Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται, όπως τα Ανατολικό Αιγαίο, πολύ πιο κοντά στην Τουρκία από ότι στην Ελλάδα. Αποτελούνται από τη Χίο, την Ικαρία,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται, όπως τα Ανατολικό Αιγαίο, πολύ πιο κοντά στην Τουρκία από ότι στην Ελλάδα. Αποτελούνται από τη Χίο, την Ικαρία,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται, όπως τα Ανατολικό Αιγαίο, πολύ πιο κοντά στην Τουρκία από ότι στην Ελλάδα. Αποτελούνται από τη Χίο, την Ικαρία, τη Λέσβο ( Μυτιλήνη ), τη Λήμνο και τη Σάμο Παναγιώτης - Εύη Δ τάξη 1 Ο Π Δ Σ Ρ ΜΑΘΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

2  Η Σάμος είναι ελληνικό νησί του ανατολικού Αιγαίου περί το μέσον αυτού και ανατολικά του Ικαρίου πελάγους, και ανήκει στον ομώνυμο νομό Σάμου.

3 Η Χίος είναι νησί του Ανατολικού Αιγαίου. Απέχει ελάχιστα από τις ακτές της Μικράς Ασίας. Μόλις 3,5 ναυτικά μίλια τη χωρίζουν από το ακρωτήριο Πούντα ως τη χερσόνησο της Ερυθραίας στο ύψος του Τσέσμε.

4 ΨΑΡΑ Τα Ψαρά είναι νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου, βορειοδυτικά της νήσου Χίου, έδρα του ομώνυμου δήμου, της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Έχει έκταση 40 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το μήκος των ακτών του υπολογίζεται στα 45 χιλιόμετρα.

5  Η Ικαρία ( ή Ικαρία ή Νικαρία, στα αρχαία χρόνια Δολύχη ) είναι ένα Ελληνικό νησί του ανατολικού Αιγαίου και αποτελεί την ομώνυμη Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας.

6 Η Λέσβος είναι ελληνικό νησί στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Είναι το τρίτο σε μέγεθος ελληνικό νησί μετά την Κρήτη και την Εύβοια, με έκταση 1.636 τ. λχμ.. και ακτογραμμή 371 χλμ Το νησί έχει πληθυσμό 85.330 κατοίκους

7 Οι Φούρνοι Κορσεών ( ή αλλιώς Φούρνοι Ικαρίας ή απλώς Φούρνοι ) είναι συστάδα νήσων, νησίδων και βραχονησίδων του ανατολικού Αιγαίου.

8  Το νησί απέκτησε πλούτο και φήμη από την αρχαιότητα ( καλοχτισμένη πολιτεία χαρακτηρίζει ο Όμηρος τη Λήμνο στην Ιλιάδα ) χάρη στην εξαίρετη γεωγραφική θέση του ( απέναντι από την είσοδο του Ελλησπόντου )

9 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Κατέβασμα ppt "Τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται, όπως τα Ανατολικό Αιγαίο, πολύ πιο κοντά στην Τουρκία από ότι στην Ελλάδα. Αποτελούνται από τη Χίο, την Ικαρία,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google