Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κώστας Μπάρτζης Στ’2 2015-16 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κώστας Μπάρτζης Στ’2 2015-16 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κώστας Μπάρτζης Στ’2 2015-16 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης

2 Γαλλία – Πύργος του Άιφελ Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και έχει ύψος 325 μέτρα.

3 Ελλάδα- Παρθενώνας Ο Παρθενώνας είναι ναός, χτισμένος προς τιμήν της θεάς Αθηνάς, προστάτιδας της πόλης της Αθήνας. Υπήρξε το αποτέλεσμα της συνεργασίας σημαντικών αρχιτεκτόνων και γλυπτών στα μέσα του 5ου π.Χ. αιώνα. Συγκεκριμένα, ο Φειδίας είχε την ευθύνη του γλυπτού διάκοσμου ενώ οι αρχιτέκτονες που εργάστηκαν σε αυτόν ήταν ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης.

4 Ιταλία – Κολοσσαίο 1 Το Κολοσσαίο υπήρξε ένα αμφιθέατρο στην Ρώμη και Βρίσκεται στη ΝΑ πλευρά της Ρωμαϊκής Αγοράς. Το Κολοσσαίο άρχισε να κατασκευάζεται στην εποχή του Βεσπασιανού το 72 μ.Χ., συνεχίστηκε την εποχή του Τίτου και ολοκληρώθηκε όταν ήταν αυτοκράτορας ο Τίτος, το 80 μ.Χ.

5 Ιταλία – Κολοσσαίο 2 Η ορχήστρα είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για να πραγματοποιούνται ναυμαχίες, μονομαχίες και θηριομαχίες τις οποίες χρηματοδοτούσαν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες. Εκεί γίνονταν επίσης μαρτύρια χριστιανών.

6 Αυστρία - Ανάκτορα Μπελβεντέρε Το Μπελβεντέρε χτίστηκε το 1721 από τον Γιόχαν Λούκας φον Χίλντεμπραντ ως θερινό ανάκτορο του πρίγκιπα Ευγένιου της Σαβοΐας. Το Μπελβεντέρε αποτελείται από 2 παλάτια τα οποία συνδέονται με έναν κήπο, σχεδιασμένο κατά τα γαλλικά πρότυπα.

7 Ρωσία – Μουσείο Ερμιτάζ Το Ερμιτάζ ιδρύθηκε από την Μεγάλη Αικατερίνη στα 1764. Αποτελεί το μεγαλύτερο και ένα από τα παλαιότερα μουσεία στον κόσμο, καθώς και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης. Ο συνολικός αριθμός των έργων που ανήκουν στις συλλογές του Ερμιτάζ ξεπερνούν τα 3.000.000.

8 Μεγάλη Βρετανία – Αβαείο Γουέστ Μίνστερ Το Αββαείο του Ουέστμινστερ είναι εκκλησία στο Λονδίνο. Αποτελεί τον τόπο στέψης των βασιλέων του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και τελευταία διαμονή του σκηνώματός τους. Η εκκλησία είναι κυρίως γοτθικού ρυθμού. Άρχισε να κατασκευάζεται από τον Ερρίκο Γ΄ το 1245 και ολοκληρώθηκε το 1517.

9 Κώστας Μπάρτζης Στ’2 2015-16 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης


Κατέβασμα ppt "Κώστας Μπάρτζης Στ’2 2015-16 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google