Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 30 ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ 1.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΕΦΑΛΑΙΟ 30 ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ 1."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 30 ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ 1

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι νοσηλευτές δημόσιας υγείας πρέπει να παρέχουν ηγεσία για την αντιμετώπιση ανερχόμενων ζητημάτων υγείας. Να συμμετάσχουν στη δημιουργία ενός υγιούς κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντος. Να αναπτύξουν τους αναγκαίους πόρους για την αντιμετώπιση θεμάτων υγείας του πληθυσμού. Να μειώσουν τις ανισότητες υγείας σε υποομάδες μέσα σε κοινότητες. Να είναι ενημερωμένοι για τις τάσεις υγείας, ώστε να έχουν την δυνατότητα να ερμηνεύσουν τις επιπτώσεις στην υγεία, και να παρεμβαίνουν καλύτερα, για την βελτίωση της υγείας των κοινοτήτων. 2

3 ΤΑΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ 21 Ο ΑΙΩΝΑ 3 Μείωση των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας. Αντιμετώπιση των ανισοτήτων υγείας μεταξύ των φυλών. Δυσκολία παροχής εξειδικευμένης φροντίδα των πληθυσμών που ζουν σε αγροτικές περιοχές με αποτέλεσμα όξυνση των ανισοτήτων. Οι συνοριακές κοινότητες( αραιοκατοικημένες και απομονωμένες περιοχές των ΗΠΑ) στερούνται νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα να επιδεινώσουν τις ανισότητες στην παροχή υπηρεσιών.

4 ΘΕΜΑΤΑ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ 4 Στα επόμενα 3-5 χρόνια, οι ασθένειες και οι τραυματισμοί που θα σχετίζονται με συμπεριφορές στον τρόπο ζωής θα απαιτούν από τους νοσηλευτές δημοσίας υγείας να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά προγράμματα προαγωγής της υγείας. Παρεμβάσεις πρόληψης των ασθενειών για να ωθήσουν τα άτομα στην επιλογή συμπεριφορών μείωσης του κινδύνου.

5 ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ 5 Η εκπαίδευση του κοινού σχετικά με την βέλτιστη ανοσοποίηση και διαχείριση των φαρμάκων είναι ένα θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν. Να εντοπίζουν τις ομάδες υψηλού κινδύνου, τα μέλη των οποίων δεν παίρνουν τους συνιστάμενους εμβολιασμούς ή τα φάρμακά τους. Να συμμετέχουν στην έρευνα και να χρησιμοποιούν τεκμηριωμένες πρακτικές που θα βοηθήσουν τα άτομα να πετύχουν το μέγιστο όφελος από τη χρήση των φαρμάκων τους.

6 ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ 6 Η πρόληψη κατάχρησης αντιβιοτικών, είναι σημαντική για την πρόληψη της ανάπτυξης των νέων ανθεκτικών στα αντιβιοτικά ασθενειών. Η επίδραση των νέων φαρμάκων. Η χρήση των αντιρρετροικών φαρμάκων σε θετικές για ΗΙV έγκυες γυναίκες έχει μειώσει 67%τον κίνδυνο περιγεννητικης μετάδοσης του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας τύπου 1. Το κόστος των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, αποτελεί οικονομικό και πολιτικό ζήτημα.

7 ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ 7 Η πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας στο άμεσο μέλλον εξαιτίας των ανισοτήτων στην ασφαλιστική κάλυψη. Οι νοσηλευτές δημόσιας υγείας πρέπει να καταλάβουν και να συνηγορήσουν, προκειμένου να ενημερώσουν και να βοηθήσουν τους πολίτες να επωφεληθούν από τις εναλλακτικές επιλογές κάλυψης. Να αναμειγνύονται με τις προσπάθειες της κοινότητας για την επίλυση εμποδίων στην υγειονομική περίθαλψη.

8 8 Συναντήσεις στο δημαρχείο, της εβδομάδας κάλυψης ανασφάλιστων, ξεκίνησε το 2003, για να φέρει σε επαφή ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων, να συζητήσει τις τάσεις που απειλούν να αυξήσουν τον αριθμό των Αμερικανών χωρίς ιατρική κάλυψη, καθώς και προτάσεις για να επεκτείνουν την κάλυψη, να κάνουν την υγειονομική περίθαλψη προσιτή, και να βελτιώσουν την ποιότητά της.

9 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ 9 Η κατανόηση των περιβαλλοντικών παραγόντων και συνθηκών για την υγεία, σημειώθηκαν σε συνεργατικό κλίμα μεταξύ των ερευνητών, πολιτικών και των ομάδων υποστήριξης. Η προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί μια συνολική προσέγγιση.

10 ΓΕΝΕΤΙΚΗ 10 Είναι συνδεδεμένη ανέκαθεν με την δημόσια υγεία. Οι γενετικές διαγνωστικές δοκιμές και οι έγκαιρες παρεμβάσεις είχαν ως αποτέλεσμα τον έγκαιρο εντοπισμό των διαταραχών π. χ ΡΚU και την πρόληψη της νοητικής καθυστέρησης. Μέλη νομοθετικών οργάνων σε όλη την χώρα ανταποκρίνονται σε γενετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες. π. χ κατεψυγμένα έμβρυα, εμβρυακές έρευνες. Θέματα πολιτικής που ενδιαφέρουν την Ένωση Πολιτειακών και εδαφικών Αξιωματούχων Υγείας περιλαμβάνουν: κλωνοποίηση ζώων ή ανθρώπων και την ανίχνευση του DNA των σεξουαλικών και βίαιων επιθέσεων.

11 ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 11 Οι νοσηλευτές δημόσιας υγείας είναι ενεργοί στην ανάπτυξη πολιτικής για την υγεία σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους. Εκλέγονται σε τοπικά, πολιτικά και εθνικά γραφεία που μπορούν να συνεισφέρουν. Συμμετέχουν σε επιτροπές πολιτικής δράσης. Στόχος τους είναι η αύξηση της καθολικής πρόσβασης στην περίθαλψη.

12 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ 12 ΜΕΛΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: αναφέρεται στη γνώση του πώς να σκεφτείς για το μέλλον, προκειμένου να το βελτιώσεις. Μπορεί να βοηθήσει τη νοσηλευτική δημόσιας υγείας να προβλέψει τις προτιμώμενες, δυνατές και πιθανές μελλοντικές συνθήκες για να προετοιμαστούν γι’ αυτές. Χρησιμοποιείται στην ιατρική περίθαλψη, στις γενικές επιχειρήσεις και τη βιομηχανία. Είναι ένας τρόπος σκέψης και εξέτασης εναλλακτικών λύσεων που θα ωφελήσουν τους νοσηλευτές δημόσιας υγείας.

13 ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕΝΑΡΙΩΝ 13 4 μέθοδοι για τον μελλοντισμό περιγράφονται από την Cornish: Δημοσκοπήσεις Παιχνίδια Μοντελοποίηση Προσομοίωση Οραματισμός

14 ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 14 Αφορά την διερεύνηση των απόψεων. Είναι μια κοινή στρατηγική που επιτρέπει σε ένα πρόσωπο ή φορέα να λάβει πολλές απόψεις, αυξάνοντας έτσι το απόθεμα των πιθανών λύσεων. Η διαβούλευση είναι ένας δημοφιλής τρόπος που εξυπηρετεί έναν οργανισμό να εργαστεί με χρόνους μετάβασης.

15 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 15 Περιλαμβάνουν κινητοποίηση των βασικών φυσικών προσώπων στο να εργαστούν με πνευματικές ασκήσεις σχεδιασμένες για να απεικονίσουν πιθανές εκδηλώσεις της πραγματικής ζωής. Χρησιμοποιείται στο στρατό για να προετοιμαστούν για εναλλακτικά σενάρια σε ένα πεδίο μάχης. Έχουν διεξαχθεί με μαθητές γυμνασίου για να εξομοιωθούν οι εργασίες του ΟΗΕ. Η Εξομοίωση είναι η χρήση ενός μοντέλου, ώστε να αντιπροσωπεύει κάτι άλλο.

16 ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗ 16 Μοντελοποίηση υπολογιστή μέσω Geographic Information Systems (CISs). Ολοένα και πιο χρήσιμη στην παρατήρηση των τάσεων σε ασθένειες και στα διάφορα χαρακτηριστικά του πληθυσμού που σχετίζονται με την κατανόηση τής κατανομής τους σε πληθυσμούς.

17 ΕΞΟΜΕΙΩΣΗ 17 Είναι η χρήση ενός μοντέλου, ώστε να αντιπροσωπεύει κάτι άλλο. Τα μοντέλα αυτά μπορούν να είναι πολυδιάστατα, όπως πολλαπλές σχέσεις κοινότητας που απεικονίζονται με Tinkertoy εξαρτήματα ή ένα εννοιολογικό χάρτη που αποτελείται από διάφορες αντιλήψεις της λέξης « σχέση» που έχουμε στο μυαλό μας.

