Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1 ΙΑΠΩΝΙΑ 2 H Ιαπωνία σε σχέση με τον κόσμο 3 Γενικά στοιχεία  Πρωτεύουσα: Τόκιο  Επίσημη γλώσσα: Iαπωνικά  Αυτοκράτορας: Ακιχίτο  Πρωθυπουργός:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1 ΙΑΠΩΝΙΑ 2 H Ιαπωνία σε σχέση με τον κόσμο 3 Γενικά στοιχεία  Πρωτεύουσα: Τόκιο  Επίσημη γλώσσα: Iαπωνικά  Αυτοκράτορας: Ακιχίτο  Πρωθυπουργός:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 1 ΙΑΠΩΝΙΑ

3 2 H Ιαπωνία σε σχέση με τον κόσμο

4 3 Γενικά στοιχεία  Πρωτεύουσα: Τόκιο  Επίσημη γλώσσα: Iαπωνικά  Αυτοκράτορας: Ακιχίτο  Πρωθυπουργός: Σίνζο Άμπε  Πληθυσμός: 127 417 244  Νόμισμα: Γιεν

5 4 ΧΑΡΤΗΣ  Η Ιαπωνία αποτελεί νησιωτική χώρα, με κυριότερα νησιά το Χοκκάιντο, το Σικόκου, το Κυούσου και το Χονσού, στα οποία μπορούν να προστεθούν άλλα περίπου 3000 μικρότερα νησιά.

6 5 Νησιώτικο κράτος Χοκάιντο Χόνσου Σικοκού Κιουσού

7 6 Σημαία  Η σημαία της Ιαπωνίας, γνωστή και ως «Σημαία του Ήλιου», είναι λευκή με ένα μεγάλο κόκκινο δίσκο που εκπροσωπεί τον ανατέλλοντα ήλιο, στο κέντρο. Χρονολογείται, σύμφωνα με το θρύλο, από τους Μογγόλους του 13ου αιώνα, όταν ο βουδιστής Nichiren φερόταν να είχε προσφέρει τη σημαία αυτή στον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας. Υιοθετήθηκε από το 1868.

8 7 Κλίμα  Το κλίμα της Ιαπωνίας είναι ανάλογο με το γεωγραφικό πλάτος και το υψόμετρο. Στην Ιαπωνία η θερμοκρασία το καλοκαίρι είναι 20o C, ενώ ο χειμώνας είναι αρκετά ψυχρός  Φυσούν ισχυροί άνεμοι, οι μουσώνες.Οι μουσώνες είναι άνεμοι οι οποίοι το καλοκαίρι φυσούν από τον Ειρηνικό Ωκεανό και φέρνουν άφθονες βροχές. Το χειμώνα φυσούν από την Ασία και φέρνουν χιόνια.

9 8 Ηφαίστεια  Η Ιαπωνία είναι από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του κόσμου. Τα ηφαίστεια της Ιαπωνίας είναι περίπου 192 στον αριθμό.

10 9 Πόλεις  Πρωτεύουσα της Ιαπωνίας είναι το Τόκιο με περισσότερους από 12,5 εκ.κατοίκους. Άλλες μεγάλες πόλεις είναι η Γιοκοχάμα, η Οσάκα και οι ιστορικές πόλεις Ναγκασάκι και Χιροσίμα.

11 10 Ναγκασάκι και Χιροσίμα  Η Ιαπωνία έλαβε μέρος στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, ισχυρός σύμμαχος της Ναζιστικής Γερμανίας. Στις 6 Αυγούστου η πυρηνική βόμβα ουρανίου, ρίφθηκε από τους Αμερικανούς στη Χιροσίμα, σκοτώνοντας 70 000 ανθρώπους.  Στις 9 Αυγούστου οι Αμερικανοί, έριξαν τη δεύτερη πυρηνική βόμβα στην πόλη Ναγκασάκι, σκοτώνοντας 40 000 ανθρώπους.  Χιλιάδες άλλοι άνθρωποι πέθαναν τα επόμενα χρόνια από τη ραδιενέργεια που είχαν δεχτεί, οι περισσότεροι από λευχαιμία, καρκίνο των πνευμόνων και άλλα είδη καρκίνων.

