Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πώς να θεραπεύσετε τη μέση σας Τσουπλή Αικατερίνη Φυσικοθεραπεύτρια Εξειδικευμένη στις εναλλακτικές θεραπείες ΜΑΙΟΣ 2015.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πώς να θεραπεύσετε τη μέση σας Τσουπλή Αικατερίνη Φυσικοθεραπεύτρια Εξειδικευμένη στις εναλλακτικές θεραπείες ΜΑΙΟΣ 2015."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πώς να θεραπεύσετε τη μέση σας Τσουπλή Αικατερίνη Φυσικοθεραπεύτρια Εξειδικευμένη στις εναλλακτικές θεραπείες ΜΑΙΟΣ 2015

2 Εισαγωγή Η οσφυαλγία, που προσβάλλει σχεδόν όλους μας σε κάποιο στάδιο της ζωής μας, είναι μια από τις πιο συνηθισμένες καταστάσεις,που βασανίζουν τον άνθρωπο. Ο πόνος στην οσφύ για τους περισσότερους παραμένει ένα μυστήριο. Συχνά αρχίζει χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς ιδιαίτερα φανερή αιτία. Εμφανίζεται στις απλές δραστηριότητες της καθημερινής ζωής μας.

3 Η ΣΣ στην περιοχή της μέσης αποτελείται από πέντε κόκκαλα τους σπονδύλους, που στηρίζονται ο ένας πάνω στον άλλο. Κάθε σπόνδυλος αποτελείται από το σώμα ενώ διαχωρίζονται από τους μεσοσπονδύλιους δίσκους. Κάθε άρθρωση συγκρατείται από μαλακούς ιστούς, τον θύλακα. Στο κάτω τμήμα της ΣΣ ορισμένα νεύρα συνενώνονται και έτσι σχηματίζουν το αριστερό και δεξιό ισχιακό νεύρο. Η οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης

4 Που είναι αισθητός ο πόνος; Ο πόνος μπορεί να μεταβάλλεται με τη κίνηση ή με τη θέση που παίρνουμε, μπορεί να αλλάζει η ένταση ή η θέση του.

5 Η οσφυϊκή λόρδωση είναι φυσικό χαρακτηριστικό της σπονδυλικής στήλης σε όλα τα άτομα. Φυσική στάση του σώματος

6 Συνήθη αίτια οσφυαλγίας 1. Από κακή στάση μετά από πολύωρο κάθισμα.

7 Μαξιλαράκι οσφύος Όταν η εργασία σας επιβάλλει να κάθεστε ώρα, πρέπει να σηκώνεστε συχνά, ώστε να προλαμβάνετε την εμφάνιση πόνου. Όταν εργάζεστε σκυμμένοι, η αλλαγή της θέσης αυτής είναι απαραίτητη για την πρόληψη πόνου. Σταθείτε όρθιοι και τεντωθείτε προς τα πίσω.

8 2. Από σήκωμα βαριών αντικειμένων

9 3. Κακή στάση σώματος στην όρθια θέση

10 ΖΩΝΕΣ ΟΣΦΥΟΣ Δημιουργία ενός σχετικά συμπαγή κυλίνδρου Πολλοί τύποι ζωνών. Να μην εμποδίζεται η αναπνευστική κίνηση. Να συνοδεύονται με πρόγραμμα ασκήσεων κοιλιακών και ραχιαίων.

11 Ελάττωση βάρους-Διατροφή Στα υπέρβαρα άτομα θα βοηθούσε σημαντικά και η μείωση σωματικού βά- ρους, η οποία προκαλεί άμεση ανακούφιση από τους πόνους.

12 Συνηθισμένα φάρμακα και λύσεις Φάρμακα (αναλγητικά). Ανάπαυση στο κρεβάτι. Χειροπρακτική και οστεοπαθητική. Φυσικοθεραπεία. Ωτοβελονισμός.

13 Ωτοθεραπεία Ο ωτοβελονισμός είναι μια ιατρική μέθοδος που χρησιμοποιεί το πτερύγιο του αυτιού με διαγνωστικό και θεραπευτικό σκοπό. Αρχικά η πρώτη εμφάνιση του ωτοβελονισμού γεννιέται την περίοδο του 50΄από τον Γάλλο P.Nogier.

14 Βασικές αρχές ωτοβελονισμού Ερεθισμός στις ωτικές ζώνες μπορεί να γίνει με: ηλεκτρικές συσκευές ημιμόνιμες βελόνες σπόρια (vacaria) σφαιρίδια μαγνήτες laser

15 Στην ωτοδιαγνωστική χρησιμοποιούμε τα εξής βήματα : επισκόπηση (με το μάτι) ηλεκτρική ανίχνευση (Pointer exel II) ψηλάφηση (palper)

16 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΜΙΜΟΝΙΜΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ

17 Σημεία ωτοβελονισμού στην οσφυαλγία. Στην οσφϋαλγία χρησιμοποιούμε λειτουργικά σημεία Α΄ επιπέδου. Σεν Μεν είναι αναλγητικό αντιφλεγμονώδες, μυοχαλαρωτικό και σημείο με ρυθμιστική δράση. ZERO μας ανοίγει το κύκλωμα στην αρχή και το χρησιμοποιούμε και στο τέλος για να κλείσουμε το κύκλωμα.

18 Θάλαμος είναι το λειτουργικό σημείο Β΄ επιπέδου και έχει σχέση με την αναλγησία και τον έντονο πόνο. EAR APEX έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Πάνω από το φύμα του Δαρβίνου ψάχνουμε για νευροανταλακλαστικά σημεία μορφασμού. Κάτω από το τριγωνικό βοθρείο ψάχνουμε για ριζικό πόνο.

19 Μυοχαλαρωτικά σημεία είναι τα : master cerbal. master sensorial. σεροτονίνη. σημείο αυτόνομου συμπαθητικού συστήματος. άγχος 2 JEROM

20 Μαστοειδή επιφάνεια Μυϊκά σημεία στην μαστοειδή επιφάνεια βάζουμε στο άνω τμήμα που αντιστοιχεί στην οσφϋική περιοχή. Σε μια κεντρική οσφϋαλγία πάμε πάντα στο δυνατό χέρι του ασθενή και χρησιμοποιούμε αντίστοιχα σε δεξιόχειρα το δεξί αυτί. Όταν είναι αριστερά ή δεξιά προσδιορισμένος πάμε στην αντίστοιχη πλευρά. Σε ψυχοσωματικά θέματα στην δεξιόχειρα πάμε στο αριστερό αυτί μας λόγου χρονιαίου προβλήματος, υπάρχει άνχος στρες στην σεροτονίνη και τα σημεία άγχους.

21 Ολιστική Προσέγγιση τα συναισθήματα προκαλούν ασθένειες οσφυαλγία δείχνει ένταση στο 2ο τσάκρα υποκρίνομαι και έχω φόβο για τα χρήματα και το μέλλον, φοβάμαι να κάνω το βήμα μπροστά στη ζωή Θεραπευτικός οραματισμός

22 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ  Πολλοί τρόποι στην αποκατάσταση του πόνου της οσφυικής μοίρας.  Συνιστάται η σωστή στάση του σώματος με καθημερινές ασκήσεις.  Χειρουργική αντιμετώπιση σε σημαντική μηχανική βλάβη.

23 Ευχαριστώ για την προσοχή σας!!!


Κατέβασμα ppt "Πώς να θεραπεύσετε τη μέση σας Τσουπλή Αικατερίνη Φυσικοθεραπεύτρια Εξειδικευμένη στις εναλλακτικές θεραπείες ΜΑΙΟΣ 2015."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google