Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μακιγιαζ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

2 ΠΡΩΙΝΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ Βασικό γνώρισμα του πρωϊνού μακιγιάζ είναι η φυσικότητα. Το πρόσωπο εκτίθεται στο φως του ήλιου με αποτέλεσμα οι φυσικοί κόκκινοι τόνοι του να τονίζονται. Γι’ αυτό οι τόνοι είναι απαλοί και φυσικοί, ώστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου να αναδεικνύονται χωρίς να τονίζονται υπερβολικά. F.D.T : το fond de teint ή αλλιώς μεϊκ απ δεν είναι απαραίτητο στο πρωϊνό μακιγιάζ. Αν χρειάζεται να καλυφθούν κάποιες ατέλειες ή να διορθωθούν κάποια χαρακτηριστικά εφαρμόζεται μεικ απ ανοιχτού χρώματος σε λεπτό στρώμα. Αντισέρν (concealer) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αν καλυφθούν μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια.

3 Πούδρα: χρησιμοποιείται μια απαλή πούδρα ε φυσικούς τόνους για να προσδώσει στο πρόσωπο ματ όψη και να γίνει η βάση για το υπόλοιπο μακιγιάζ. Μια ημιδιάφανη πούδρα αποτελεί καλή επιλογή για αυτή την ώρα. Ρούζ: το ρουζ εφαρμόζεται με διακριτικότητα. Μια πινελιά σε φυσικούς τόνους είναι αρκετή για το πρωί. Μάτια: το μακιγιάζ ματιών είναι σημαντικό γιατί τα μάτια είναι που δίνουν έκφραση στο πρόσωπο. Για το περίγραμμα προτιμάται μολύβι και όχι eye-liner που σε συνδιασμό με το φως του ήλιου σκληραίνει και βαραίνει το βλέμμα. Οι σκιές είναι προαιρετικές. Αν χρησιμοποιηθούν σκιές προτιμούνται τα διακριτικά, φυσικά χρώματα. Οι βλεφαρίδες τονίζονται με ένα στρώμα μάσκαρα. Φρύδια: τα φρύδια χτενίζονται στο φυσικό τους σχήμα. Αν κριθεί απαραίτητο χρησιμοποιείται ένα ανοικτόχρωμο μολύβι για να συμπληρωθεί το σχήμα τους και να τα τονίσει. Χείλη: τονίζονται με ένα απαλό διακριτικό ματ κραγιόν. Το περίγραμμα δεν είναι απαραίτητο και το κραγιόν μπορεί να αντικατασταθεί, ιδιαίτερα στα νεαρά άτομα από lip-gloss.

4 Απογευματινο μακιγιαζ
Το απογευματινό μακιγιάζ διαφέρει από το πρωινό μόνο ως προς τους τόνους των χρωμάτων που χρησιμοποιούνται. F.D.T: εφαρμόζεται μεικ απ κατάλληλου χρώματος ώστε να μην δημιουργηθεί αντίθεση με το φυσικό χρώμα του προσώπου. Αν χρειάζονται διορθώσεις γίνεται φωτοσκίαση χρησιμοποιώντας δύο τόνους μεικ απ. Για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια τοποθετείται αντισέρν πριν την εφαρμογή του μεικ απ. Πούδρα: χρησιμοποιείται μια πούδρα για να προσδώσει στο πρόσωπο ματ όψη. Για το απογευματινό μακιγιάζ μπορεί να εφαρμοστεί μια ημιδιάφανη πούδρα με ελάχιστο χρώμα ανάλογα με τον τόνο του δέρματος και τη απόχρωση του μεικ απ. Ρούζ: είναι πιο έντονο για να δώσει χρώμα στο πρόσωπο και να δώσει λάμψη στο βλέμμα.

