Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΘΗΜΑ 9. ΒΑΣΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΑΛΟ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΘΗΜΑ 9. ΒΑΣΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΑΛΟ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΘΗΜΑ 9

2 ΒΑΣΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΑΛΟ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ. ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ. ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΠΕΙΡΑΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΥΧΝΑ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΜΑΛΛΙΑ: ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΕΤΑΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΑ. ΝΥΧΙΑ: ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΧΙΩΝ ΚΑΙ ΞΗΡΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΔΙΩΝ. ΕΑΝ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΜΕ­ΝΟ, ΤΟ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΕΙ. ΔΕΡΜΑ: ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΣΜΗΓΜΑ ΣΕ ΛΙΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΚΝΕΪΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΚΑΚΗ ΤΟ ΩΡΙΜΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ, ΤΟ ΤΟΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΛΥΝΕΙ.

3 ΟΡΕΓΚΑΝΟ (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΦΕΙΔΩΛΩΣ). ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ. ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ, ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ ΘΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΟΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΣΕ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ. ΝΥΧΙΑ: ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΦΩΤΕΙΝΟΤΕΡΑ.

4 ΠΑΛΜΑΡΟΖΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ. Ο ΜΟΝΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΙ ΣΤΟ ΓΡΑΣΙΔΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΥΤΑ. ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ, ΟΥΤΕ ΑΠΩΘΗΤΙΚΟ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΕΙ ΤΑ ΞΗΡΑ, ΣΚΑΣΜΕΝΑ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΕΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΗΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΟΥΣΚΑΛΕΣ. ΜΑΛΛΙΑ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΤΟΝΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ. ΔΕΡΜΑ: ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΩΡΙΜΟ ΚΑΙ ΡΥΤΙΔΙΑΣΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ.

5 ΣΕΛΙΝΟ. Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΙΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ. ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ. ΔΕΡΜΑ: ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΣΤΙΣ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝΩΝΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ. ΜΑΛΛΙΑ: ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΞΙΝΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΙΝΗ.

6 ΠΑΤΣΟΥΛΙ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΑΙΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΥ. ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝ, ΕΝΩ ΠΟΛΛΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΟΥΝ. Ο ΑΚΡΙΒΗΣ ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ: ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΚΑΣΜΕΝΑ, ΞΗΡΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ. ΔΕΡΜΑ: ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΛΙΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΟΥΝΤΑΙ. ΜΑΛΛΙΑ: ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ.

7 ΜΕΝΤΑ. ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΕΛΑΙΟ, ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΑΝ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΣΤΑΓΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΑΡΩΜΑ, ΟΤΑΝ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΑΡΩΜΑ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ, ΤΩΝ ΕΡΕΘΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΑΣ. ΕΝΑ ΣΤΑΧΤΩΔΕΣ ΧΡΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ Η’ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, ΘΑ ΦΩΤΙΣΕΙ. ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΛΙΠΑΡΑ ΚΑΙ ΑΚΝΕΪΚΑ ΤΑ. ΜΑΛΛΙΑ: ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΛΕΠΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΤΥΡΙΔΑ Η ΤΟ ΕΚΖΕΜΑ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΟΞΥΓΟΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ Ν' ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΧΡΩΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

8 ΠΤΙ - ΓΚΡΕΪΝ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΗΤΟ ΑΡΩΜΑ, ΟΣΟ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΝΕΡΟΛΙ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΗΣ ΛΙΠΑΡΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ. ΔΕΡΜΑ: ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΡΙΣΗ ΣΜΗΓΜΑΤΟΣ, ΤΗ ΓΥΑΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΚΝΕΪΚΟ ΔΕΡΜΑ. ΜΑΛΛΙΑ: ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΛΙΠΑΡΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ.

9 ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΡΟΚΙΝΟ ΡΟΔΟ. ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΕΛΑΙΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΓΑΠΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΞΗΡΩΝ ΔΕΡΜΑΤΩΝ. ΤΑ ΩΡΙΜΑ ΔΕΡΜΑΤΑ ΤΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΗΜΑΔΙΩΝ ΓΗΡΑΤΟΣ. ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΕΡΥΘΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΛΙΠΑΡΑ ΔΕΡΜΑΤΑ. ΕΧΕΙ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΑ. ΑΠΑΛΫΝΕΙ, ΤΡΑΧΙΕΣ, ΣΚΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΞΗΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ.

