Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1ο Μαθητικό Θεολογικό Συνέδριο / Θεσσαλονίκη 28 Φεβρουαρίου 2015 «Η ζωή και το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1ο Μαθητικό Θεολογικό Συνέδριο / Θεσσαλονίκη 28 Φεβρουαρίου 2015 «Η ζωή και το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 1ο Μαθητικό Θεολογικό Συνέδριο / Θεσσαλονίκη 28 Φεβρουαρίου 2015 «Η ζωή και το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου»

3 «Πορτραίτο άνδρα», θεωρούμενο ως αυτοπροσωπογραφία του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου

4 «Από την Κρήτη στη Βενετία, στη Ρώμη, στη Μαδρίτη και στο Τολέδο»

5 “ National Gallery of Art”, Washington, D.C. Samuel H. Kress Collect ion «Λαοκόων»

6 “Metropolitan Museum of Art”, New York, Rogers Fund, 1956 «Το άνοιγμα της πέμπτης σφραγίδας» (Όραμα Αγ. Ιωάννη) 1608-1614

7 « Εκκλησία της Κοίμησης της Παναγίας» Ερμούπολη, Σύρος «Η Κοίμηση της Παναγίας των Ψαριανών» Περίπου το 1567, τέμπερα σε ξύλο.

8 Φορητή εικόνα, Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα. «Η προσκύνηση των μάγων» μια από τις πρώιμες εικόνες του Γκρέκο (1565-1575)

9 Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα «Ο Άγιος Λουκάς ζωγραφίζει την Παναγία» (1560-1567)

10 Κοινωφελές Ίδρυμα, «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» «Στέψη της Θεοτόκου» (1570)

11 Ιστορικό Μουσείο, Κρήτη «Η Βάπτιση του Χριστού»

12 Ιστορικό Μουσείο, Κρήτη «Άποψη του Όρους και της Μονής Σινά» (1570)

13 « «Προς τιμήν του μεγάλου ζωγράφου» Από την Κρήτη... στην Ιαπωνία ταξίδεψαν δύο έργα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου. Πρόκειται για τα «Άποψη του Όρους και της Μονής Σινά» και «Η Βάπτιση του Χριστού», που εκτίθενται στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Για λίγο διάστημα φιλοξενήθηκαν σε δύο μεγάλες εκθέσεις στο εξωτερικό, με θέμα το μεγάλο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο. Τα δύο έργα συμμετείχαν στην έκθεση “El Greco's Visual Poetics” στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης στην Οσάκα και στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στο Τόκυο, από τις 16 Οκτωβρίου 2012 έως τις 7 Απριλίου 2013. Στην έκθεση συμπεριλαμβάνονταν 50 εξαίρετα έργα του από δώδεκα μουσεία από ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων το Μουσείο “Prado” στη Μαδρίτη αλλά και διάφορες εκκλησίες του Τολέδο.

14 «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος εποίει» - Υπογραφή του μεγάλου Κρητικού ζωγράφου σε πίνακα

15 «Ω, διαβάτη, αυτός ο ωραίος τάφος, ο θόλος από πορφυρίτη, απ’ το σύμπαν κλέβει, το πιο περίφημο πινέλο, αυτό που έκαμε τη ζωή να σφύζει στο ξύλο και το πανί. Το όνομα αυτό, που είναι άξιο για μια πνοή πιο ισχυρή, από εκείνη που γεμίζει τη σάλπιγγα της Φήμης, απλώνεται και λάμπει πάνω σ’ αυτό το μάρμαρο το βαρύ. Γονάτισε και προχώρησε. Εδώ βρίσκεται ο Γκρέκο. Η μελέτη του έδωσε τα μυστικά της Τέχνης, η Τέχνη του αποκάλυψε τα μυστικά της φύσεως, η Ίρις του έδωσε το χάρισμα των χρωμάτων, ο Φοίβος το δώρο του φωτός και ο Μορφέας του χάρισε τις σκιές του». ----------- « Από τον τάφο του Greco»

16 Μουσείο “Greco” Στο χωριό «Φόδελε» του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο Κρήτης

17 “El Greco”, the movie trailer, 2007 https://www.youtube.com /watch?v=tqB4IBj6dGg

18 Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές του συνεδρίου για τη φιλοξενία κι όλους εσάς για την προσοχή και την υπομονή σας!!! 2 ο Γυμνάσιο Λαγκαδά Χαραλαμπίδου Παναγιώτα Ψυλλού Ευαγγελία Δρ Τιρικανίδου Άννα


Κατέβασμα ppt "1ο Μαθητικό Θεολογικό Συνέδριο / Θεσσαλονίκη 28 Φεβρουαρίου 2015 «Η ζωή και το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google