THEPAX ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΑΤΕΝΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΡΕΥΝΑΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κολοβακτηριδίαση του μηρυκαστικών και χοίρου
Advertisements

1. Spirochaetafélék B17 Treponema, B17 Borrelia 2. Csavarodott, Gram-negatív baktériumok B12α Azospirillum, B12α Magnetospirillum, B12ε Campylobacter,
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Εξέλιξη Δεικτών 2009 – Βαρόμετρο ΕΒΕΘ: Οι δείκτες Οι δείκτες του Βαρόμετρου ΕΒΕΘ είναι οι αριθμητικές διαφορές μεταξύ των συνολικών.
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Εξέλιξη Δεικτών 2009 – Βαρόμετρο ΕΒΕΘ: Οι δείκτες Οι δείκτες του Βαρόμετρου ΕΒΕΘ είναι οι αριθμητικές διαφορές μεταξύ των συνολικών.
ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΡΩΣΤΟΥ
ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΠΑΘΟΓΟΝΑ ΕΙΔΗ- ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΈΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Αρχικά ερευνήσαμε ποια είναι η συχνότητα κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών από τα παιδιά του σχολείου.
Euphorbia (Ευφόρβια). Η euphorbia (Euphorbia hirta L.), γνωστή στην Ελλάδα ως ευφόρβια ή κοινώς γαλατσίδα, ανήκει στην οικογένεια των Εuphorbiaceae. Περιέχει.
1.1. ΒΑΤΚΗΡΙΔΙΑΚΕΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΕΣ ΣΤΟ Σ
Οξυγαλακτικά βακτήρια
Εντερικής προέλευσης στρεπτόκοκκοι (εντερόκοκκοι)
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Εξέλιξη Δεικτών 2009 – Βαρόμετρο ΕΒΕΘ: Οι δείκτες Οι δείκτες του Βαρόμετρου ΕΒΕΘ είναι οι αριθμητικές διαφορές μεταξύ των συνολικών.
Ανθρώπινη φυσική μικροχλωρίδα
Διατροφή Ενότητα 17: Γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα και αβγά Αναστασία Κανέλλου, καθηγήτρια Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ.
Τεχνολογία & Ποιοτικός Έλεγχος Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων Ενότητα 5 (Μέρος Α): Παραγωγή προϊόντων γάλακτος. Ελένη Μαλισσιόβα, Καθηγήτρια Εφαρμογών,
Φλεγμονές του γεννητικού συστήματος Κολπίτιδες Συριστατίδης Χαράλαμπος Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος Επίκουρος Καθηγητής Υπεύθυνος Μονάδας Υποβοηθούμενης.
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 6 ηΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ.
GRAM (+) ΣΠΟΡΟΓΟΝΑ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ BACILLUS CLOSTRIDIUM Ε.Θ.Πιπεράκη.
1 Μικρόβια και άλλα έμβια: βίοι παράλληλοι; 3.5 billion Gram(-)bacteria 3.4 billion Fungi 1.7 billion 65 million 250, Gram(+)bacteria MammalsHumans.
Περικλής Γ. Φούκας Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» 4/4/ η Περίπτωση ♂ 62 ετών με από διμήνου επιδεινούμενη δυσκαταποσία Ιστορικό αλκοολισμού. Καπνιστής 4/4/20122.
9 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Λοιμώξεις Καρδιακού Συστήματος. Το αίμα των υγιών ατόμων είναι στείρο από μικροοργανισμούς (βακτήρια, μύκητες, παράσιτα και ιούς) Μικροβιαιμία:
Μικροβιολογία Τροφίμων I Ενότητα 4: Μικροβιολογική Αλλοίωση Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων. Δρ. Ιωάννης Γιαβάσης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Τεχνολογίας.
1 ο ΜΑΘΗΜΑ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΣΥΣΤΑΣΗ και ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ – Σ.ΤΕ.Γ. - ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ.
