Ελληνική- παραδοσιακή κουζίνα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελληνική κουζίνα: «Μια ιστορία που ταξιδεύει για 4
Advertisements

Φαγητό των αρχαίων ΕΛΛΗΝΩΝ
ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Ισορροπημένη διατροφή
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ 6η ΟΜΑΔΑ Γεύματα(Παλάτι-Μοναστήρια). ΠΕΤΡΟΣ. ΓΙΑΝΝΗΣ
Πυραμίδα των τροφών.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Διατροφή στην αρχαία Ελλάδα
Διατροφή και Υγεία.
διατροφή «Ένα ξεροκόμματο που το τρως ήρεμος είναι καλύτερο
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΙΤΑ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ
Μεσογειακή Διατροφή Μαρίνα Πόγκα Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Κρέας,Ψάρι,Όσπρια.
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Η πυραμίδα της διατροφής
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
τρώω καλύτερα ζω καλύτερα
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ « Το πρωί τρως για τον εαυτό σου, το μεσημέρι για τον φίλο σου και το βράδυ για τον εχθρό σου»
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
1.Ιστορική αναδρομή της Οικιακής Οικονομίας
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
Διατροφικές συνήθειες των νέων και Μεσογειακή Διατροφή
Σαλάτες Καλοκαιρινή σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, ελιές, κάπαρη, κρίταμο και βαρελίσια φέτα Πράσινη σαλάτα με αρωματικά φρούτα εποχής, λάδι, αγουρίδα και.
να φροντίσει καλύτερα την υγεία σου
Η διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα
Διατροφή των Αρχαίων Ελλήνων
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Ομάδες τροφών Ιουστίνη.
Γεύματα και ομάδες τροφίμων
Ομάδες Τροφών Ακραμ.
Δειγματική Διδασκαλία
Μάθημα Οικιακής Οικονομίας Καθηγήτρια: Γκουτζουρέλα Μαρία
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
Ποια είναι η μεσογειακή διατροφή;
Αλεξίου Μυρτώ Κάλλου Ελπίδα
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ!!! ‘Αλεξ Χαράλαμπος Στ’2.
ᆭ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Οι διατροφικές συνήθειες σε κάθε ήπειρο, και κατ’επέκταση σε κάθε χώρα, εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό.
Υγιεινή διατροφή Συντονίστρια εκπ/κός: Μαντικού Σταματία Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί διαχείρισης ομάδων: Καρβούνη Ευαγγελία Λιβανίου Ευαγγελία Τσούτσουρα Φρειδερίκη.
Κοστολόγηση παρασκευασμάτων κεφ 11. Πρωταρχικό βήμα για κάθε επισιτιστική επιχ/ση αποτελεί ο έλεγχος διαρκώς του κόστους τους, προκειμένου να καταφέρουν.
ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. Πως γίνεται η συντήρηση: Τα 5 βασικά στάδια H συντήρηση έχει ως απώτερο στόχο να κάνει το άτομο να τρώει σε όλη την υπόλοιπη.
Eυέλικτη ζώνη « Παιδί και υγιεινή διατροφή »
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Κλινική διαιτολόγια ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ
Πρόσφυγες και ρεμπέτικο τραγούδι
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Εβδομαδιαίο μενού 5/9 – 9/9/2016
Talking about future plans
Παραδοσιακές Συνταγές της Πάτμου
At a restaurant Talking about future plans
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
Διατροφή των αρχαίων Ελλήνων
Πρακτική στη Κοινότητα
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΤΡΟΦΩΝ- ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ- ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας
JSIS E 111: Elementary Modern Greek
Λατινική Αμερική Συνεργάστηκαν: Βασιλειάδη Δήμητρα Θανοπούλου Φαίη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ελληνική- παραδοσιακή κουζίνα. Ελευθερία Σιαμά.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ελληνική κουζίνα φημίζεται ανά τον κόσμο για τη γευστικότητά της, την ποικιλία της, αλλά και τη θρεπτικότητά της, αφού η μεσογειακή κουζίνα γενικά θεωρείται η πιο υγιεινή απ' όλες.

Ελληνική κουζίνα Η βάση της ελληνικής κουζίνας είναι το ελαιόλαδο, το ψωμί, τα δημητριακά, τα γαλακτοκομικά, τα λαχανικά, τα όσπρια, το μέλι και το ψάρι αλλά και τα κρέατα όπως κατσίκι, αρνί και χοιρινό.

Μπαχαρικά Στα ελληνικά φαγητά θα γευθείτε πολλά μπαχαρικά και μυρωδικά, που όμως χρησιμοποιούνται με μέτρο για να μην καλύπτουν τη γεύση των λαχανικών ή των κρεάτων, όπως ρίγανη, δυόσμος, σκόρδο, άνηθος, μαϊντανός, δαφνόφυλλο, βασιλικός, θυμάρι, κανέλα, γαρύφαλλο, δεντρολίβανο, μοσχοκάρυδο και κρόκος Κοζάνης.