18 ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ 18 Περιγράφεται από την Cornish. Συνεπάγεται η συμμετοχή των νοσηλευτών δημόσιας υγείας στην αλλαγή των απόψεων τους για το μέλλον, και στην συνέχεια την δημιουργία ενός οράματος. Μια διαδικασία που σχεδιάστηκε από τους Bezold, Halperin & Eng που είναι παράλληλη με την διαδικασία στρατηγικού σχεδιασμού περιλαμβάνει 5 στάδια στην οικοδόμηση ενός οράματος.

19 ΣΤΑΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ 19 1)Την ταυτοποίηση των προβλημάτων. 2)Των προσδιορισμό των επιτυχιών του παρελθόντος. 3)Τον προσδιορισμό των επιθυμιών για το μέλλον. 4.)Τον προσδιορισμό μετρήσιμων στόχων. 5)Τον προσδιορισμό των μέσων για την επίτευξη.

20 ΕΠΙΠΕΔΑ ΗΓΕΣΙΑΣ 20 1 ο ΕΠΙΠΕΔΟ: περιλαμβάνει την ανάπτυξη προσωπικής ηγεσίας. Απαιτεί την δέσμευση στη κοινωνική δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και την πολιτική διαδικασία, τις καλά ανεπτυγμένες δεξιότητες λήψης αποφάσεων και την ικανότητα να εξισορροπηθεί η επαγγελματική και η ιδιωτική ζωή. 2 ο ΕΠΙΠΕΔΟ: η ηγεσία ομάδων απαιτεί δεξιότητες για την δημιουργία και την διατήρηση ομάδων καθώς και την αύξηση της αποτελεσματικότητας τους.

21 21 3 ο ΕΠΙΠΕΔΟ: Η « ηγεσία οργανισμού», απαιτεί ο ηγέτης νοσηλευτής δημόσιας υγείας να αναπτύξει νέα μοντέλα πρακτικής, να συμμετάσχει σε συνασπισμούς υγείας της κοινότητας, να αλληλοεπιδρά με τις πρωτοβουλίες ιδιωτικοποίησης για να διασφαλίσει ότι ανάγκες υγείας του πληθυσμού ικανοποιούνται, να μοιραστεί την εξουσία μέσω της αποκέντρωσης των ευθυνών, να αναθεωρήσει τις αξίες που ενσωματώνουν μεταβαλλόμενες κοινωνικές και πολιτισμικές τάσεις και να υποστηρίξει νέες πολιτικές δομές μεταξύ των ιδιωτικών, μη κερδοσκοπικών και πολλαπλών άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών.

22 22 Η ηγεσία στο επίπεδο της κοινότητας: απαιτεί την κατανόηση της φύσης των κοινοτήτων από πολλές προοπτικές της δομής, της λειτουργίας και της διαδικασίας. Σε αυτό το επίπεδο περιλαμβάνει: την προαγωγή της συνηγορίας των μέσων ενημέρωσης, την ενημέρωση της κοινότητας για βιολογικές απειλές συνδέοντας προγράμματα για την επιτυχία του μέγιστου οφέλους του συστήματος, την οικοδόμηση ενός συνασπισμού.

23 ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 23 Το πλαίσιο για το Turning Point Program περιλαμβάνει 4 βασικές συνιστώσες που είναι κλασικές για την βελτίωση της ποιότητας και προσαρμοσμένες στις δημόσιες υπηρεσίες:  Το πλαίσιο επιδόσεων: αντικειμενικά πρότυπα που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση των επιδόσεων ενός οργανισμού( π. χ το 80% όλων των πελατών θα αξιολογεί την υπηρεσία του κέντρου υγείας ως «καλή» ή «εξαιρετική».  Τα μέτρα επιδόσεων: ποσοτικά μέτρα των δυνατοτήτων, των διαδικασιών ή των αποτελεσμάτων σχετικά με την αξιολόγηση ενός δείκτη επιδόσεων (π. χ ο αριθμός των εκπαιδευμένων προϊστάμενων νοσηλευτών).

24 24 Η αναφορά των δεδομένων: περιλαμβάνει την τεκμηρίωση και την υποβολή εκθέσεων προόδου στην τήρηση των προτύπων, στόχων και το μοίρασμα των πληροφοριών αυτών μέσω ανατροφοδότησης (π. χ τριμηνιαίες εκθέσεις ελέγχου που να περιλαμβάνουν μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των τομέων που χρειάζονται βελτίωση).

