Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΘΗΜΑ 5. ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΗΜΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΑΣΥΖΕΥΚΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΟ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΘΗΜΑ 5. ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΗΜΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΑΣΥΖΕΥΚΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΟ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΘΗΜΑ 5

2 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΗΜΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΑΣΥΖΕΥΚΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΟ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΜΟΡΙΑΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΤΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΗΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΟΞΕΙΔΩΣΕΩΝ.

3 ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΡΙΖΩΝ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΞΕΙΔΩΣΗ: ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ, ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΕΚΦΥΛΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΖΥΜΩΝ ΤΟΥ DNA ΤΟΥ RNA ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΙΠΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΜΒΡΑΝΩΝ Η ΟΞΕΙΔΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΛΥΣΙΔΩΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΚΥΤΤΑΡΙΚΕΣ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.

4 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΡΙΖΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ (ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΡΥΠΟΙ, UV ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ) ΧΡΟΝΙΕΣ ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΞΕΔΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΓΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΙΖΩΝ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ.

5 ΤΟ ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΤΟΞΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ UV ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ, ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ, ΤΟ ΟΖΟΝ, ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ Ο ΚΥΤΤΑΡΙΚΟΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΡΟΒΙΚΗ ΑΝΑΠΝΟΗ. ΟΤΑΝ Ο ΚΥΤΤΑΡΙΚΟΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΒΛΑΒΕΣ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΠΡΟΩΡΗ ΓΗΡΑΝΣΗ. ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΕΝΖΥΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΜΟΡΙΑ (ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ C,E).

6 ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΙΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΤΑ ΜΕΣΟΘΗΛΑΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΙ ΕΤΣΙ Ο ΔΕΡΜΟΕΠΙΔΕΡΜΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΜΑΤΟΕΙΔΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ Η ΕΠΙΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΟΕΠΙΔΕΡΜΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΟΘΗΛΑΙΩΝ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΑΤΙΝΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΕΛΑΝΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΤΟΥ LANGERHANS.

7 ΧΟΡΙΟ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΙΝΟΒΛΑΣΤΩΝ, ΤΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ, ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΝΗΣ, ΤΟΥ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΛΥΚΟΖΑΜΙΝΟΓΛΥΚΑΝΩΝ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΥΚΟΖΑΜΙΝΟΓΛΥΚΑΝΩΝ ΜΕΩΝΕΤΑΙ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΝΩΔΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ ΔΙΤΑΡΑΣΣΕΤΑΙ Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΛΑΤΩΝ

8 ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΙΝΟΒΛΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΧΟΡΙΟΥ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΕΛΑΣΤΙΝΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΜΟΦΟΡΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ, ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΡΥΤΙΔΕΣ, ΟΙ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΜΙΚΡΗ ΑΝΤΟΧΗ ΚΑ;Ι ΤΑ ΑΙΜΟΦΟΡΑ ΑΓΓΕΙΑ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΒΛΕΝΝΟΠΟΛΥΣΑΚΧΑΡΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΑΠΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΖΥΜΟ ΚΟΛΛΑΓΕΝΑΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΜΟΦΟΡΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΙΜΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΙΚΕΣ ΑΠΟΛΗΞΕΙΣ

9 ΥΠΟΔΕΡΜΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΠΩΔΟΥΣ ΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΥΤΤΑΡΙΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ, ΛΕΠΤΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΡΥΤΙΔΩΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΝΕΥΡΑ, ΕΝΩ ΕΚΦΥΛΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΑΦΗΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗΣ (VATER-PACCINI ΚΑΙ WAGNER MEISSNER)

10 ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΜΗΓΜΑΤΟΓΟΝΩΝ ΑΔΕΝΩΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΙΔΡΩΤΟΠΟΙΩΝ ΑΔΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΚΡΙΣΕΩΝ ΤΟΥΣ. ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΤΡΙΧΙΚΩΝ ΘΥΛΑΚΩΝ, ΛΕΠΤΥΝΣΗ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΧΟΥΣ ΤΩΝ ΝΥΧΙΩΝ

11 ΡΥΤΙΔΕΣ ΟΙ ΡΥΤΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ. ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΟΡΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 18 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΤΩΝ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΦΡΥΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 25. ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΕΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΙΣ ΡΙΝΟΠΑΡΕΙΑΚΕΣ ΑΥΛΑΚΕΣ, ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΗΓΟΥΝΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 45 ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΥΛΑΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑ.

12 ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ (ΤΟ ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ (ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΚΑΠΝΙΣΜΑ, ΥΓΙΕΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ), ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΟΙ ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΗΡΑΣΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ, ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ (ΕΥΡΕΙΑΓΓΕΙΕΣ, ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΚΤΑΣΙΕΣ) ΠΟΥ ΛΕΠΤΑΙΝΕΙ, ΚΗΛΙΔΩΔΕΙΣ ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΕΦΗΛΙΔΕΣ, Κ.Λ.Π.

13 ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΕΡΚΕΡΑΤΩΣΕΙΣ ΛΕΙΕΣ, ΑΤΡΟΦΙΚΕΣ, ΥΠΕΡΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ, ΤΡΑΧΕΙΕΣ, ΜΥΡΜΗΚΙΩΔΕΙΣ, ΒΛΑΤΙΔΩΔΕΙΣ, ΛΕΙΧΗΝΟΕΙΔΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΘΗΛΙΩΜΑΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΡΙΧΩΣΗ. ΑΥΤΕΣ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΈΣ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΓΗΡΑΤΟΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΙΣΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗΣ

14 ΡΥΤΙΔΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΟΙ ΡΥΤΙΔΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ: ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΟΙ ΡΥΤΙΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩ ΑΚΡΟ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΟΙ ΡΥΤΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΦΡΥΩΜΕΝΟΥ ΜΥΟΣ (ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΣ-2 ΚΑΘΕΤΕΣ) ΟΙ ΡΥΤΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΑΜΟΕΙΔΟΥΣ ΜΥΟΣ (ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΣΤΗ ΡΑΧΗ ΤΗΣ ΜΥΤΗΣ) ΟΙ ΡΥΤΙΔΕΣ ΤΗΣ ΡΙΝΟΧΕΙΛΙΚΗΣ ΑΥΛΑΚΑΣ ΟΙ ΡΥΤΙΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΓΩΝΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΑΥΛΑΚΑΣ

15 ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΟΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ: Η ΑΥΛΑΚΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ Η ΡΙΝΟΧΕΙΛΙΚΗ ΑΥΛΑΚΑ Η ΠΟΓΩΝΟΧΕΙΛΙΚΗ ΑΥΛΑΚΑ ΤΟ ΦΥΤΡΟ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΤΟΥ ΛΑΙΜΟΥ

16 ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΣΚΕΛΕΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΜΥΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΟΣΤΑ, ΟΙ ΡΥΤΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ. ΣΤΟ ΕΞΑΓΩΝΟ ΣΧΗΜΑ, ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΧΑΡΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΥΤΙΔΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΕΠΙΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΡΙΝΟΧΕΙΛΙΚΗ ΑΥΛΑΚΑ. ΣΤΟ ΟΒΑΛ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΣΧΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΡΥΤΙΔΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΟΒΑΛ ΣΧΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΥΡΤΟ ΣΚΕΛΕΤΟ, ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΜΥΕΣ ΠΟΥ ΕΚΦΥΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΣΚΕΛΕΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΑ.

17 ΑΙΤΙΕΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΡΥΤΙΔΩΝ ΓΗΡΑΤΟΣ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ ΛΟΓΩ ΓΗΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ: ΗΛΙΚΙΑ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΛΙΠΩΔΟΥΣ ΙΣΤΟΥ ΑΠΟΤΟΜΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΑΕΡΑ (ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ)

18 ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ Η ΓΗΡΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ. ΑΛΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΜΥΙΚΗ ΑΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗ ΓΗΡΑΝΣΗ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΝΗΣ. Η ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΛΕΦΑΡΑ, ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΛΟΓΩ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ. ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑ;Ι ΤΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΥΙΚΗΣ ΣΥΣΤΑΛΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΥΝΟΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΔΟΡΙΟΥ ΛΙΠΟΥΣ. ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΛΕΠΤΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΟΥ ΧΟΡΙΟΥ, ΚΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑΤΤΩΝΕΤΑΙ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΥΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

19 Η ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΥΙΚΟΥ ΤΟΝΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ. ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 30 ο ΕΤΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΙΝΕΣ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΝΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ, ΟΙ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, Η ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ, Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ.


Κατέβασμα ppt "ΜΑΘΗΜΑ 5. ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΗΜΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΑΣΥΖΕΥΚΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΟ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google