12 11 Πυρηνική Βόμβα  Το σύννεφο από την έκρηξη της πυρηνικής βόμβας στο Ναγκασάκι υψώνεται μέχρι τη στρατόσφαιρα το πρωί της 9ης Αυγούστου 1945.

13 12 Oικονομία  Η Ιαπωνία είναι μια από τις ισχυρότερες βιομηχανικές χώρες και μαζί με άλλες αποτελούν σήμερα μια ισχυρή βιομηχανική και εμπορική ζώνη που ανταγωνίζονται τις Η.Π.Α και την Ευρώπη.Αναπτύχθηκε παρά τις σημαντικές καταστροφές που είχαν συμβεί στη χώρα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, γεγονός που αποτέλεσε το ιαπωνικό θαύμα.

14 13 Υπέδαφος  Το υπέδαφος της Ιαπωνίας είναι πλούσιο σε γαιάνθρακες, σίδερο, χαλκό, ψευδάργυρο, ουράνιο, χρυσό, θείο, μαγγανίτη. Το πετρέλαιο είναι πολύ λίγο και έτσι οι Ιάπωνες έφτιαξαν εργοστάσια παραγωγής βενζίνης.

15 14 Χλωρίδα και πανίδα  Πολύ γνωστή είναι η μυθική σαύρα Γκοτζίλα. Η Ιαπωνία έχει πλούσιο ζωικό κόσμο όπως μεγάλη ποικιλία εντομών και σαυροειδών. Στα Ιαπωνικά δάση μπορούμε να συναντήσουμε αρκούδες, ελάφια, ζαρκάδια, αλεπούδες κ.ά. Στις θάλασσες ζουν κάθε λογής ψάρια.

16 15 Θρησκείες  Γλώσσα είναι η ιαπωνική και κυριότερες θρησκείες είναι ο Βουδισμός, ο Σιντοϊσμός και ο Χριστιανισμός. Το 5ο αιώνα π.Χ για πρώτη φορά εμφανίζεται στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος μια ομοσπονδία Βασιλείων.Το 8ο αιώνα εξαπλώθηκε στη χώρα ο Κινεζικός πολιτισμός και ο βουδισμός. Το 1542 η Ιαπωνία ήλθε σε επαφή με τους ευρωπαίους και το 1549 αρχίζει η διδασκαλία του χριστιανισμού.

17 16 Ιάπωνες  Οι Ιάπωνες είναι εργατικοί, φιλότιμοι, γενναίοι και αγαπούν ιδιαίτερα τα άνθη. Διδάσκονται την περιφρόνηση προς το θάνατο σε ώρες πολέμου και έχουν άριστα οργανωμένη εκπαίδευση σε όλους τους τομείς.

18 17 Παγόδα  Η Παγόδα είναι Ινδική λέξη και σημαίνει ναός της Βουδιστικής λατρείας. Τη συναντούμε στην Ιαπωνία, στην Κίνα, στην Ινδία και στο Σιάμ.

19 18 Σαμουράι  Οι σαμουράι, ήταν μια τάξη άφοβων και βίαιων πολεμιστών, που ουσιαστικά κυριάρχησε στην Ιαπωνία για περισσότερα από 600 χρόνια, από τα μέσα του 12ου αιώνα. Απέκτησαν παγκόσμια φήμη για τις ικανότητές τους στο χειρισμό των όπλων, ιδιαίτερα στο ξίφος, και τα κατορθώματά τους έγιναν θρύλοι της ενδοχώρας.  Όταν χρειαζόταν, ο Σαμουράι έδινε τέλος στην ίδιά του τη ζωή, για να αποφύγει την προσβολή και την ατίμωση.

20 19

21 20 Η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου με μήκος 3911m.

22 21 Εργάστηκαν οι:


Κατέβασμα ppt "1 ΙΑΠΩΝΙΑ 2 H Ιαπωνία σε σχέση με τον κόσμο 3 Γενικά στοιχεία  Πρωτεύουσα: Τόκιο  Επίσημη γλώσσα: Iαπωνικά  Αυτοκράτορας: Ακιχίτο  Πρωθυπουργός:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google