Πού τρώνε οι Έλληνες. Επειδή το φαγητό στην Ελλάδα είναι άμεσα συνδεδεμένο με την παρέα και τη συζήτηση, θεωρείται πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινής ζωής των Ελλήνων. Υπάρχουν πολλοί τύποι χώρων εστίασης στην Ελλάδα, όπως εστιατόρια, ταβέρνες, ψησταριές, ψαροταβέρνες, ουζερί, τσιπουράδικα, μεζεδοπωλεία, κουτούκια, αλλά και σουβλατζίδικα, τυροπιτάδικα και καφετέριες.

Πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Μερικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας είναι πολύ γνωστά και σερβίρονται σ' εστιατόρια ανά τον κόσμο.

Κρεατικά Σουβλάκι Καλαμάκι ή με Πίτα (Χοιρινό ή Κοτόπουλο) Γύρος Μερίδα ή με Πίτα (Χοιρινό ή Κοτόπουλο) Μουσακάς Παστίτσιο Κοκορέτσι Παπουτσάκια Κεφτέδες Σουτζουκάκια Κοντοσούβλι Εξοχικό Κλέφτικο Γιουβέτσι

Κρεατικά Αρνί Σούβλας Αρνί Φρικασέ Αρνί Χοιρινό ή Μοσχάρι Λεμονάτο Στιφάδο Κουνέλι ή Μοσχάρι Σπετσοφάι Παστιτσάδα Κόκορας με Χυλοπίτες Κοτόπουλο στο Φούρνο με Πατάτες Κοτόπουλο με Μπάμιες Λουκάνικα Πατσάς Μαγειρίτσα Καπνιστά Κρέατα (Απάκι από την Κρήτη και Σύγκλινο από την Πελοπόννησο)

Θαλασσινά Καλαμαράκια τηγανητά ή γεμιστά στα κάρβουνα Χταπόδι ξυδάτο, κρασάτο ή στα κάρβουνα Γαρίδες/Καραβίδες στον ατμό ή σαγανάκι Σουπιές σε κόκκινη σάλτσα ή με σπανάκι Μύδια στον ατμό, σαγανάκι ή με πιλάφι Αχινούς Γυαλιστερές Κυδώνια Μπουρδέτο Γαύρος τηγανητός Μαρίδα τηγανητή

Θαλασσινά Τσιπούρα στα κάρβουνα Μπαρμπούνι τηγανητό Γαλέος τηγανητός με σκορδαλιά Μπακαλιάρος τηγανητός με σκορδαλιά ή πλακί Λαυράκι στα κάρβουνα ή πλακί Σαργός στα κάρβουνα ή πλακί Λυθρίνι στα κάρβουνα ή πλακί Γλώσσα τηγανητή Σαρδέλες Παστές Ψαρόσουπα

Λαχανικά, Όσπρια & Λαδερά Γεμιστές ντομάτες, πιπεριές, κολοκύθια και μελιτζάνες Ντολμαδάκια γιαλτζί Λαχανοντολμάδες Αγκινάρες Φασολάκια Πράσινα Φασολάδα Γίγαντες Μαυρομάτικα Φασόλια με κόκκινη σάλτσα Φακές Μπριάμ Ιμάμ Μπάμιες

Σαλάτες, Συνοδευτικά & Μεζέδες Ποικιλία Χωριάτικη Σαλάτα Χόρτα Μαυρομάτικα Φασόλια Σαλάτα Ντάκος Κρητικός Πατάτες Φούρνου Κολοκυθάκια, πιπεριές και μελιτζάνες τηγανιτές με κουρκούτι Άσπρες τηγανητές μελιτζάνες Φάβα Ντοματοκεφτέδες Κολοκυθοκεφτέδες

Σαλάτες, Συνοδευτικά & Μεζέδες Πιπεριές Φλωρίνης Πίτες (σπανακόπιτα, τυρόπιτα, πρασόπιτα, χορτόπιτα, κολοκυθόπιτα, κοτόπιτα, κρεατόπιτα κ.α.) Φέτα Ψητή Σαγανάκι Τζατζίκι Σκορδαλιά Μελιτζανοσαλάτα Ταραμοσαλάτα Τυροκαυτερή Τυριά (φέτα, μυζήθρα, κασέρι, κεφαλοτύρι, μανούρι, ανθότυρο)

Γλυκά Μπακλαβάς Κανταΐφι Καρυδόπιτα Γαλακτομπούρεκο Λουκουμάδες Λουκούμια Σύρου Γλυκά κουταλιού Χαλβάς Χαλβαδόπιτες Σύρου Παστέλι με Σουσάμι ή Ξηρούς Καρπούς Κουλούρια (με πορτοκάλι το χειμώνα και γάλα το Πάσχα) Μελομακάρονα Κουραμπιέδες Τσουρέκι Γιαούρτι με μέλι, καρύδια και φρούτα

Ποτά Κρασί Ρετσίνα Ούζο Τσίπουρο/Ρακή Ελληνικός Καφές Καφές Φραπέ

Φωτογραφικό υλικό

Σαλιγκάρια με πράσο               Κυρίος πιάτο

                                γλυκο ορεκτικό Χωριάτικη σαλάτα Χαλβάς με ταχίνι και γεμιση φιστικοιου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!! ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΙΑΜΑ