Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

2 ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΔΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗ Η’ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΑ.

3 ΣΥΝΕΧΗ ΡΕΥΜΑΤΑ (ΓΑΛΒΑΝΙΚΟ ΡΕΥΜΑ)
ΤΟ ΓΑΛΒΑΝΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ Η ΑΜΙΓΗ ΓΑΛΒΑΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΕΚΕΙΝΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΦΟΡΤΙΩΝ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΟΡΤΙΑ ΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΠΟΛΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ. Η ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΓΑΛΒΑΝΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 1MA (ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΤΟΥ ΑΜΠΕΡ) ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ MA Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

4 ΠΑΛΜΙΚΑ ΣΥΝΕΧΗ ΡΕΥΜΑΤΑ
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΛΜΙΚΑ Η’ ΔΙΑΚΟΠΤΟΜΕΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΛΜΙΚΑ ΣΥΝΕΧΗ ΡΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.

5 ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ
ΣΤΑ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ Η ΦΟΡΑ ΡΟΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΦΟΡΤΙΩΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΟ Η’ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΟΛΟ Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.

6 ΦΑΡΑΔΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟ ΦΑΡΑΔΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ (ΜΥΪΚΕΣ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ) ΧΩΡΙΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟ ΦΑΡΑΔΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ. ΟΤΑΝ ΔΙΑΠΕΡΝΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ: ΟΙ ΜΥΕΣ ΤΟΝΩΝΟΝΤΑΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ. ΣΗΜΕΙΩΣΗ:ΤΟ ΦΑΡΑΔΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ'ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ, ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ'ΑΝΑΓΚΗ ΦΑΡΑΔΙΚΟ.

7 ΓΑΛΒΑΝΟΦΑΡΑΔΙΚΟ ΡΕΥΜΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΓΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΩΝ. ΟΤΑΝ Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ, ΤΟΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΓΑΛΒΑΝΙΣΜΟΥ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΟΤΑΝ Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ,ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΦΑΡΑΔΙΣΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΓΑΛΒΑΝΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΥΠΕΡΑΙΜΙΑ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ'ΑΡΧΑΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΓΑΛΒΑΝΙΣΜΟΣ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ, ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΙΚΤΟ ΡΕΥΜΑ.

8 ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ
ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ) ΕΙΝΑΙ: ΘΕΡΜΙΚΑ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

9 ΘΕΡΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΥΠΕΡΑΙΜΙΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ.

10 ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΤΑ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΩΣΜΩΣΗ ΚΑΙ Η ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗ. ΗΛΕΚΤΡΟΩΣΜΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΥΓΡΟΥ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. Η ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟΥ).

11 ΝΕΥΡΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΠΑΛΜΙΚΑ ΣΥΝΕΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ (ΓΑΛΒΑΝΙΚΑ ΔΙΑΚΟΠΤΟΜΕΝΑ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ: ΜΥΪΚΗ ΣΥΣΠΑΣΗ ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΤΟΠΙΚΗ ΥΠΕΡΑΙΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΔΡΑΣΗ ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΟΙΔΗΜΑΤΩΝ

12 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: Ο ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ON/OFF) Ο ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ Ο ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΜΩΝ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΩΝ. ΕΞΟΔΟΙ 1,2,... ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΩΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΜΟΙ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΛΥΧΝΙΕΣ

13 ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΣ ΡΕΥΜΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΘΙΑ ΟΨΗ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΘΗΛΥΚΑ ΦΙΣ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ. Ο ΘΕΤΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ: ΟΞΙΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ (ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ) ΣΤΥΠΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ Ο ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ: ΑΛΚΑΛΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

14 ΔΙΑΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΟΝΤΑ
ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΕΡΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΥΤΟΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ, ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΥΤΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΥΓΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. ΕΔΩ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΩΝ.

15 Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΛΙΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ Η ΔΕΡΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ: ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΙΝΗΣ ΣΤΟΙΒΑΔΑΣ ΝΑ ΔΙΑΧΥΘΟΥΝ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΑΥΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

16 ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗ: ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΣΤΟΙΒΑΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗΣ ΤΟ ΣΥΝΕΧΕΣ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΑΠΕΣΤΑΓΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΓΩΓΟ ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΑΛΑΤΑ, ΟΞΕΑ Η’ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΔΑΤΙΝΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ (Π.Χ ΤΟ ΑΛΑΤΟΝΕΡΟ) ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΙΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΜΑΤΟΣ, ΟΠΟΥ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΑ ΙΟΝΤΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΟΛΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ.

17 Ηλεκτρόδια ιοντοφόρεσης
ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗΣ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΑ ΕΥΛΥΓΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙ, ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΟΝΩΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΛΑΣΤΙΧΟ Η’ ΝΑΥΛΟΝ Η ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΠΛΑΚΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ. ΟΤΑΝ ΕΞΕΧΕΙ Η ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΠΛΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΗΣ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΓΚΑΥΜΑ.

18 ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΣΑΚΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΙΜΑΝΤΕΣ(ΕΛΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΔΕΣΜΟΙ) ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΘΗΤΙΚΑ. ΤΟ ΕΝΕΡΓΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ.