25 25 Η βελτίωση της ποιότητας προϋποθέτει: τη θέσπιση ενός προγράμματος ή μιας διαδικασίας για να διαχειριστεί την αλλαγή και να επιτύχει τη βελτίωση της ποιότητας των πολιτικών δημόσιας υγείας, των προγραμμάτων ή των υποδομών που βασίζονται σε πρότυπα επιδόσεων, μετρήσεις και εκθέσεις (π. χ με τη συμμετοχή των εργαζομένων υγείας της κοινότητας στο DOT για τη μείωση της συχνότητας εμφάνισης της ανθεκτικής στα φάρμακα φυματίωσης).

26 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ 26 Οι αρμοδιότητες για την παροχή ουσιαστικών υπηρεσιών δημόσιας υγείας αναπτύχθηκαν από το συμβούλιο για τη σύνδεση μεταξύ του ακαδημαϊκού κόσμου και της πρακτικής δημόσιας υγείας. Για να προσδιορίσουν τις δεξιότητες, τις συμπεριφορές και τις γνώσεις που είναι απαραίτητες για την αποτελεσματική πρακτική δημόσιας υγείας. Υπάρχουν 8 ικανότητες που θεωρούνται κρίσιμες. Το τετραπλό συμβούλιο του οργανισμού δημόσιας υγείας (2004) έχει σταθεροποιήσει αυτές τις δεξιότητες για το νοσηλευτή δημόσιας υγείας γενικού περιεχομένου/του προσωπικού και του διαχειριστή/νοσηλευτή υγείας της κοινότητας/συμβούλου/ειδικού προγράμματος/εκτελεστικής εξουσίας.

27 27 Η ικανότητα στον τομέα της πληροφορικής θα αποτελέσει χρήσιμο οδηγό για τον μελλοντικό προγραμματισμό και την παροχή υπηρεσιών από νοσηλευτές δημόσιας υγείας. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: ορίζεται ως η συστηματική εφαρμογή της ενημέρωσης και της επιστήμης των υπολογιστών και της τεχνολογίας για τη πρακτική δημόσιας υγείας, την έρευνα και τη μάθηση.

28 ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 28 Είναι εκείνες που σχετίζονται με: α) Τη χρήση πληροφοριών για την πρακτική δημόσιας υγείας. β)Τη χρήση της πληροφορικής για την αύξηση της ατομικής αποτελεσματικότητας κάθε ατόμου ως επαγγελματία δημόσιας υγείας. γ)Τη διαχείριση των έργων πληροφορικής για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας επιχείρησης για την υγεία.

29 29 Για κάθε ικανότητα προτείνονται επίπεδα εμπειρογνωμοσύνης για τρία επαγγελματικά τμήματα του εργατικού δυναμικού: την πρώτη γραμμή του προσωπικού, το ανώτερο επίπεδο τεχνικού προσωπικού και το προσωπικό εποπτείας και διαχείρισης. Οι ικανότητες της πληροφορικής παρέχουν ένα χρήσιμο εργαλείο για την εκπαίδευση, το σχεδιασμό συστημάτων και τους νέους διδακτικούς πόρους για τους νοσηλευτές δημόσιας υγείας.

30 ΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ 30 Μία έρευνα έδειξε ότι: υπάρχει ένα ταχύτητα γηρασκόμενο εργατικό δυναμικό δημόσιας υγείας και ελαχιστοποιημένο προσωπικό εργασίας. Οι Carrol & Moss(2002) βρήκαν ότι η αναλογία των εργατών δημόσιας υγείας στην πολιτεία προς τον πληθυσμό, έπεσε από 219 σε κάθε 100000 το 1980 σε 158 σε κάθε 100000 το 2000. Η μέση ηλικία όλων των εργαζομένων πολιτειακών οργανισμών δημόσιας υγείας είναι 44 χρόνια σε σύγκριση με τη μέση ηλικία των Αμερικανών εργατών στα 40. Σε μέσο ορό περίπου το 24% του εργατικού δυναμικού δημόσιας υγείας κάθε πολιτείας χρήζει συνταξιοδότησης σε σύγκριση με το 21% όλων των εργαζομένων της πολιτείας.

