ΟΚΤΑΚΟΣΑΝΟΛΗ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Καλοήθης Υπερπλασία Προστάτη Βιβλιογραφική αναφορά
Advertisements

Διατροφικές Συστάσεις στον Σακχαρώδη Διαβήτη Πλιάκας Τριαντάφυλλος Μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Διατροφής
Εργασία Βιολογίας Από: Ραφτοπούλου Μαρία
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΧΝΑ
Εργασία για > Παπαδοπούλου Νικολέτα ΒΛ2 Σχολικό Έτος:
Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1
Σωματική άσκηση και Διαβήτης
Συμμετέχουν Μπίκης Γιώργος Μπίκης Γιώργος Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπεκίρη Ερσίντα Μπεκίρη Ερσίντα Μπούσμπος Πέτρος Μπούσμπος Πέτρος.
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
ΔΕΫΔΡΟΕΠΙΑΝΔΡΟΣΤΕΡΟΝΗ (DHEA)
Ground Ivy (Γλήχωμα).
Βιταμίνη Β12 Η βιταμίνη Β12 είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη του Β συμπλέγματος βιταμινών. Είναι απαραίτητη για την παραγωγή των ερυθρών και των λευκών.
ΧΟΝΔΡΟΪΤΙΝΗ.
ΦΩΣΦΑΤΙΔΥΛΟΣΕΡΙΝΗ.
Eyebright (Ευφρασία).
Hops (Λυκίσκος).
Eucalyptus (Ευκάλυπτος ο σφαιριόκαρπος)
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΣΠΟΡΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ
ΧΛΩΡΕΛΛΑ.
GINSENG. Το ginseng είναι η αποξηραμένη ρίζα του φυτού Panax ginseng. Υπάρχουν οχτώ είδη του γένους Panax που καλλιεργούνται στα κεντρικά Ιμαλάια, Κίνα,
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Ginger (Πιπερόριζα).
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε.
Elder (σαμπούκος).
ΚΑΡΟΤΕΝΟΕΙΔΗ. Είναι φυσικές χρωστικές ουσίες που βρίσκονται στα φυτά, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων και λαχανικών, οι οποίες τους δίνουν το λαμπερό.
ΚΑΛΙΟ (Κ).
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ.
σ-ΑΔΕΝΟΣΥΛΟΜΕΘΕΙΟΝΙΝΗ
Hawthorn (Κράταιγος ο οξυάκανθος)
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ
Agnus Castus (Άγνος ο αγνός)
ΣΕΛΗΝΙΟ.
ΧΟΝΔΡΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑ.
ΛΙΝΕΛΑΙΟ.
GINKGO BILOBA.
Gravel Root (Ευπατόριο)
ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗ.
ΓΛΥΚΟΖΑΜΙΝΗ.
Alfαlfα (Μηδική).
ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΗ.
Fragula (Φράγκουλα).
ΧΙΤΟΣΑΝΗ.
ΕΛΑΙΟ ΗΡΑΝΘΕΜΟΥ Ή ΠΡΙΜΟΥΛΑΣ (EVENING PRIMROSE OIL)
False Unicorn. Ανήκει στην οικογένεια των Liliaceae. Όσον αφορά την χημική σύσταση του φυτού οι πληροφορίες είναι περιορισμένες. Έχει αναφερθεί ότι περιέχει.
Ν-ΑΚΕΤΥΛΚΥΣΤΕΪΝΗ. Η Ν-ακετυλκυστεϊνη (NAC) είναι ένα παράγωγο του αμινοξέος L-κυστεΐνη. Είναι πηγή σουλφυδρυλικών ομάδων και γι’αυτό μπορεί να διεγείρει.
Γ-ΟΡΥΖΑΝΟΛΗ.
Euphorbia (Ευφόρβια). Η euphorbia (Euphorbia hirta L.), γνωστή στην Ελλάδα ως ευφόρβια ή κοινώς γαλατσίδα, ανήκει στην οικογένεια των Εuphorbiaceae. Περιέχει.
ΣΠΕΙΡΙΛΙΟ. Το σπειρίλιο είναι ένας μικροσκοπικό φύκος πράσινου-μπλε χρώματος. Αναπτύσσεται σε λίμνες και ευδοκιμεί σε θερμά και αλκαλικά περιβάλλοντα.
ΠΑΝΤΟΘΕΝΙΚΟ ΟΞΥ.
ΙΩΔΙΟ.
Echinacea (Εχινάτσια). Είναι ένα ιθαγενές φυτό της Βορείου Αμερικής (Purple Coneflower). Ανήκει στην οικογένεια των Compositae. Υπάρχουν 3 είδη με φαρμακολογικό.
ΚΑΡΝΙΤΙΝΗ.
ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΚΗ ΔΙΣΜΟΥΤΑΣΗ Superoxide dismutase (SOD)
Gentian (Γεντιανή).
ΠΑΡΑ-ΑΜΙΝΟ ΒΕΝΖΟΪΚΟ ΟΞΥ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
ΛΕΚΙΘΙΝΗ.
Διατροφική Αγωγή Σταμπουλής Θεόδωρος Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Υποψήφιος Διδάκτωρ Σ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
 Η χοληστερίνη είναι μια κηρώδης οργανική ουσία που ανήκει στην κατηγορία των στεροειδών λιπιδίων.  Είναι απαραίτητο συστατικό όλων των κυττάρων του.
1 Υδατάνθρακες και Φυτικές Ίνες. Τ Ι ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ; Είναι ενώσεις ευρύτατα διαδεδομένες στη φύση με σημαντικό δομικό και λειτουργικό ρόλο Χημικά:
ΠΑΝΓΑΜΙΚΟ ΟΞΥ. Εναλλακτική ονομασία του πανγαμικού οξέος είναι η βιταμίνη Β 15, αλλά δεν έχει επίσημα αναγνωριστεί ως βιταμίνη. Περιέχει D-γλυκονοδιμεθυλο-αμικοακετικό.
Διατροφική Αγωγή ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
Aλληλεπιδράσεις φαρμάκων-τροφών
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ
DIETARY GUIDELINES FOR AMERICANS
ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΒΛΑΒΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Δρ. Αντωνία Καλλή BSc, MSc, PhD
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΟΚΤΑΚΟΣΑΝΟΛΗ

