΑ:Εισαγωγή στην πληροφορική ΟΝΟΜ/ΝΥΜΟ:Σερέτης ΝικόλαοςAEM:5542 1 η εργασία Β ΄ εξαμήνου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ιστορία : Στα αρχαία χρόνια ΜΑΘΗΜΑ:Εισαγωγή στην πληροφορική ΟΝΟΜ/ΝΥΜΟ:Σερέτης ΝικόλαοςAEM:5542 1 η εργασία Β ΄ εξαμήνου

2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 : Η τέχνη και η γραφή - Η μυκηναϊκή γραφή -Το φοινικικό αλφάβητο -Η ανάπτυξη των παραπάνω -Η χρησιμότητα και η εφαρμογή τους στη ζωή των ανθρώπων -Ανακεφαλαίωση -Συμπεράσματα

3 Η μυκηναϊκή γραφή -Αρχή οι Μυκήνες αλλά και σε άλλες πόλεις πριν την κάθοδο των Δωριέων. -Εμφάνιση των πρώτων έργων τέχνης.

4 Το φοινικικό αλφάβητο -Ονομασία αλφαβήτου,ταύτιση με το ελληνικό. -Παραλλαγές από Έλληνες πριν από την χρήση του.

5 Ανάπτυξη της μυκηναϊκής τέχνης -Από ξύλινα αγάλματα σε μεταλλικά. -Από μικροκατασκευές σε τεράστια οικοδομήματα.

6 Ανάπτυξη του φοινικικού αλφαβήτου -Με την προσθήκη φωνηέντων το φοινικικό αλφάβητο κατόρθωσε να επιβιώσει μέχρι σήμερα μέσα από όλα τα αλφάβητα.

7 Η χρήση της μυκηναϊκής τέχνης -Πάρα πολλά μουσεία κοσμούνται από εκατοντάδες αγγεία,που αποτελούν αντικείμενο μελέτης των επιστημόνων. -Εμφάνιση στοιχείων για τον τρόπο ζωής στην αρχαιότητα.

8 Η χρήση του φοινικικού αλφαβήτου -Ο λόγος της ύπαρξης όλων των υπόλοιπων αλφαβήτων. -Μετάδοση γνώσεων μέσα από τις καταγραφές σε αγγεία.

9 Ανακεφαλαίωση -Τόσο το φοινικικό αλφάβητο,όσο και η μυκηναϊκή τέχνη αποτέλεσαν σταθμούς στην ιστορία της αρχαιότητας. -Διέπρεψαν στο κλάδο τους και είναι η βάση για πολλά μετέπειτα γεγονότα.

10 Συμπεράσματα -Η γνώση τους θεωρείται πλέον απαραίτητη για την ανάπτυξη της τέχνης και της γραφής. -Η ανάπτυξη που είχαν με την πάροδο του χρόνου είναι αξιοσημείωτη.


Κατέβασμα ppt "Ιστορία : Στα αρχαία χρόνια ΜΑΘΗΜΑ:Εισαγωγή στην πληροφορική ΟΝΟΜ/ΝΥΜΟ:Σερέτης ΝικόλαοςAEM:5542 1 η εργασία Β ΄ εξαμήνου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google