31 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 31 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ: αναφέρεται στην ενίσχυση της ικανότητας του συστήματος υγείας ή του οργανισμού, στην ανάπτυξη, στην υλοποίηση και στην υποστήριξη των πρωτοβουλιών προαγωγής υγείας και τέλος στις αλλαγές στην υγεία. Ενισχύει ικανότητες επίλυσης προβλημάτων. Είναι μια πολύπλοκη και δυναμική διαδικασία Απαιτεί συνεκτική ηγεσία Ένα κέντρο πόρων με συναφή εμπειρογνωμοσύνη Προσαρμοστικότητα στην αλλαγή περιβαλλόντων Συνεργάτες που έχουν σκοπό να δώσουν χρόνο και πόρους στο έργο.

32 ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΒΑΣΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ 32 Οι νοσηλευτές δημόσιας υγείας πρέπει να χρησιμοποιούν παρεμβάσεις που έχουν μια ερευνητική βάση. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΒΑΣΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ: είναι μια διαδικασία χρήσης στοιχείων που οδηγεί στην πρακτική και στην λήψη κλινικών αποφάσεων. Είναι κομμάτι της διαχείρισης αποτελεσμάτων και της εφαρμογής των διαθέσιμων στοιχείων έρευνας.

33 33 Η δημόσια υγεία βάσει στοιχείων περιλαμβάνει: Την ανάπτυξη Την υλοποίηση Και την αξιολόγηση των αποτελεσματικών προγραμμάτων και των πολιτικών στη νοσηλευτική δημόσιας υγείας μέσω της εφαρμογής των αρχών της επιστημονικής λογικής συμπεριλαμβανομένων συστηματικών χρήσεων, συστημάτων δεδομένων και πληροφοριών καθώς και κατάλληλων μοντέλων σχεδιασμού προγραμμάτων.

34 ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ 34 Η διαδικασία βέλτιστης πρακτικής περιλαμβάνει τη συστηματική συγκέντρωση και ανάλυση πληροφοριών έτσι ώστε μόνο οι πιο ακριβείς και ολοκληρωμένες γνώσεις να μπορούν να ενσωματώνονται στον επανασχεδιασμό της διαδικασίας φροντίδας υγείας. Στην δημόσια υγεία η Πρωτοβουλία Βέλτιστων Πρακτικών, μια ηλεκτρονική εφημερίδα ξεκίνησε το 2002 από τον Βοηθό γραμματέα της Υγείας, του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών και ο σκοπός της ήταν να καταγράψει τις βέλτιστες πρακτικές στην δημόσια υγεία από όλη την χώρα.

35 ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ Η ΔΙΑΔΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ 35  Οι μελέτες της μεταφραστικής ή δια δοτικής έρευνας έχουν αναγνωρίσει αρκετές βασικές στρατηγικές που είναι χρήσιμες για την προαγωγή της υλοποίησης των ευρημάτων της έρευνας από τους νοσηλευτές δημόσιας υγείας. Περιλαμβάνουν:  Ενεργές αντί παθητικές προσεγγίσεις διάδοσης.  Εκπαιδευτικές προβολές και στρατηγικές υπενθυμίσεων.  Πολύπλευρες παρεμβάσεις που βασίζονται στην αξιολόγηση πιθανών φραγμών.

36 ΣΧΟΛΙΑ ΟΜΑΔΩΝ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 36 Δύο κύριες πηγές που παρέχουν σχόλια ειδικών για τις παρεμβάσεις δημόσιας υγείας είναι:  Ο οδηγός της κοινότητας για τις προληπτικές υπηρεσίες: συνοψίζει τι είναι γνωστό για την αποτελεσματικότητα, την οικονομική αποδοτικότητα, την επιτευξιμότητα των παρεμβάσεων, την προώθηση της υγείας της κοινότητας και την πρόληψη ασθενειών.  Ο οδηγός στις κλινικές προληπτικές υπηρεσίες: απευθύνεται σε κλινικούς πρώτης φροντίδας: νοσηλευτές, φυσικούς βοηθούς και άλλους επαγγελματίες υγείας. Παρέχει προτάσεις για κλινική πρακτική που σχετίζεται με προγνωστικούς ΄ελέγχους συμβουλευτικές παρεμβάσεις κ.τ.λ. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν ασυμπτωματικά άτομα ΄όλων των ηλικιακών ομάδων και κατηγοριών κινδύνου.

37 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ 37


Κατέβασμα ppt "ΚΕΦΑΛΑΙΟ 30 ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ 1."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google