Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

2 ΠΙΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Η ΠΙΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΛΕΒΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΕΜΦΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ. Η ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΚΗΣΗ ΠΙΕΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΣΤΗΝ ΠΕΛΜΑΤΙΑΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΥΪΚΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ. Η ΑΣΚΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΜΕΣΟΚΥΤΤΑΡΙΟΥ ΥΓΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΕΙΖΟΝΑ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΘΩΡΑΚΙΚΟ ΠΟΡΟ.

3 ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΙΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΙΕΣΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. Η ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΑΥΤΗ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΕΥΡΥ ΦΑΣΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΑΚΩΝ.

4 ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΕΡΟΣΑΚΟΙ: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΑΝΩ ΑΚΡΑ, ΓΛΟΥΤΟΙ, ΠΕΛΜΑΤΙΑΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΛΠ), ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΟΚΑΛΥΠΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΩΣ Η’ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΟΙ ΑΕΡΟΣΑΚΟΙ ΗΤΑΝ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ (ΜΠΟΤΕΣ). ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΚΥΤΤΑΡΙΟΥ ΥΓΡΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ.

5 ΟΙ ΑΕΡΟΣΑΚΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΩΣ ΕΞΗΣ: ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΚΡΟΥ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΑΠΟ ΤΜΗΜΑ ΣΕ ΤΜΗΜΑ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ, ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΙΕΣΗ, ΣΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΙΕΣΗ. Η ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΑΥΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΛΙΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

6 ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ, ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΡΡΟΠΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΚΡΑ ΑΝΥΨΩΜΕΝΑ ΣΤΙΣ 45Ο. Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ ΣΕ ΓΩΝΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ 45Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟ ΑΓΓΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΛΕΜΦΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΙΔΙΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΙΣΧΙΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΜΦΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝΑ ΘΩΡΑΚΙΚΟ ΠΟΡΟ.

7 ΟΙ ΑΕΡΟΘΑΛΑΜΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΔΕΡΜΑ Η’ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΚΑΛΣΟΝ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟΜΕΝΟ ΑΕΡΑ. Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ ΑΝ Η ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΚΑΛΥΠΤΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΩΣ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΕΜΦΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ.

8 ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΙΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ (ΜΠΟΤΕΣ) ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΘΑΛΑΜΟΥΣ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΞΗ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΕΡΟΘΑΛΑΜΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ.

9 Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ: ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΠΙΕΣΗΣ, ΕΝΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΔΙΑΔΟΧΙΚΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΠΙΕΣΕΩΝ ΜΕ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΥ Η ΠΙΕΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 120MMHg, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΒΛΑΒΗ ΣΤΗΝ ΑΙΜΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΕΨΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΙΣΤΩΝ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΛΕΠΤΑ, ΕΝΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΥΠΤΙΑ ΚΑΤΑΚΛΙΣΗ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ.

10 ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Η ΠΙΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ (ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ). Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ: ΣΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ, ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΔΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΟΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΜΦΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΟΙΔΗΜΑΤΩΝ.

11 ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Η ΠΙΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ:
ΦΛΕΓΜΟΝΩΝ ΣΕ ΟΞΕΙΑ ΦΑΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

12 ΠΑΡΕΜΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ
ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ Η’ ΡΕΥΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΛΗΣ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΜΕΣΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΧΘΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΡΕΥΜΑ. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΣΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΡΕΥΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ.

13 ΟΡΙΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΜΗΛΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ (ΣΥΜΒΟΛΗ) ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ. ΤΑ ΔΥΟ ΧΑΜΗΛΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΡΕΥΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΝΕΟ ΡΕΥΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΣΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΡΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ.

14 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΩΝ
ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΑ ΕΤΣΙ, ΩΣΤΕ Η ΥΠΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ (ΕΝΔΟΓΕΝΗΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ). ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΑΘΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΓΩΝΙΑ 45Ο.

15 ΤΡΙΠΟΛΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ: ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΡΙΑ ΠΛΑΚΟΕΙΔΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ. Η ΤΡΙΠΟΛΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΥΧΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΣΦΥΪΚΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ

16 ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ (ΕΞΩΓΕΝΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ). ΣΤΗ ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΑΘΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ 100%.

17 ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ: ΠΛΑΚΟΕΙΔΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ Η’ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΓΩΓΙΜΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΡΡΟΦΗΤΙΚΑ (VACUUM). Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΜΥΩΝ Η ΣΤΗ ΜΥΪΚΗ ΜΑΖΑ Η ΣΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΟΥ ΝΕΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΥ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΙΕΣΗΣ Η’ ΜΙΑΣ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ. ΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΧΙ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΩΝ.