19 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗ
ΜΗΡΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΣΠΟΓΓΙΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟ ΕΜΠΟΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΣΤΟΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΟΛΟ (ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ), ΣΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΤΙΚΟ ΠΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΣΩ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΡΟΥ. ΓΛΟΥΤΙΑΙΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΛΟΥΤΙΑΙΟ ΜΥ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΓΛΟΥΤΙΑΙΩΝ). ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΥ ΕΝΩ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ. ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ (+) ΘΕΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΟΣΦΥΪΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟ (-) ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ. ΓΟΝΑΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΓΟΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.

20 ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗ ΟΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ. 1. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΥΠΑΙΣΘΗΣΙΑΣ, ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΓΩΝ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΥΠΑΙΣΘΗΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΧΗΜΙΚΟΥ ΕΓΚΑΥΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΕΡΕΘΙΣΜΟ. 2. ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ 3.ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ,ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΙΠΑΡΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΩΝ.

21 4.ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΛΕΙΨΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΕΝΕΡΓΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΓΑΖΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ. 5.ΤΑ ΔΥΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΙΜΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΜΕΡΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΕΝΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ. 6.ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΕΓΚΑΥΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ. 7.Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ.

22 ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑ. Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΕΝΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ. ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΝΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΕΜ­ΦΥΤΕΥΣΗ (30 ΕΚΑΤΟΣΤΑ). ΔΕΡΜΑΤΙΚΟ Η’ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚΔΟΡΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΣΕ ΔΕΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ Η’ ΓΑΛΟΥΧΙΑ

23 ΧΡΗΣΗ ΚΟΣΜΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗ
ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΚΟΣΜΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΤΕΛΕΙΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ. ΤΑ ΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΦΡΑΓΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΤΑ ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗΣ, ΑΜΠΟΥΛΕΣ Η’ ΟΡΟΙ, ΙΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΤΙΚΟ Η’ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΟΛΟ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗΣ ΕΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΟΥ ΙΟΝΙΖΕΤΑΙ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ν' ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΑ 3 ΛΕΠΤΑ.

24 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΟΣΕΝΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ. ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΝΑ ΞΑΠΛΩΣΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΠΡΟΥΜΥΤΑ Η’ ΑΝΑΣΚΕΛΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ Η ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΤΟΥΣ. ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΙΜΑΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ. ΟΙ ΙΜΑΝΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΣΦΙΧΤΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ. ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣΤΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ. ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΩΝ. ΡΥΘΜΙΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ. ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΟΡΙΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ)

25 ΡΥΘΜΙΣΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ.
ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΗΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ. ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΤΟ ΡΟΟΣΤΑΤΗ Η’ ΤΟΥΣ ΡΟΟΣΤΑΤΕΣ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ). ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΤΡΑΒΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΥΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ. ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΙΜΑΝΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΤΥΛΙΓΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΒΟΗΘΑΤΕ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ.

26 ΦΑΡΑΔΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΚΑΛΩΔΙΑ-ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ. ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ: ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΥΓΡΑΜΕΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΝΑ ΔΙΑΠΕΡΝΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΥΚΟΛΙΑ. ΟΤΑΝ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΦΑΡΑΔΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΥΣ ΣΥΣΠΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΙΝΗΣΗ.

27 ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ
Ο ΜΥΪΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. Η ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΥΓΡΑ. Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ: 1.ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΝΕΥΡΩΝ ΟΤΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΑΡΑΔΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑ "ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ". ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΡΕΘΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΝΕΥΡΩΝ. ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΜΑ. 2.ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΩΝ ΝΕΥΡΩΝ ΤΟ ΦΑΡΑΔΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΕΡΕΘΙΣΕΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΝΕΥΡΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΣΗΜΕΙΟ.

28 3.ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΜΥΪΚΗ ΣΥΣΠΑΣΗ
ΤΟ ΦΑΡΑΔΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΡΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΣΠΑΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΟΙ ΜΥΪΚΕΣ ΙΝΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΜΥΪΚΟΣ ΤΟΝΟΣ. 4.ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΟ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΕΓΚΑΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ (ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΟ ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΕΓΚΑΥΜΑ). ΤΟ ΦΑΡΑΔΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΩΦΕΛΕΙ ΓΙΑΤΙ: ΤΟΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΥΕΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΚΚΡΙΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΛΕΜΦΟΥ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΔΙΟΔΟΥΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

29 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΟΣΕΝΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ. ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΝΑ ΞΑΠΛΩΣΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΠΡΟΥΜΥΤΑ Η’ ΑΝΑΣΚΕΛΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ Η ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΤΟΥΣ. ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΙΜΑΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ. ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣΤΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ. ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΩΝ. ΡΥΘΜΙΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ.

30 ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΟΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΕ ΣΥΣΠΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΣΗ
ΡΥΘΜΙΣΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ. ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΗΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ. ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΤΟ ΡΟΟΣΤΑΤΗ Η’ ΤΟΥΣ ΡΟΟΣΤΑΤΕΣ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ). ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΤΡΑΒΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΥΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ.

31 ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΤΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ ΟΤΑΝ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΕΝΤΟΝΟΣ ΜΥΪΚΟΣ ΣΠΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ. ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΑΝΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΤΥΛΙΓΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΒΟΗΘΑΤΕ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ.


Κατέβασμα ppt "ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google