Είναι μία αλκοόλη με 28 άτομα άνθρακα Είναι μία αλκοόλη με 28 άτομα άνθρακα. Είναι το κύριο συστατικό της πολικοσανόλης που απομονώνεται από τον κήρο καλαμοσάκχαρου. Έχει επίσης απομονωθεί από τα φυτά Eupolyphaga Sinensis, Euphorbia, Acadia modeseta, Serenoa repeus, καθώς και από σιτηρά ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ Η οκτακοσανόλη είναι διαθέσιμη σε δισκία και κάψουλες. Δεν υπάρχει καθιερωμένη δόση. Στις μελέτες που έχουν μέχρι τώρα διεξαχθεί η δόση ποικίλει από 1 μέχρι 20 mg πολικοσανόλης/ημέρα.   ΔΡΑΣΗ Η οκτακοσανόλη φαίνεται να ελαττώνει τα λιπίδια στο αίμα, ενώ υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι μπορεί να βελτιώνει την μυϊκή αντοχή.  

ΧΡΗΣΕΙΣ έχει προστατευτική δράση για τα καρδιαγγειακά νοσήματα βελτιώνει την αντοχή στους αθλητές (πολύ λίγα στοιχεία) έχει ευεργετικές επιδράσεις σε ασθενείς με νόσο Parkinson σε ορισμένες μελέτες σε ανθρώπους παρατηρήθηκαν ευεργετικά αποτελέσματα για το λιπιδαιμικό προφίλ και την συσσώρευση αιμοπεταλίων. Αποδείχθηκε ότι έχει παρόμοια αποτελέσματα με φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την μείωση της χοληστερόλης

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ – ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα αλλά έχουν διεξαχθεί λίγες έρευνες για να πιστοποιηθεί η ασφάλεια χορήγησης της οκτακοσανόλης στις καταστάσεις αυτές. Συνεπώς, εφόσον οι επιδράσεις είναι άγνωστες, θα πρέπει η ουσία αυτή να αποφεύγεται.   ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Δεν έχουν αναφερθεί, όμως δεν έχουν διεξαχθεί μελέτες για την αξιολόγηση της ασφάλειας της μακροχρόνιας λήψης οκτακοσανόλης.