Αλληλεπιδράσεις μικροβίων και ξενιστή Μπάκα Σταυρούλα Αν. Καθηγήτρια.
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 4 Η ΑΛΛΑΝΤΙΑΣΗ Ή ΒΟΤΟΥΛΙΣΜΟΣ Φραγκιαδάκης Γ. Α.
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 4 Η ΣΑΛΜΟΝΕΛΛΩΣΗ.
Τεχνολογία & Ποιοτικός Έλεγχος Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 4 Η ΑΛΛΑΝΤΙΑΣΗ Ή ΒΟΤΟΥΛΙΣΜΟΣ.
1 Παραδοσιακά τρόφιμα - νέα τρόφιμα με προβιοτικές δράσεις ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 5 ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ.
1 Λοιμώδη Νοσήματα – Υγιεινή Αγροτικών Ζώων – Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου.
Γενική Μικροβιολογία Ενότητα 3: Δομή και σύσταση μικροβιακού κυττάρου. Ιωάννης Γιαβάσης, Καθηγητής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, T.E.I. Θεσσαλίας.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΟΥΡΟ. ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Είναι από τα σπουδαιότερα συστήματα απέκκρισης του οργανισμού.
Βιοχημεία Ι Μεταβολισμός Σακχάρων Γλυκόλυση Τρούγκος Κων/νος Αν. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Εργ. Βιολογικής Χημείας.
1 Προβιωτικά (ευβιωτικά) και πρεβιωτικά ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 7 Η ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ YΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
ΜΗ ΣΠΟΡΟΓΟΝΑ ΑΝΑΕΡΟΒΙΑ, Actinomyces, Nocardia Κουμάκη Βασιλική, MD, MPH, PhD Λέκτορας Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ.
Επαγγελματικός Κίνδυνος και διαχείρισή του
Παρουσίαση περιστατικού
Μικροβιολογία Τροφίμων I
Ιστοεξερευνήσεις Εργαστήριο
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ Θ.Μ.
Μηχανισμοί παθογένειας των μικροβίων
septoforte® HAND 40 Απολυμαντικό επιφανειών
Άξονες σχολιασμού συνέντευξης
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ GRAM ΘΕΤΙΚΩΝ
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Εξέλιξη Δεικτών 2009 – 2017.
14 Επαναληπτική άσκηση.
Δείκτες Ποιότητας Λειτουργίας
ΓΑΖΕΣ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ.
Καλλιέργειες.
ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΧΡΩΣΕΙΣ
Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τμήμα Χημείας Καθηγητής Ιωάννης Ρούσσης ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΛΟΤΗΤΑΣ
Νοσηλευτική Φροντίδα ασθενών με προβλήματα από το ουροποιητικό
Ασθενής σε κατάσταση Shock
Εντερική μικροχλωρίδα: ένα οικοσύστημα προς εξερεύνηση
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
Αντιμικροβιακή αντοχή και οροτυπία διεισδυτικών στελεχών Streptococcus pneumoniae σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΑΦΥΛΑΚΗ ΑΝΝΑ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΙΩΑΝΝΗΣ.
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΑΖΕΣ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ.
ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΒΑΚΤΗΡΙΑΚΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΑΙΤΙΟΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ΤΕΡΗΔΟΝΑΣ
ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ
Το παραδοσιακό τυρί στην πράξη
Παθογόνοι μικροοργανισμοί στα τρόφιμα Ενότητα 1: Εισαγωγή
Βακτηριακές λοιμώξεις
Μικροβιολογία Τροφίμων και Μικροβιολογική Ανάλυση
Ενότητα 3: Μικροβιολογία κονσερβοποιημένων τροφίμων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