5 Μάτια: το μακιγιάζ ματιών είναι πιο τονισμένο
Μάτια: το μακιγιάζ ματιών είναι πιο τονισμένο. Τοποθετείται eye-liner αν συνηθίζεται. Το μολύβι του περιγράμματος είναι σκουρότερο, το ίδιο και οι σκιές. Για το απόγευμα σε αντίθεση με το πρωί μπορούν να χρησιμοποιηθούν περισσότερες από μια αποχρώσεις. Οι βλεφαρίδες τονίζονται με μάσκαρα. Φρύδια: τα φρύδια χτενίζονται στο φυσικό τους σχήμα και τονίζονται με μολύβι. Χείλη: το χρλωμα του κραγιόν γίνεται εντονότερο αλλά οι αποχρώσεις που εφαρμόζονται εξακολουθούν να είναι απαλές. Για το απόγευμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί περλέ κραγιόν αν είναι στη μόδα.

6 Βραδινο μακιγιαζ Το βραδινό μακιγιάζ δίνει έμφαση στη λάμψη. Τα δυο σημεία του προσώπου στα οποία επικεντρώνεται το βραδινό μακιγιάζ είναι τα μάτια και τα χείλη. F.D.T: στο βραδινό μακιγιάζ εφαρμόζονται φωτοσκιάσεις. Για τους μαύρους κύκλους τοποθετείται αντισέρν. Το βασικό χρώμα μεικ απ μπορεί να είναι λίγο πιο σκούρο από το φυσικό αν και πολλές φορές προτιμάται ένα πιο ωχρό μεικ απ για να κάνει αντίθεση με τα χρώματα του ρουζ και των σκιών. Πούδρα: για το βραδινό μακιγιάζ μπορεί να εφαρμοστεί μια πούδρα με χρώμα ανάλογο με τον τόνο του δέρματος και την απόχρωση του μεικ απ. Ανάλογα με τη μόδα εφαρμόζονται πούδρες με χρυσόσκονη ή glitter κυρίως στα ζυγωματικά καθώς και στο ντεκολτέ αφού ολοκληρωθεί το μακιγιάζ.

7 Ρουζ: το ρουζ που εφαρμόζεται είναι έντονο σε αποχρώσεις του κόκκινου, του μπρούτζινου, του βερίκοκου. Απλώνεται στα ζυγωματικά με ένταση. Μπορεί να ζρησιμοποιηθούν δυο τόνοι του ίδιου χρώματος, ώστε με κατάλληλες φωτοσκιάσεις να ανδεχθούν τα οστά του προσώπου. Μάτια: το μακιγιάζ ματιών είναι το σημαντικότερο σημείο του βραδινού μακιγιάζ. Τα μάτια περιγράφονται έντονα με μολύβι σε σκούρα χρώματα. Το eye-liner τοποθετείται σε παχύτερη γραμμή που μπορεί να επεκτείνεται και μετά τον έξω κανθό ανάλογα με το μακιγιάζ που εφαρμόζεται. Οι σκιές έχουν βαθύτερα χρώματα και μπορεί να έιναι μεταλλικές ή περλέ. Οι βλεφαρίδες τονίζονται με δύο-τρία στρώματα μάσκαρα. Για το βραδινό μακιγιάζ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ψεύτικες βλεφαρίδες. Αν το μακιγιάζ προορίζονται για δεξίωση ή χορό οι σκιές μπορούν να είναι χρυσές ή ασημένιες. Επίσης μπορούν να προστεθούν διακοσμητικά ανάλογα με τη μόδα.

8 Φρύδια: τα φρύδια τονίζονται με μολύβι
Φρύδια: τα φρύδια τονίζονται με μολύβι. Ανάλογα με το μακιγιάζ των ματιών σχηματίζεται το σχήμα των φρυδιών. Δεν θα πρέπει να φαίνονται αφύσικα κοντά ή λεπτά γιατί αποτελούν σημαντικό μέρος της συνολικής εικόνας του μακιγιάζ. Χείλη: τα χείλη σχεδιάζονται με δερμογράφο. Το κραγιόν που εφαρμόζεται είναι σκουρότερο και μπορούν να εφαρμοστούν αποχρώσεις του κόκκινου ανάλογα με το σύνολο. Για να τονιστούν τα χείλη μπορεί να χρησιμοποιηθούν δυο τόνοι: ένας σκουρότερος εξωτερικά και ένας ανοιχτότερος εσωτερικά. Το μακιγιάζ χειλιών ολοκληρώνεται με την εφαρμογή lip-gloss για περισσότερη λάμψη.

9

10

11

12

13

14


Κατέβασμα ppt "ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google