10 ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΕΤΟΝΕΣ ΚΑΜΦΟΡΑΣ, ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ). ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΣΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΓΕΣ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΑΙΟ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟ! ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΤΤΑΡΙΚΟΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΗΣ. ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟΥ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΑ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΜΑΛΛΙΑ: ΑΛΩΠΕΚΙΑΣΗ, ΠΙΤΥΡΙΔΑ ΚΑΙ ΣΜΗΓΜΑΤΟΡΡΟΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ. ΛΙΠΑΡΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΝΕΪΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ. ΣΤΟ ΩΡΙΜΟ ΔΕΡΜΑ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΥΤΙΔΕΣ. ΝΥΧΙΑ: ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΡΙΑ Θ' ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Θ' ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ.

11 ΣΑΛΒΙΑ (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ). ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΑΛΒΙΑ ΣΕ ΜΙΓΜΑΤΑ. ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΜΑΛΛΙΑ: ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΛΩΠΕΚΙΑΣΗ. ΔΕΡΜΑ: ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ.

12 ΣΑΝΔΑΛΟΞΥΛΟ. ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΞΥΛΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΧΗ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΤΟ ΝΑ ΕΛΕΓΧΑΤΕ, ΕΑΝ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΣΤΟ ΓΡΑΣΙΔΙ, ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΥΤΑ, ΠΡΙΝ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΑΙΟ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΕΝΕΡΓΕΙ ΩΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ. ΝΥΧΙΑ: ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΥΧΙΩΝ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΥΚΗΤΕΣ. ΔΕΡΜΑ: ΤΕΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΞΗΡΩΝ ΚΑΙ ΣΚΑΣΜΕΝΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΔΙΩΝ. ΔΡΑ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΡΥΤΙΔΩΝ ΚΑΙ ΞΗΡΟΤΗΤΑΣ. ΜΑΛΛΙΑ: ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΥΔΑΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΥΘΡΑΥΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ.

13 ΜΟΣΧΟΜΕΝΤΑ. ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΜΕΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΝΥΨΩΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΜΠΑΙΝΟΥΝ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΑΙΟ ΩΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΡΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΤΟΝΩΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

14 ΤΑΓΓΕΤΗ (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΟ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ, ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ. ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ. ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ, ΑΜΒΛΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ). ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΕΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Σ’ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΡΑΙΩΜΕΝΟ ΜΙΓΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ATHLETES FOOT (ΜΥΚΗΤΕΣ ΠΟΔΙΩΝ) ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΑΠΟ ΜΥΚΗΤΕΣ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ.

15 ΔΕΝΤΡΟ ΤΣΑΓΙΟΥ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΔΙΑΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΑΡΩΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ, ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΑΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙ ΚΑΛΑ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΜΑΛΛΙΑ: ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΙΤΥΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΩΝΔΗΠΟΤΕ ΕΡΕΘΙΣΜΩΝ. ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΚΝΕΪΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΡΙΣΗ ΣΜΗΓΜΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΑΛΟΙΦΕΣ ΤΟΝ ΕΡΠΗΤΑ. ΝΥΧΙΑ: ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΜΥΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΝΥΧΙΩΝ.

16 ΘΥΜΑΡΙ. (ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΚΟ). ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΛΑΙΑ ΔΡΟΥΝ ΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ, ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΑΚΑ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ. ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΥΚΗΤΙΑΚΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΝΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΝΙΟ.

17 ΒΙΟΛΕΤΑ. ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΠΑΛΟ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΑΡΩΜΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΗ ΣΤΙΣ ΩΡΙΜΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΣΧΕΤΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΑΛΟ ΕΛΑΙΟ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΝΥΧΙΑ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ. ΑΠΑΛΥΝΕΙ ΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΤΟΥ ΩΡΙΜΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.

18 ΥΛΑΝΓΚ - ΥΛΑΝΓΚ. ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΣΕΜΙΟΥ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΙΑΠΕΡΑΣΤΙΚΟ. ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΩΘΗΤΙΚΟ, ΓΙ' ΑΥΤΟ, ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΣΑΣ, ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ. ΕΠΙΣΗΣ, ΕΛΕΓΞΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΣΤΗ ΓΥΡΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ, ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ.


Κατέβασμα ppt "ΜΑΘΗΜΑ 9. ΒΑΣΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΑΛΟ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google