THEPAX ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΑΤΕΝΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΑΤΕΝΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΝΟΣΟ-ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ Product definition. The immuno system modulation is carried out by stimulating the growth of the endogenous microbial flora. This presentation gives a general introduction to the “probiotic” world, and the differences among various products and our Thepax.

ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ (ΜΟΝΟΓΑΣΤΡΙΚΑ) GRAM ΘΕΤΙΚΑ: STREPTOCOCCUS LACTOBACILLUS BIFIDOBACTERIUM EUBACTERIUM PEPTO-STREPTOCOCCUS GRAM ΑΡΝΗΤΙΚΑ CLOSTRIDIUM VEILLONELLA ENTEROBACTERIACEE Μαγιά (<1%)

STREPTOCOCCUS faecium LACTOBACILLUS acidophilus, fermentum, salivarius, animalis, reuteri BIFIDOBACTERIUM Globosum, pseudologum, animalis, thermophilum, boum, magnum, pullorum, suis, cuniculi, choerium. (Sneath P.H.A., et all. 1986)

ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ 2 ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ: ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ/ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ/ΑΝΤΟΧΗ

Αλληλεπίδραση ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ/ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΠΡΩΤΕΟΛΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΟΥΡΕΟΛΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Αλληλεπίδραση ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ/ΑΝΤΟΧΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΟΞΕΩΝ (ΟΞΙΚΟ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΙΚΟ) Αντιβακτηριακή δράση. Χαμηλότερη απορρόφηση αμμωνίας. Χαμηλότερη απορρόφηση αμινών.

Αλληλεπίδραση ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ/ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Β. Ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος. C. Παραγωγή Βιταμινών και Ενζύμων. D. Αποδόμηση των Ν-Νιτροζαμινών. Ε. Μείωση της αμμωνίας και των υδρόθειου. F. Παραγωγή βακτηριοκτόνων ουσιών (αυτορρύθμιση).

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΗ ΧΛΩΡΙΔΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΑΚΤΙΝΟΒΑΚΙΛΛΟΥ/ΣΤΡΕΠΤΟΚΟΚΚΟΥ Ευαισθησία στο φυσικό και χημικό stress(υψηλή θερμοκρασία, pH). Αργή ανάπτυξη(6-8 ώρες). Βιότυπος. Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ BIFIDOBACTERIUM ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΕΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ: ΑΝΑΕΡΟΒΙΑ

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΓΙΑ Φυσιολογικά ανθεκτική: Στα οξέα. Στις μεταβολές του PH. Στα αντιβιοτικά.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΓΙΑ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ(ΖΩΑ) Υδατάνθρακες/σάκχαρα Αλκοόλη(ζυθοποιίας) και CO2(αρτοποιίας) ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΠΑΡΑΓΕΙ

- ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ- ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΑΓΙΑ ΥΠΟΠΡΟΪΌΝ ΖΥΘΟΠΟΙΊΑΣ ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ ΌΛΑ ΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΈΧΟΥΝ ΉΔΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ 5-10 Kg/Ton Typical features of dry-dried yeasts

T H E P A X ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΓΙΑ ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ: ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΖΥΜΩΣΗ ΔΕΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΛΚΟΟΛΗ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ CO2 ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ: ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΕΝΖΥΜΑ ΝΟΥΚΛΕΟΣΙΔΙΑ ΝΟΥΚΛΕΟΤΙΔΙΑ

ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ THEPAX ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ THEPAX ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ THEPAX ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΤΟΥΣ

Η ΒΙΟΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ THEPAX ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΒΑΛΙΛΛΩΝ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ. ΒΙΟΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ THEPAX: ΜΙΝ. 4.5

TEST ΒΙΟΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ IN VITRO (χρόνος επώασης: 8 ώρες - θερμοκρασία 37ο C) ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΒΙΟΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ THEPAX Καμπύλες ανάπτυξης 2 καλλιεργειών γαλακτοβακίλλου, που επωάστηκαν στους 37ο C. Μετά από 5 ώρες έχουμε τη μέγιστη βιοδραστικότητα του Thepax, που εκφράζεται με τον λόγο των επιπέδων ανάπτυξης των δύο καλλιεργειών (μετρημένα ως οπτική πυκνότητα).

Βακτήρια του γένους Bifidus «πέπτουν» κύτταρα του THEPAX

Λακτοβάκιλλοι τρώνε κύτταρα του THEPAX

Ο ένας στα δεξιά έχει ταϊστεί με THEPAX Tadpoles (Γυρίνοι) Ο ένας στα δεξιά έχει ταϊστεί με THEPAX

Ομάδα Λακτοβακίλλων(λευκά) δέχεται «επίθεση» από παθογόνα(μαύρα)

Τα κύτταρα του THEPAX(καφέ) υπερ-θρέφουν τους Λακτοβακίλλους.

Το THEPAX είναι ο ιδανικός θρεπτικός παράγοντας για την ανάπτυξη των Γαλακτοβακίλλων.