18 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΥΪΚΟΥ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΕΡΕΘΙΣΜΟΥ. Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ. Ο ΜΥΪΚΟΣ ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΙΝΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΜΥΟΣ. ΟΙ ΜΥΪΚΕΣ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΑΡΕΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΕΝ ΤΩ ΒΑΘΕΙ ΜΥΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΜΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΛΕΓΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

19 ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ Η ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ: - ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ (PEELING ΜΕ ΚΟΚΚΟΥΣ) - ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ (PEELING ΜΕ ΕΝΖΥΜΑ) - ΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΤΡΟΠΟ (ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΟΞΕΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ)

20 Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΟΣΕΝΤΟΝΟ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΝΑ ΞΑΠΛΩΣΕΙ. ΒΡΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΗΣ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΕΠΙΣΕΤΕ. ΑΠΛΩΝΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΣΩΛΗΝΑΡΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΞΥΛΙΝΕΣ ΣΠΑΤΟΥΛΕΣ. ΒΡΕΞΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΑΣΑΖ ΜΕ ΚΥΚΛΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΑΠΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ. ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΜΕ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙ Η’ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΠΕΤΣΕΤΑΚΙ ΣΩΜΑΤΟΣ.

21 ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ PEELING. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ ΒΟΥΡΤΣΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΟΙ ΒΟΥΡΤΣΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΗ ΤΡΙΧΑ ΚΑΙ ΒΡΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΝΕΡΟ ΠΡΙΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΛΗΓΩΣΟΥΝ.

22 Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΟΣΕΝΤΟΝΟ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΝΑ ΞΑΠΛΩΣΕΙ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΚΟΝΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΛΟΣΙΟΝ ΤΩΝ ΕΝΖΥΜΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΡΕΥΣΤΟ ΜΙΓΜΑ. ΑΠΛΩΝΕΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΝΕΛΟ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ. ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΣΑΝ ΦΙΛΜ Η’ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΡΙΒΕΤΕ ΜΕ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙ Η’ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΠΕΤΣΕΤΑΚΙ ΣΩΜΑΤΟΣ.

23 ΤΟ ΕΝΖΥΜΙΚΟ PEELING ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΒΑΘΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ. ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΕΡΑΤΟΛΥΤΙΚΑ ΕΝΖΥΜΑ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΙΝΗΣ ΣΤΟΙΒΑΔΑΣ.

24 Ο ΧΗΜΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΧΗΜΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΑ ΟΞΕΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΤΙΚΟ PEELING ΤΟ ΦΥΤΙΚΟ PEELING ΚΑΝΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Α' ΒΑΘΜΟΥ ΕΓΚΑΥΜΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΣΤΙΒΑΔΑΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΒΟΤΑΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΟΞΙΝΗ ΛΟΣΙΟΝ Η’ ΟΞΥΖΕΝΕ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΞΕΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΜΠΑΓΕΣ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΩΝ ΟΞΕΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ. ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΓΛΥΚΟΛΙΚΟ ΟΞΥ, ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ Κ.Λ.Π.

25 ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΞΕΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΙΑ:
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΚΜΗΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΡΑΒΔΩΣΕΩΝ , ΤΩΝ ΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ, ΤΩΝ ΚΗΛΙΔΩΝ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

26 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΟΞΕΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΟΞΕΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΣΑΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗ. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΟΣΕΝΤΟΝΟ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΝΑ ΞΑΠΛΩΣΕΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΤΟΥΣ. ΜΕ ΕΝΑ ΒΑΜΒΑΚΙ Η’ ΓΑΖΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΕΜΠΟΤΙΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΞΕΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ. ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΓΕΣ, ΕΞΟΓΚΩΜΑΤΑ, ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΘΗΛΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΧΟΕΙΔΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΑ ΓΑΝΤΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΑΠΑΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΝΤΕΛΩΣ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ. ΣΕ ΔΕΡΜΑΤΑ ΜΕ ΟΥΛΕΣ, ΣΗΜΑΔΙΑ, ΡΑΒΔΩΣΕΙΣ 10-12'. ΣΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ, ΥΠΕΡΚΕΡΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ ΔΕΡΜΑΤΑ 12-15'. ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΝΥΔΑΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ.

27 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΞΕΩΝ
6/8 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΜΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ: ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΞΕΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ Π.Χ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΗΛΙΓΚ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΟΞΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΕΡΥΘΡΟΤΗΤΑ, ΤΣΟΥΞΙΜΟ, ΚΝΗΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΙΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

28 ΘΑΛΑΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΦΥΚΙΑ (ΘΑΛΑΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ) Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΦΥΚΙΑ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΕΦΙΔΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΥΠΕΡΑΙΜΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΦΥΚΙΩΝ (ΙΩΔΙΟ, ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ). ΤΑ ΕΝΕΡΓΑ ΑΥΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΟΞΙΝΩΝ.

29 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕ ΘΕΡΜΟΚΟΥΒΕΡΤΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΟΥΒΕΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ C. ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΝΑΥΛΟΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΝΑ ΞΑΠΛΩΣΕΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΤΟΥΣ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΤΟ ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΤΩΝ ΦΥΚΙΩΝ ΜΕ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ. ΑΠΛΩΝΕΤΕ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ. ΤΥΛΙΓΕΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑΥΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΟΥΒΕΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ.  ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ 30 ΛΕΠΤΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΟΥΒΕΡΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΥΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΤΟΥΣ.

30 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΟΚΟΥΒΕΡΤΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑΥΛΟΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΝΑ ΞΑΠΛΩΣΕΙ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΤΟ ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΤΩΝ ΦΥΚΙΩΝ ΜΕ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ. ΑΠΛΩΝΕΤΕ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ. ΤΥΛΙΓΕΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑΥΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ. ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΤΟ ΝΑΥΛΟΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΤΟΥΣ.

31 ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΝΟΛΟΥΤΡΟ Η’ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ. ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ Η’ ΝΕΦΡΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΙΕΣΗΣ Π.Χ. ΥΠΟΤΑΣΗ, ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΣΕ ΚΙΡΣΟΥΣ Η’ ΦΛΕΒΙΤΙΔΑ ΣΕ ΑΛΛΕΡΓΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ Η’ ΚΝΗΣΜΟΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ

32 ΚΡΥΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΥΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Π.Χ. GEL, ΚΡΕΜΕΣ, ΟΡΟΙ Κ.Α. ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΥΟΥ ΟΤΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΝ ΚΑΜΦΟΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΤΕΝΤΩΜΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΗ ΣΥΣΦΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ.

33 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΟΣΕΝΤΟΝΟ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΝΑ ΞΑΠΛΩΣΕΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΤΟΥΣ. ΣΕ ΣΤΕΓΝΟ ΔΕΡΜΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΛΑΦΡΥ ΜΑΣΑΖ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΤΕ ΤΗΝ ΑΜΠΟΥΛΑ Η’ ΤΗ ΛΟΣΙΟΝ ΚΡΥΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. ΕΜΠΟΤΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΠΙΔΕΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΥΛΙΓΕΤΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ. ΣΚΕΠΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΜΕ ΧΑΡΤΟΣΕΝΤΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΕΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ. ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΜΕ ΧΑΡΤΟΒΑΜΒΑΚΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΛΑΞΗ ΜΕ ΜΙΑ ΚΡΕΜΑ ΣΥΣΦΙΞΗΣ

34 ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΥΛΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΕΣΜΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΥΣΦΙΞΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΕΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΣΥΣΦΙΞΗΣ. ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΑΛΛΕΡΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΦΟΡΑ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΕ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ, ΠΛΗΓΕΣ, ΤΡΑΥΜΑΤΑ, ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ

35 ΘΕΡΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΘΕΡΜΟΜΑΣΚΑ (ΕΚΜΑΓΕΙΟ)
Η ΜΑΣΚΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΥΠΕΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ. ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.

36 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΟΣΕΝΤΟΝΟ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΝΑ ΞΑΠΛΩΣΕΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΤΟΥΣ. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΠΗΛΙΝΓΚ ΜΕ ΚΟΚΚΟΥΣ (ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗΣ) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ. ΑΠΛΩΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΡΟ Η’ ΑΜΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΜΕ ΕΛΑΦΡΥ ΜΑΣΑΖ ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΠΛΩΣΤΕ ΕΝΑ ΠΑΧΥ ΣΤΡΩΜΑ ΚΡΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣΤΕ ΤΗ ΓΑΖΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

37 ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΜΑΣΚΑ
ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΜΑΣΚΑ. ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΝΑ ΠΑΧΥΡΡΕΥΣΤΟ ΠΟΛΤΟ. ΑΠΛΩΝΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΤΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΣΤΕΡΕΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ. ΣΚΕΠΑΣΤΕ ΜΕ ΧΑΡΤΟΣΕΝΤΟΝΟ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΡΕΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΜΑΣΚΑ (ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΛΕΠΤΑ). ΜΕΤΑ ΑΠ 20 ΛΕΠΤΑ ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΣΑΝ ΕΚΜΑΓΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΒΡΕΓΜΕΝΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙΑ Η’ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΠΕΤΣΕΤΑΚΙ ΣΩΜΑΤΟΣ

38 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΜΑΣΚΑ Ο/Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΛΕΒΙΤΗ, ΚΙΡΣΟΥΣ Κ.Α. ΣΕ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ , ΤΡΑΥΜΑΤΑ, ΠΛΗΓΕΣ, ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ


Κατέβασμα ppt "ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google